Μοσκοβισί: Εξάμηνη παράταση, χωρίς καμία δέσμευση για το χρέος

Μοσκοβισί: Εξάμηνη παράταση, χωρίς καμία δέσμευση για το χρέος Facebook Twitter
Aris Oikonomou / SOOC
0

Εξάμηνη παράταση του ισχύοντος προγράμματος θα περιλαμβάνει η πρόταση των δανειστών για συμφωνία με την Ελλάδα, σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι πληροφορίες, ότι είπε ο επίτροπος Οικονομίας σε ευρωβουλευτές.

Μάλιστα ο κ. Μοσκοβισί σημείωσε ότι η παράταση δεν θα έχει δέσμευση για το χρέος, όπως ζητά η Αθήνα ενώ οι συζητήσεις για νέο πρόγραμμα θα ξεκινήσουν το Σεπτέμβριο, μόνο αν έχουν υλοποιηθεί τα μέτρα που θα συμφωνηθούν τις επόμενες ημέρες.

Ο επίτροπος Οικονομίας σημείωσε επίσης σύμφωνα με όσα μεταδίδονται, ότι στο επόμενο πρόγραμμα δεν θα συμμετέχει το ΔΝΤ, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει εντάσεις αφού το  Βερολίνο θεωρεί απαραίτητη της συμμετοχή του.

Πρόκειται για την ίδια συζήτηση στην οποία ο επίτροπος φέρεται να είπε ότι οι δανειστές σοκαρίστηκαν με τις υφεσιακές προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

«Ακόμα και οι θεσμοί θέλησαν να δώσουν κάποιες ανάσες σε συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας, κάτι που όμως απέρριψε η κυβέρνηση, επιλέγοντας την συγκεκριμένη κατεύθυνση των μέτρων», είπε με νόημα ο Μοσκοβισί.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ