Μητσοτάκης: Η Ελλάδα έχει χάσει την αξιοπιστία της και πρέπει να την αποκαταστήσουμε

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα έχει χάσει την αξιοπιστία της και πρέπει να την αποκαταστήσουμε Facebook Twitter
1

"Η Ελλάδα παραμένει νησίδα σταθερότητας σε μία περίοδο μεγάλης αστάθειας", δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ.Θεόφιλο Γ', στο πλαίσιο της τριήμερης επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Ισραήλ.

Στο σύντομο διάλογο κατά την υποδοχή του κ. Μητσοτάκη, ο Πατριάρχης τού είπε πως «η παρουσία σας εδώ είναι η πραγματική προσφορά και συνεισφορά. Έχει σημασία για τους Χριστιανούς εδώ. Πέρα από τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας - Ισραήλ, υπάρχει και κάτι ακόμα. Η Ελλάδα δεν παύει να είναι για τους Χριστιανούς εδώ το λίκνο της Ρωμιοσύνης. Είμαστε το καταφύγιο της Μέσης Ανατολής».

Στην απάντησή του ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έχετε δίκιο να επισημαίνεται ότι σε μια περίοδο μεγάλης αστάθειας η Ελλάδα παραμείνει μια νησίδα σταθερότητας. Και εμείς αντιμετωπίζουμε τις δικές μας προκλήσεις και εσείς με την γεωγραφικής απόσταση τα βλέπετε πιο αντικειμενικά. Στην ελληνική κοινωνία υπάρχει η αίσθηση αδιέξοδου, ότι η χώρα πάει σε λάθος κατεύθυνση και μια απαισιοδοξία. Υπάρχει ανάγκη για ένα πνευματικό καταφύγιο. Η Νέα Δημοκρατία δεν θα παίξει το ρόλο ενός παθητικού παίκτη στην περιοχή. Η Ελλάδα έχει απολέσει την αξιοπιστία της και δική μας ευθύνη είναι να την αποκαταστήσουμε».


Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Πατριάρχης αναγόρευσε τον κ. Μητσοτάκη σε Μέγα Σταυροφόρο του Τάγματος των Ορθοδόξων Σταυροφόρων του Παναγίου Τάφου. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM