Μενδώνη: Ο αναβατήρας της Ακρόπολης θα λειτουργήσει άμεσα

Μενδώνη: Ο αναβατήρας της Ακρόπολης θα λειτουργήσει άμεσα Facebook Twitter
3

Μέλημα μας είναι να δούμε τι πρέπει να κάνουμε ώστε ο αναβατήρας να λειτουργήσει άμεσα, δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, για τον ανελκυστήρα στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, ο οποίος σταμάτησε να λειτουργεί.

Σύμφωνα με την κυρία Μενδώνη ο αναβατήρας σταμάτησε να λειτουργεί το Σάββατο.

Έχουν ήδη επιληφθεί υπηρεσιακοί παράγοντες και υπήρξε άμεση ενημέρωση από την αρμοδία εφορία αρχαιοτήτων πόλης των Αθηνών, ανέφερε η υπουργός σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΙ χθες το βράδυ.

Ο συγκεκριμένος αναβατήρας φαίνεται να έχει γεράσει, δήλωσε εξηγώντας πως πρόκειται για ένα αναβατόριο το οποίο τοποθετήθηκε προκειμένου να εξυπηρετήσει τα άτομα με κινητικά προβλήματα που επιθυμούσαν να επισκεφθούν την Ακρόπολη, το 2004 επ' ευκαιρία των ολυμπιακών αγώνων στη χώρα μας.

Ήδη έχουν περάσει 15 χρονιά από τότε, υπογράμμισε, καταλήγοντας πως είναι μονόδρομος η οριστική αντικατάσταση του από ένα σύγχρονο μηχάνημα, κάτι το οποίο εντούτοις θα είναι αρκετά χρονοβόρο.

«Θα σας έλεγα λοιπόν ότι η μέριμνα μας είναι να δούμε πως θα αντικατασταθεί το υπάρχον με απόλυτη ασφάλεια, τι δυνατότητες υπάρχουν και σε πόσο χρόνο μπορεί να γίνει αυτό», εξέφρασε η υπουργός αναφερόμενη στις ενέργειες στις οποίες μπορεί να προβεί, με βάση τα δεδομένα, το υπουργείο.

Η κυρία Μενδώνη διαβεβαίωσε πως τα παραπάνω θα είναι προσωρινά μέχρι να δρομολογηθεί η μόνιμη λύση του ζητήματος, για να υπάρξει ένα σύγχρονο αναβατόριο.

Πολιτική
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM
Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Πολιτική / Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, διαφοροποιείται ανοιχτά από τη γραμμή της κυβέρνησης στο ζήτημα του πατέρα Ρούτσι, μετά τις πρώτες φωνές στελεχών και βουλευτών που εξέφρασαν δημόσια στήριξη προς τον απεργό πείνας
LIFO NEWSROOM
Για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο συνομίλησε ο Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρο της Google

Πολιτική / Για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο συνομίλησε ο Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρο της Google

Στη διάρκεια της συζήτησης έγινε αναφορά στις δράσεις που έχουν αναληφθεί τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ασφαλή πλοήγηση των ανηλίκων στο διαδίκτυο και την αντιμετώπιση φαινομένων ψηφιακού εθισμού
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι υπεύθυνοι - οι πολιτικοί κυρίως, ανεξαρτήτως κόμματος -, είναι ότι πρέπει ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ να υπάρχει ένα plan Β, εφόσον δεν γίνεται - από όσο καταλαβαίνουμε - προληπτική συντήρηση.Δεν νοείται να έρχεται κάποιος - και μάλιστα ΑΜΕΑ, που έχει από ανάγκη προγραμματίσει τα πάντα - για μόνο 24 ώρες στην Αθήνα, ονειρευόμενος να επισκεφθεί την :Ακρόπολη και εμείς να του το στερούμε.Το κόστος της δυσφήμισης είναι εξαιρετικά μεγάλο και η εικόνα δεν μας τιμά σαν χώρα.Ας επανακαθορισθούν οι προτεραιότητές μας τελικά !
Παρ' όλα αυτά τα μηχανήματα καμιά φορά χαλάνε! Συμβαίνει αυτό! Μακάρι αυτό να ήταν η σοβαρότερη δυσκολία και η μεγαλύτερη ατυχία για έναν άνθρωπο ΜΕΑ. Πάντως το θέμα του ανελκυστήρα της Ακρόπολης έχει ΠΟΛΛΕΣ παραμέτρους και προεκτάσεις, ΜΙΑ από τις οποίες θα μπορούσε να είναι και η ευαίσθητη και παγκόσμιας κληρονομιάς ιδιομορφία του Αρχαιολογικού χώρου. Πρέπει να δοθεί η προσοχή που χρειάζεται χωρίς άσκοπες "υπερευαισθησίες"!
Απαντώ επειδή δεν συμμερίζομαι καθόλου την μοιρολατρική τοποθέτηση "Μακάρι αυτό να ήταν η σοβαρότερη δυσκολία και η μεγαλύτερη ατυχία για έναν άνθρωπο ΜΕΑ". Είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ότι καμιά φορά χαλάνε τα μηχανήματα ! (βάζω και εγώ θαυμαστικό για την κοινοτοπία). Και είναι εξίσου αυτονόητο ότι ο άνθρωπος αποκαθιστά την λειτουργία τους ή έχει back-up λύση, έστω μεγάλου συγκριτικά κόστους.Είναι βέβαιο λοιπόν ότι έχουμε μυαλό, αλλά προπαντός χρειάζεται θέληση να συνδράμουμε πρακτικά τα άτομα ΜΕΑ (αυτό εσείς το χαρακτηρίζετε "άσκοπες υπερευαισθησίες"...) , ώστε να δημιουργηθεί plan B.Όλα τα άλλα περιττά.