Μητσοτάκης: Από τον Ιούνιο δεν θα υπάρχει κανένα ζήτημα διαθεσιμότητας εμβολίων

μητσοτακης ραφηνα Facebook Twitter
0

Το Κέντρο Υγείας Ραφήνας που λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο επισκέφτηκε σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με πολίτες που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 30 ως 39 ετών που εμβολιάζονταν. «Χαιρόμαστε γιατί η νεολαία δείχνει τον δρόμο, γιατί μόνο έτσι θα τελειώσουμε, όταν εμβολιαστούμε όλοι» δήλωσε ο πρωθυπουργός, σχολιάζοντας πως το καλύτερο εμβόλιο είναι το εμβόλιο που κάνει κανείς γρηγορότερα.

Κάνοντας λόγο για «πολύ καλή δυναμική και κυρίως από τις νεότερες ηλικίες», εκτίμησε πως από τον Ιούνιο δεν θα υπάρχει κανένα ζήτημα διαθεσιμότητας εμβολίων. Παράλληλα προανήγγειλε το άνοιγμα των εμβολίων για όλο τον πληθυσμό. «Θα πρέπει να πείσουμε αυτούς οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα, σε όλες τις ηλικίες, ότι πρέπει να το κάνουν για να προστατέψουν τους εαυτούς τους και να βοηθήσουν όλους μας να ξαναπάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας».

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως οι πολίτες θα πρέπει να συνεχίσουν να προσέχουν και υπογράμμισε πως το πασχαλινό τραπέζι θα φέτος θα είναι «με λίγους και καλούς».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τις δεσμεύσεις του απέναντι σε γιατρούς και νοσηλευτές, και εξέφρασε την ικανοποίησή του από το ΕΣΥ που άντεξε «και τα καταφέραμε καλύτερα από πολλές άλλες χώρες οι οποίες είχαν πιο προχωρημένα συστήματα υγείας και στα χαρτιά τουλάχιστον (…) καλύτερη οργάνωση» επισήμανε ο πρωθυπουργός. Το Κέντρο Υγείας Ραφήνας εμβολιάζει κατά μέσο όρο 180 άτομα την ημέρα. 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ήδη από τις 09.00 το πρωί της Μ. Παρασκευής είχαν πραγματοποιηθεί 3.076.875 εμβολιασμοί, ενώ χθες καταγράφηκε ημερήσιο ρεκόρ εμβολιασμών με 66.210. Οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν και αύριο, Μ. Σάββατο, καθώς επίσης και από τη Δευτέρα του Πάσχα.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Τσίπρα:

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Εάν έφερνα γυναίκα σύντροφο θα το ανέφερε ποτέ στο βιβλίο του;»

Ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας» σχολιάζει τις αναφορές στο πρόσωπό του, μέσα στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού»
LIFO NEWSROOM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΘΑΚΗ

Πολιτική / «Ιθάκη»: Πότε πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα ο Τσίπρας - Τι αποκαλύπτει

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» κυκλοφόρησε σήμερα και έχει προκαλέσει ήδη πολιτικές αντιδράσεις - Η περίοδος του Δημοψηφίσματος και το παρασκήνιο πίσω από τη λήψη της απόφασης
LIFO NEWSROOM
«Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Πολιτική / «Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Ο πρώην πρωθυπουργός καταγράφει στιγμές, διαλόγους και συναισθήματα που –όπως ο ίδιος επιμένει– καθόρισαν την πιο ταραχώδη πολιτική περίοδο της Μεταπολίτευσης
LIFO NEWSROOM