Μειώσεις στα τιμολόγια του ΟΤΕ

Μειώσεις στα τιμολόγια του ΟΤΕ Facebook Twitter
0

Αυτό προανήγγειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, ο οποίος εκτίμησε ότι τα τιμολόγια του ΟΤΕ θα μειωθούν 20-25% μέχρι τον ερχόμενο Απρίλιο.

Όπως αναφέρει η σημερινή έκδοση του Βήματος, προϋπόθεση για την μείωση είναι η προηγούμενη έγκριση των τιμών λιανικής του Οργανισμού από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Κατά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων του Δ' Τριμήνου του 2011, την Πέμπτη, στους αναλυτές, ο κ. Τσαμάζ δήλωσε ότι ο ρυθμιστής κάνει ένα "ωραίο κόλπο", που δημιουργεί ένα τεράστιο κενό", διότι όπως υποστήριξε, η ΕΕΤΤ ρυθμίζει τις τιμές χονδρικής του ΟΤΕ με το κόστος του λεγόμενου "ιδεατού παρόχου", το οποίο είναι σημαντικό χαμηλότερο από το πραγματικό κόστος του οργανισμού.

Έτσι, δημιουργείται ένα κενό που επιτρέπει στους μεν εναλλακτικούς παρόχους να πωλούν φτηνότερα, αφού αγοράζουν οικονομικότερα τις υπηρεσίες του ΟΤΕ, αλλά υποχρεώνει τον τελευταίο να είναι αναγκασμένος να πουλά ακριβότερα, καθώς η ΕΕΤΤ ρυθμίζει τις λιανικές τιμές του με βάση το πραγματικό κόστος.

Σε δημοσίευμα της Ημερησίας βέβαια αναφέρεται ότι αφέθηκε "ανοιχτό το ενδεχόμενο εκποίησης περιουσιακών στοιχίων του ομίλου στο εξωτερικό σε περίπτωση που απαιτηθεί κάτι τέτοιο για τις ανάγκες αναχρηματοδήτησης του δανεισμού".

Αναφερόμενος στη νέα συλλογική σύμβαση που υπεγράφη με τους εργαζομένους ο κ. Τσαμάζ ανέφερε ότι η μείωση του μισθολογικού κόστους ( που φτάνει τα 160 εκ. ευρώ τη διετία 2011-2012) οδήγησε στη πτώση των τιμών χονδρικής αλλά και λιανικής.  Μάλιστα επεσήμανε ότι με τα νέα μέτρα αίρεται η μονιμότητα των εργαζομένων προ του 2005 στον Οργανισμό, ωστόσο, διευκρίνησε ότι δεν είναι στις προθέσεις της να προχωρήσει σε απολύσεις.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Τσίπρα:

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Εάν έφερνα γυναίκα σύντροφο θα το ανέφερε ποτέ στο βιβλίο του;»

Ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας» σχολιάζει τις αναφορές στο πρόσωπό του, μέσα στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού»
LIFO NEWSROOM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΘΑΚΗ

Πολιτική / «Ιθάκη»: Πότε πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα ο Τσίπρας - Τι αποκαλύπτει

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» κυκλοφόρησε σήμερα και έχει προκαλέσει ήδη πολιτικές αντιδράσεις - Η περίοδος του Δημοψηφίσματος και το παρασκήνιο πίσω από τη λήψη της απόφασης
LIFO NEWSROOM
«Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Πολιτική / «Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Ο πρώην πρωθυπουργός καταγράφει στιγμές, διαλόγους και συναισθήματα που –όπως ο ίδιος επιμένει– καθόρισαν την πιο ταραχώδη πολιτική περίοδο της Μεταπολίτευσης
LIFO NEWSROOM