Μας υποβάθμισε ο Fitch

Μας υποβάθμισε ο Fitch Facebook Twitter
0

Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας σε C από CCC  προχώρησε ο οίκος Fitch Ratings, τονίζοντας ότι η χώρα μας θα επαναξιολογηθεί όταν ολοκληρωθεί το P.S.I. Ο οίκος αναγνωρίζει ότι σύμφωνα με το Eurogroup έχει επιτευχθεί κοινή συμφωνία για την ανταλλαγή των ομολόγων, θεωρεί όμως ότι η ανταλλαγή αυτή συνιστά υποχρεωτική ανταλλαγή και όχι εθελοντική.

Ο Fitch είχε από τον περασμένο Ιούνιο προαναγγέλλει την υποβάθμιση, υπογραμμίζοντας τι θα σήμαινε πιστοληπτικά κάθε περίπτωση ανταλλαγής χρέους. Τώρα σημειώνει ότι η Ελλάδα θα επαναξιολογηθεί μετά την ολοκλήρωση του P.S.I με πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να μας κατατάξει σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης για Τσίπρα: «Ποιος θα εμπιστευθεί τον καπετάνιο που πέταξε το πλοίο στα βράχια»

«Το «rebranding» του κ. Τσίπρα κατέληξε το πιο σύντομο ανέκδοτο» δήλωσε από την πλευρά του ο Παύλος Μαρινάκης σχετικά με τη βιβλιοπαρουσίαση της «Ιθάκης» από τον Αλέξη Τσίπρα.
LIFO NEWSROOM