Νέα κόντρα για τις ΚΟ στην Κεντροαριστερά: Για «μαθητευόμενους Σέρλοκ Χόλμς υποψηφίους» κάνει λόγο ο Θεοδωράκης

Νέα κόντρα για τις ΚΟ στην Κεντροαριστερά: Για «μαθητευόμενους Σέρλοκ Χόλμς υποψηφίους» κάνει λόγο ο Θεοδωράκης Facebook Twitter
0

Σε «μαθητευόμενους Σέρλοκ Χόλμς υποψηφίους» απαντάει το Γραφείο Τύπου του Σταύρου Θεοδωράκη για τη διατήρηση των δυο Κοινοβουλευτικών Ομάδων ΔΗΣΥ και Ποταμιού μετά την εκλογή νέου αρχηγού.


«Σε μια προσπάθεια να διευκολύνουμε το έργο πολιτικών που εξιχνιάζουν και αποκαλύπτουν μυστικές συμφωνίες, δίνουμε στη δημοσιότητα νέα ντοκουμέντα που φανερώνουν πόσο μυστική και πόσο παρασκηνιακή ήταν η συμφωνία Θεοδωράκη - Γεννηματά για το νέο κόμμα» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση


Τα Νέα - 9/9/2017


Συνέντευξη του Σταύρου Θεοδωράκη με τίτλο: «ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ, ΜΙΑ ΦΩΝΗ»
Τι θα γίνει με τις δύο κοινοβουλευτικές ομάδες; Έχετε συζητήσει ενδεχόμενο συνένωσης;
- Αν ενωθούν οι δύο ομάδες, μειώνονται οι φωνές της αντιπολίτευσης στη Βουλή. Και κάτι τέτοιο δεν το θέλει κανένας μας. Οι δύο ομάδες θα διατηρήσουν λοιπόν την αυτοτέλειά τους, αλλά θα συνεργάζονται και θα συντονίζονται όσον αφορά το νομοθετικό έργο. Μετά την εκλογή του νέου αρχηγού, οι δύο Ομάδες θα συμπλέουν στις μείζονες πολιτικές επιλογές υπό την ηγεσία του νέου αρχηγού, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα ενωθούν.


Πρώτο Θέμα - 21/9/2017


Ξανά Σταύρος Θεοδωράκης
Και εσείς και η κυρία Γεννηματά λέτε ότι θα διατηρηθούν στην Βουλή η ΔΗΣΥ και το Ποτάμι και δε θα χάσουν την αυτοτέλειά τους. Μήπως αυτό λειτουργήσει και διαλυτικά;
- Κόμματα που έχουν ψηφιστεί από τον ελληνικό λαό δεν μπορούν να διαλυθούν, ούτε να μπει το ένα μέσα στο άλλο. Αυτό που θα κάνουν είναι να συνεργάζονται υπό την ηγεσία του νέου αρχηγού. Και αυτή είναι η συμφωνία μας. Στις βουλευτικές εκλογές όμως δεν θα κατέβουν ούτε το Ποτάμι, ούτε η Δημοκρατική Συμπαράταξη, παρά μόνο το νέο προοδευτικό Κίνημα που θα ιδρύσουμε. Αυτή, αν θέλετε, είναι και η προσφορά - η θυσία θα έλεγα - των δύο αρχηγών.


Το Βήμα - 24/9/2017


Και ξανά Σταύρος Θεοδωράκης
Τι θα γίνει με τις δύο κοινοβουλευτικές ομάδες της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού; Τι έχετε συμφωνήσει με την κυρία Γεννηματά; Θα ενωθούν;
- Οι δύο κοινοβουλευτικές ομάδες θα υπερασπίζονται και οι δύο τους στόχους του νέου Κινήματος. Αν ενωθούν όμως, οι φωνές της αντιπολίτευσης στη Βουλή θα μειωθούν και αυτό κανείς μας δεν το θέλει. Θα συνεργάζονται λοιπόν υπό την ηγεσία του νέου αρχηγού.
Και καταλήγει ο επικεφαλής του Ποταμιού, στην ανακοίνωσή του:

«Επειδή σεβόμαστε τον χρόνο όλων μας, παραθέτουμε μόνο 3 μεγάλες έντυπες συνεντεύξεις του Σταύρου Θεοδωράκη, τον Σεπτέμβριο. Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε πολλές ακόμη ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συνεντεύξεις, όπως και αντίστοιχες αναρτήσεις στο διαδίκτυο και στα social media. Και μετά να συνεχίσουμε και με τον Οκτώβριο. Αλλά μάλλον όλοι έχουμε - ή πρέπει να έχουμε - σοβαρότερα πράγματα να κάνουμε...».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ