ΝΔ: H ΕΡΤ θα πρέπει να λειτουργήσει με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια

ΝΔ: H ΕΡΤ θα πρέπει να λειτουργήσει με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
0

Αντιδράσεις προκαλεί στους κόλπου της Νέας Δημοκρατίας η απόφαση του Δ.Σ. της ΕΡΤ να εγκρίνει την πρόσληψη 55 συμβασιούχων (20 δημοσιογράφων και 35 άλλων ειδικοτήτων).

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του κόμματος τονίζει πως: «στην Ε.Ρ.Τ. των 2.500 εργαζομένων, η διοίκησή της και ο υπουργός - καναλάρχης κ. Παππάς, που θα υπογράψει την απόφαση, κρίνουν ότι χρειάζονται επιπλέον προσλήψεις, προφανώς για την ενίσχυση της προπαγάνδας μιας καταρρέουσας Κυβέρνησης».

Παράλληλα επισημαίνεται ότι h «εξέλιξη αυτή δικαιώνει πλήρως την πρόταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για μείωση στο μισό του ειδικού τέλους της ΕΡΤ που πληρώνουν οι πολίτες, αυξάνοντας έτσι το διαθέσιμο εισόδημα των φορολογουμένων».

Σύμφωνα με τη ΝΔ, «η Ε.Ρ.Τ. θα πρέπει να προσαρμοστεί και να λειτουργήσει με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ως ένας ελκυστικός, ανταγωνιστικός σταθμός και όχι ως κυβερνητικό όργανο προπαγάνδας. Δεσμευόμαστε στους Έλληνες πολίτες ότι μια από τις πρώτες αποφάσεις της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας θα είναι η μείωση του ειδικού τέλους και η αποκατάσταση της πολυφωνίας και του πλουραλισμού στην δημόσια τηλεόραση», καταλήγει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ