Μητσοτάκης: Φροντίζουμε τη σωματική αλλά και την ψυχολογική μας υγεία

Μητσοτάκης: Φροντίζουμε τη σωματική αλλά και την ψυχολογική μας υγεία Facebook Twitter
EUROKINISSI/ ΓΡ.ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
0

«Αυτές τις μέρες, φροντίζουμε τη σωματική αλλά και την ψυχολογική μας υγεία», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παραπέμποντας στις οδηγίες ψυχολογικής υποστήριξης του ΕΚΠΑ.

«Η Α' Ψυχιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών εκπόνησε οδηγίες Ψυχολογικής Υποστήριξης Πολιτών λόγω του κορωνοϊού», ανέφερε ο πρωθυπουργός σε μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter.

Οι οδηγίες ψυχολογικής υποστήριξης χωρίζονται σε τρεις ενότητες: 

- Ψυχική διαχείριση της επιδημίας COVID-19 στο γενικό πληθυσμό

- Οδηγός για άτομα που βρίσκονται σε απομόνωση λόγω του κορωνοϊού

- Οδηγίες για παιδιά και οικογένειες για την αντιμετώπιση των περιοριστικών μέτρων


«Με την εμφάνιση και εξάπλωση του ιού SARS-CoV-2, καθώς και με τον χαρακτηρισμό της λοίμωξης που προκαλείται από αυτόν (COVID-19) ως πανδημίας, ζητήθηκε από τους Πολίτες να κρατήσουν κοινωνικές αποστάσεις και να μπουν είτε σε περιορισμό είτε σε απομόνωση, με στόχο να μειωθεί η εξάπλωση της νόσου. Τα μέτρα αυτά, που από το σύνολο των ειδικών επιστημόνων κρίνονται ως επιβεβλημένα, σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη απειλή που προέρχεται από την εξάπλωση της πανδημίας, ενδέχεται να προκαλέσουν έντονα κι αρνητικά συναισθήματα. Το Υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο εκπλήρωσης της αποστολής του, κοινοποιεί Οδηγίες Ψυχολογικής Υποστήριξης των Πολιτών λόγω του κορωνοϊού (COVID-19) οι οποίες εκπονήθηκαν από την Α΄ Ψυχιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών», αναφέρει ο ΕΟΔΥ.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ