Μητσοτάκης στο Bloomberg: Ελληνικό και Σκουριές ξεμπλοκάρουν μέσα στο 2019

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Ελληνικό και Σκουριές ξεμπλοκάρουν μέσα στο 2019 Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Επενδύσεις περισσότερο από οτιδήποτε άλλο χρειάζεται η χώρα, λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στο Bloomberg. 

Αναφέρει πως όταν κόμμα του έρθει στην κυβέρνηση η πρώτη προτεραιότητα θα είναι το ξεμπλοκάρισμα σημαντικών και συμβολικών επενδυτικών πρότζεκτ. «Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το Ελληνικό πρέπει να ξεκινήσει μέσα στο 2019. Δεν πρέπει να καθυστερήσει ούτε ένα λεπτό περισσότερο.

Το Ελληνικό είναι η πιο εμβληματική από τις μεγάλες επενδύσεις στη χώρα. Συμβολίζει τη νέα Αθήνα» λέει ο κ. Μητσοτάκης, ενώ για τις Σκουριές αναφέρει πως θα δώσει άδειες «μέσα στον πρώτο» μήνα από την ανάληψη της κυβέρνησης. 

Ο κ. Μητσοτάκης περιγράφει στο Bloomberg ως κεντρικό του στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης της χώρας διεθνώς, και τονίζει ότι αυτό θα γίνει και μέσα από ένα νέο και σταθερό φορολογικό σύστημα το οποίο θα στοχεύει στην προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων και πολλών θέσεων απασχόλησης.

Προκειμένου να τερματιστεί η αντίληψη πως η χώρα είναι αδύνατον να αλλάξει ο Μητσοτάκης είπε πως πρέπει να υπάρξουν μια σειρά από αλλαγές στη δομή της κυβέρνησης, λέει το Bloomberg.

«Οι υπουργοί υπεύθυνοι για την Οικονομία και την ανάπτυξη πρέπει να είναι οι επικεφαλής του "μάρκετινγκ" της χώρας. Οι επενδύσεις πρέπει να είναι συγκεντρωμένες σε ένα μέρος, ιδανικό το υπουργείο Εξωτερικών. Ο πρωθυπουργός πρέπει να έχει έναν κατά κάποιο τρόπο προσωπικό επιτελάρχη προκειμένου να λύνει προβλήματα», δηλώνει ο κ. Μητσοτάκης. 

Μιλώντας γενικότερα για το πολιτικό σύστημα της χώρας μας, ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει ότι η Νέα Δημοκρατία επέδειξε όχι μόνον συνέπεια, αλλά και αντοχή απέναντι στις συστηματικές επιθέσεις κατά των δημοκρατικών θεσμών από τις δυνάμεις του λαϊκισμού.

Ερωτηθείς για τις τράπεζες τονίζει ότι είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες, αλλά ότι χρειάζεται να κινηθούν με ταχύτητα για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων. Το μήνυμα που στέλνει είναι ότι θα στηρίξει τα πιστωτικά ιδρύματα για να λειτουργήσουν με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης προς τα νοικοκυριά που χτυπήθηκαν από την κρίση, αλλά και να αντιμετωπίσουν τους στρατηγικούς κακοπληρωτές που εκμεταλλεύονται σήμερα τα κενά του συστήματος.

Σε ερώτηση, τέλος, για το αν η Ελλάδα κινδυνεύει με ένα νέο πρόγραμμα, ο ίδιος υπογραμμίζει με κατηγορηματικό τρόπο ότι θεωρεί αδιανόητη μια τέτοια εξέλιξη και ότι θα κάνει ό,τι χρειαστεί προκειμένου η χώρα μας να μην ξαναδοκιμαστεί ποτέ από ένα νέο μνημόνιο.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM
Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα ούτε υπομονή»

Πολιτική / Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα- ούτε υπομονή»

«Είναι καλό όσοι θέλουν να έρθουν να συζητήσουμε αυτές τις ανακοινώσεις, εμείς θα τις κάνουμε είτε έρθουν είτε όχι» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
THE LIFO TEAM
ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Πολιτική / Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Τασούλα: Ας είναι το νέο έτος μια ευκαιρία να αλλάξουμε όλα όσα μας πληγώνουν

«Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερη ειλικρίνεια στη δημόσια ζωή και λιγότερη στρεψοδικία και τοξικότητα στα κοινωνικά δίκτυα και στην πολιτική» τόνισε μεταξύ άλλων
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Δώσε πόνο Κυριάκο! Απαράδεκτο να κολάνε σε πολιτικά συμφέροντα σε τόσο σημαντικά έργα όπως η επένδυση στο Ελληνικό. Μόνο οι θέσεις εργασίας που θα ανοίξουν για όλους λύνουν το μισό πρόβλημα της ανεργίας. Μη μασάς και υλοποίησέ τα.