Μέχρι τέλη Ιουλίου η συμφωνία Ελλάδας - Γερμανίας για τους πρόσφυγες

Μέχρι τέλη Ιουλίου η συμφωνία Ελλάδας - Γερμανίας για τους πρόσφυγες Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
1

Ώρες μετά την επίτευξη συμβιβαστικής λύσης στο προσφυγικό, που φέρει τη σφραγίδα και των τριών κομμάτων του γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού, ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ προειδοποιεί εκ νέου με απώθηση προσφύγων και μεταναστών στα γερμανικά σύνορα σε περίπτωση που δεν επιτευχθούν διμερείς συμφωνίες επαναπροώθησης με τις χώρες εισόδου στην ΕΕ.

Μιλώντας στο περιοδικό Der Spiegel ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών δηλώνει ότι «δεν αποτελεί καλή στρατηγική να επενδύει κάποιος στο ότι δεν θα υπάρξουν διμερείς συμφωνίες. Σε αυτή την περίπτωση θα ξεκινήσουν επαναπροωθήσεις στα γερμανικά σύνορα».

Από την πλευρά του ο αρχηγός των χριστιανοκοινωνιστών βουλευτών στο κοινοβούλιο Αλεξάντερ Ντόμπριντ εκτιμά ότι τα γερμανικά σχέδια επαναπροώθησης αιτούντων άσυλο στις χώρες εισόδου στην ΕΕ δεν θα δράσουν αποτρεπτικά στις αρχές των εν λόγω χωρών έτσι ώστε να διακόψουν τις καταγραφές φοβούμενες επιστροφές χιλιάδων προσφύγων.

«Όποιος δεν είναι σε θέση να τηρήσει στοιχειώδεις ευρωπαϊκούς κανόνες δεν μπορεί να περιμένει συνεργασία σε άλλους τομείς», προειδοποίησε εμμέσως πλην σαφώς ο πρώην υπουργός.

«Υπόδειγμα για άλλες χώρες η διμερής συμφωνία με την Ελλάδα»

Αισιόδοξος για μια αποτελεσματικότερη διαχείριση του προσφυγικού στη Γερμανία εμφανίζεται την ίδια στιγμή ο αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας των γερμανών συντηρητικών Φόλκερ Κάουντερ.

Σε συνέντευξη στην εφημερίδα Neue Passauer Presse δηλώνει ότι ελπίζει σε μια συμφωνία κατ΄ αρχήν με την Ελλάδα και μετά με την Ιταλία για την γρήγορη επιστροφή προσφύγων που έχουν καταθέσει αίτηση ασύλου στις εν λόγω χώρες.

Βέβαιη ότι μια συμφωνία με την Ελλάδα είναι απλά ζήτημα χρόνου εμφανίζεται, την ίδια στιγμή, η υπουργός Άμυνας και αναπληρώτρια επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Μιλώντας σε εφημερίδες του ομίλου Φούνκε τοποθετεί τη διμερή συμφωνία στα τέλη του μηνός, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Με την Ελλάδα θέλουμε να πετύχουμε συμφωνία μέχρι το τέλους του μήνα».

Παράλληλα η γερμανίδα υπουργός θεωρεί ότι η συμφωνία με την Ελλάδα θα μπορούσε να λειτουργήσει ως υπόδειγμα για αντίστοιχες συμφωνίες με άλλες χώρες της ΕΕ: «Και η Ιταλία επιθυμεί να υπάρξουν αποφάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο στο προσφυγικό. Διότι οι Ιταλοί θέλουν, ως αντάλλαγμα, να τους βοηθήσουμε. Η αλληλεγγύη παραμένει σημαντική για όλους ανεξάρτητα από το ποιος κυβερνά στη Ρώμη».

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: Να ομονοούμε στα προφανή, η αντιπολίτευση επενδύει σε επαναστατική γυμναστική

Αποσαφήνισε ότι η διαφύλαξη της τάξης παραμένει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενώ η συντήρηση και ο καθαρισμός του μνημείου στο Άμυνας
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Πολιτική / Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Ο πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη «Η Μεγάλη Επιστροφή: Ο δρόμος για την αξιοπιστία της Ελλάδας», στην Εθνική Πινακοθήκη
LIFO NEWSROOM
H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ίσως φταίει ότι κακογερναω, αλλά διαολε, θυμάμαι:https://m.lifo.gr/now/politics/2001Θυμάμαι ποιος αγωνιζόταν να φέρει κόσμο εδώ όπως οπως. Θυμάμαι φίλους με ονοματεπώνυμα. Υποψήφιους βουλευτές του Ανταρσύα, Έλληνες διαπρεπείς ακαδημαϊκούς του εξωτερικού (βεβαίως βεβαίως).Θυμάμαι...Δεν μου φταίνε οι άνθρωποι (μεταναστες-προσφυγες). Τα αριστεροχαρουμενα μου φταίνε.