ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Μαρινάκης για Βενιζέλο: «Δεν ενεργοποιούμε το άρθρο 15 της ΕΣΔΑ – Αντιδρούμε σε έκτακτη κατάσταση»

Μαρινάκης για Βενιζέλο: «Δεν ενεργοποιούμε το άρθρο 15 της ΕΣΔΑ – Αντιδρούμε σε έκτακτη κατάσταση» Facebook Twitter
Παύλος Μαρινάκης/ Φωτ.: Eurokinissi
0

Στη δημόσια παρέμβαση του Ευάγγελου Βενιζέλου για τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες στο μεταναστευτικό και την επίκληση του άρθρου 15 της ΕΣΔΑ (Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου - ECHR), απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Πέμπτης.

«Όταν τοποθετείται ένας συνταγματολόγος, η γνώμη του είναι σεβαστή, ανεξαρτήτως πολιτικών σχέσεων ή παρελθόντος», ανέφερε ο Μαρινάκης. «Ωστόσο, εμείς δεν ενεργοποιούμε το άρθρο 15 της ΕΣΔΑ. Επικαλούμαστε ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις που περιγράφει το άρθρο, με πλήρη νομική τεκμηρίωση και βάσει σχετικής νομολογίας».

Ο ίδιος υπογράμμισε πως η κυβέρνηση ακολουθεί την ίδια προσέγγιση που είχε υιοθετήσει και τον Μάρτιο του 2020, κατά την προηγούμενη μεταναστευτική κρίση. «Τότε η αντίδραση κρίθηκε επιτυχής σε νομικό και επιχειρησιακό επίπεδο. Έχουμε λόγο να πιστεύουμε ότι και τώρα θα υπάρξει το ίδιο αποτέλεσμα», σημείωσε.

Καταλήγοντας, ο Μαρινάκης τόνισε ότι η Ελλάδα παραμένει κράτος δικαίου. «Αν η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε αντίθετη άποψη, θα είχαμε δει ανακοινώσεις. Η χώρα όφειλε να αντιδράσει σε μια κρίση που δεν προκάλεσε, αλλά είναι υποχρεωμένη να διαχειριστεί – και θα το κάνει, με βάση τις ισχύουσες διατάξεις».

Πολιτική
0

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΚΟΒΕΣΙ

Πολιτική / Μαρινάκης για Κοβέσι: «Όποιος την ακούσει καταλαβαίνει ότι τα περί συγκάλυψης είναι παραμύθια»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στάθηκε ιδιαίτερα στο άρθρο 86 του Συντάγματος, το οποίο αφορά την ποινική ευθύνη υπουργών, λέγοντας ότι «όλοι συμφωνούμε πως πρέπει να αλλάξει»
LIFO NEWSROOM