Μενδώνη: Ο αναβατήρας της Ακρόπολης θα λειτουργήσει άμεσα

Μενδώνη: Ο αναβατήρας της Ακρόπολης θα λειτουργήσει άμεσα Facebook Twitter
3

Μέλημα μας είναι να δούμε τι πρέπει να κάνουμε ώστε ο αναβατήρας να λειτουργήσει άμεσα, δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, για τον ανελκυστήρα στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, ο οποίος σταμάτησε να λειτουργεί.

Σύμφωνα με την κυρία Μενδώνη ο αναβατήρας σταμάτησε να λειτουργεί το Σάββατο.

Έχουν ήδη επιληφθεί υπηρεσιακοί παράγοντες και υπήρξε άμεση ενημέρωση από την αρμοδία εφορία αρχαιοτήτων πόλης των Αθηνών, ανέφερε η υπουργός σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΙ χθες το βράδυ.

Ο συγκεκριμένος αναβατήρας φαίνεται να έχει γεράσει, δήλωσε εξηγώντας πως πρόκειται για ένα αναβατόριο το οποίο τοποθετήθηκε προκειμένου να εξυπηρετήσει τα άτομα με κινητικά προβλήματα που επιθυμούσαν να επισκεφθούν την Ακρόπολη, το 2004 επ' ευκαιρία των ολυμπιακών αγώνων στη χώρα μας.

Ήδη έχουν περάσει 15 χρονιά από τότε, υπογράμμισε, καταλήγοντας πως είναι μονόδρομος η οριστική αντικατάσταση του από ένα σύγχρονο μηχάνημα, κάτι το οποίο εντούτοις θα είναι αρκετά χρονοβόρο.

«Θα σας έλεγα λοιπόν ότι η μέριμνα μας είναι να δούμε πως θα αντικατασταθεί το υπάρχον με απόλυτη ασφάλεια, τι δυνατότητες υπάρχουν και σε πόσο χρόνο μπορεί να γίνει αυτό», εξέφρασε η υπουργός αναφερόμενη στις ενέργειες στις οποίες μπορεί να προβεί, με βάση τα δεδομένα, το υπουργείο.

Η κυρία Μενδώνη διαβεβαίωσε πως τα παραπάνω θα είναι προσωρινά μέχρι να δρομολογηθεί η μόνιμη λύση του ζητήματος, για να υπάρξει ένα σύγχρονο αναβατόριο.

Πολιτική
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κασσελάκης: 30 μήνες φυλακή και 50.000 ποινή με αναστολή για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Πολιτική / Κασσελάκης: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Η εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική με το σκεπτικό ότι δεν ανέμενε το Σεπτέμβριο του 2023 να εκλεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δε γνώριζε την απαγόρευση να διαθέτει καταθέσεις στο εξωτερικό ως πολιτικός αρχηγός
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, επισκέφθηκε την Ελλάδα για να ενισχύσει τη διμερή συνεργασία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εστιάζοντας στο μεταναστευτικό, την περιφερειακή σταθερότητα και την ενεργειακή συνεργασία.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι υπεύθυνοι - οι πολιτικοί κυρίως, ανεξαρτήτως κόμματος -, είναι ότι πρέπει ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ να υπάρχει ένα plan Β, εφόσον δεν γίνεται - από όσο καταλαβαίνουμε - προληπτική συντήρηση.Δεν νοείται να έρχεται κάποιος - και μάλιστα ΑΜΕΑ, που έχει από ανάγκη προγραμματίσει τα πάντα - για μόνο 24 ώρες στην Αθήνα, ονειρευόμενος να επισκεφθεί την :Ακρόπολη και εμείς να του το στερούμε.Το κόστος της δυσφήμισης είναι εξαιρετικά μεγάλο και η εικόνα δεν μας τιμά σαν χώρα.Ας επανακαθορισθούν οι προτεραιότητές μας τελικά !
Παρ' όλα αυτά τα μηχανήματα καμιά φορά χαλάνε! Συμβαίνει αυτό! Μακάρι αυτό να ήταν η σοβαρότερη δυσκολία και η μεγαλύτερη ατυχία για έναν άνθρωπο ΜΕΑ. Πάντως το θέμα του ανελκυστήρα της Ακρόπολης έχει ΠΟΛΛΕΣ παραμέτρους και προεκτάσεις, ΜΙΑ από τις οποίες θα μπορούσε να είναι και η ευαίσθητη και παγκόσμιας κληρονομιάς ιδιομορφία του Αρχαιολογικού χώρου. Πρέπει να δοθεί η προσοχή που χρειάζεται χωρίς άσκοπες "υπερευαισθησίες"!
Απαντώ επειδή δεν συμμερίζομαι καθόλου την μοιρολατρική τοποθέτηση "Μακάρι αυτό να ήταν η σοβαρότερη δυσκολία και η μεγαλύτερη ατυχία για έναν άνθρωπο ΜΕΑ". Είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ότι καμιά φορά χαλάνε τα μηχανήματα ! (βάζω και εγώ θαυμαστικό για την κοινοτοπία). Και είναι εξίσου αυτονόητο ότι ο άνθρωπος αποκαθιστά την λειτουργία τους ή έχει back-up λύση, έστω μεγάλου συγκριτικά κόστους.Είναι βέβαιο λοιπόν ότι έχουμε μυαλό, αλλά προπαντός χρειάζεται θέληση να συνδράμουμε πρακτικά τα άτομα ΜΕΑ (αυτό εσείς το χαρακτηρίζετε "άσκοπες υπερευαισθησίες"...) , ώστε να δημιουργηθεί plan B.Όλα τα άλλα περιττά.