Μπουτάρης: Όταν πέθανε η γυναίκα μου, χόρευα μετά στο σπίτι μόνος τα τραγούδια μας

Μπουτάρης: Όταν πέθανε η γυναίκα μου, χόρευα μετά στο σπίτι μόνος τα τραγούδια μας Facebook Twitter
1

Για την δημιουργία αποτεφρωτηρίου στη Θεσσαλονίκη και ποια εμπόδια συνάντησε στην προσπάθειά του να κατασκευαστεί μίλησε ο Γιάννης Μπουτάρης, που αναφέρθηκε επίσης στον θάνατο της συζύγου του και πώς το διαχειρίστηκε.

«Είμαι εξοικειωμένος με τον θάνατο. Επειδή η γυναίκα μου ήταν 5 χρόνια άρρωστη, το συζητούσαμε... Θα σου πω και κάτι που ίσως δεν πρέπει να το πω. Όταν πήραν τη γυναίκα μου νεκρή από το σπίτι, εγώ μετά χόρευα στο σπίτι μόνος μου τραγούδια που χορεύαμε μαζί. Αν αυτό λέει κάτι σε κανέναν έχει καλώς, αν δεν λέει δεν με νοιάζει και καθόλου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μπουτάρης, σε συνέντευξή του στο GRtimes.gr.

Ο Γιάννης Μπουτάρης υπήρξε παντρεμένος για πολλά χρόνια με την Αθηνά Μιχαήλ, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά. Χώρισαν προσωρινά το 1981, αλλά αργότερα αποφάσισαν να συζήσουν και πάλι, χωρίς όμως να παντρευτούν. Μετά τον θάνατό της, ο Γιάννης Μπουτάρης εκπλήρωσε την επιθυμία της να μην ταφεί θρησκευτικά αλλά να αποτεφρωθεί, κάτι που έλαβε χώρα στη γειτονική Βουλγαρία, καθώς στην Θεσσαλονίκη δεν έχει κατασκευαστεί αποτεφρωτήριο νεκρών.

«Για εμένα η υπόθεση του θανάτου είναι πολύ σημαντική. Όπως χαίρεσαι όταν γεννιέται το παιδί σου, έτσι λυπάσαι όταν πεθαίνει ο δικός σου», ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας πως είναι εξοικειωμένος με την ιδέα του θανάτου.

«Επειδή η γυναίκα μου ταλαιπωρήθηκε πέντε χρόνια πριν πεθάνει,όλο αυτό το διάστημα συζητούσαμε τον θάνατο, τον αποχωρισμό, υπάρχει ή δεν υπάρχει μετά, πού θες να σε θάψω, εντέλει ήθελε να καεί. Αυτά αναγκαστικά σε φέρνουν σε μια εξοικείωση. Το περιμένεις να έρθει, η ημερομηνία λήξεως ήρθε. Είναι βαρύ, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία», συνέχισε ο Γιάννης Μπουτάρης.

 
Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Εμανουέλ Μακρόν: Η Ελλάδα είναι ένα υπόδειγμα, ένα μοντέλο οικονομικής προόδου

Ο Γάλλος πρόεδρος, μιλώντας στο Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ, αναφέρθηκε στις επιτυχίες της Ελλάδας σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο μετά την κρίση που διήλθε, καθώς και ότι η Γαλλία ήταν πάντα στο πλευρό της
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Πολιτική / Παπασταύρου από Δελφούς: Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα στην προστασία των θαλασσών

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, δήλωσε πως «πριν τελειώσει το έτος» η χώρα μας θα έχει τα δύο θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΛΦΟΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Δελφούς: «Χρειαζόμαστε plan b εάν η κρίση στη Μέση Ανατολή επεκταθεί»

«Εάν το μπλόκο στα Στενά του Ορμούζ συνεχιστεί, είναι θέμα χρόνου να έχουμε σημαντικές διαταραχές στον εφοδιασμό του πετρελαίου και προϊόντων», σημείωσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΜΟΝΑΚΟ

Πολιτική / Στην Ελλάδα ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β' του Μονακό: Συναντήθηκε με Μητσοτάκη και Τασούλα

Κατά τις συναντήσεις, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις πρωτοβουλίες της χώρας για βιώσιμη διαχείριση του θαλάσσιου πλούτου και τον ρόλο της Μεσογείου ως κοινού σημείου αναφοράς
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Ακόμη μια δήλωση φωτιά από αυτήν τη τρισμέγιστη προσωπικότητα. Το τι θέλω να με κάνετε μετά θανάτον είναι vanitatis vanita. Δεν θα πλήρωνα έναν περίδρομο χρήματα για να καω στη Βουλγαρία. Θα ήθελα να είμασταν όλοι δότες οργάνων, εκτός αν επίσημα δήλωναμε το αντίθετο.Η λειτουργία αποτεφρωτηρίων έχει τεράστια πρακτική σημασία για τις μεγάλες πόλεις. Η λειτουργία αποτεφρωτηρίων δεν κοντράρει σε τίποτα το θρησκευτικό δόγμα. Δεν καταργεί την θρησκευτική λειτουργία της κηδείας ή του μνημοσύνου. Συμβαίνει ήδη σε άλλες χώρες.Τωρα το αν χόρευε ο Μπουτάρης την Παπαλαμπραινα ή το let’s twist again δεν μας αποδεικνύει υποχρεωτικά την εξοικείωση με τον θάνατο και πολύ λιγότερο την ανάγκη λειτουργείας αποτεφρωτηρίων.