ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Μακρόν: Τρομακτικές οι προσπάθειες του ελληνικού λαού- Τσίπρας: Να ξανακάνουμε την Ευρώπη πιο ελκυστική στη γενιά μας

Μακρόν: Τρομακτικές οι προσπάθειες του ελληνικού λαού- Τσίπρας: Να ξανακάνουμε την Ευρώπη πιο ελκυστική στη γενιά μας Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

«Πιστεύω ότι η σημερινή επίσκεψή σας έχει εξαιρετική σημασία για την εμβάθυνση των ελληνογαλλικών σχέσεων, της ελληνογαλλικής συνεργασίας, ταυτόχρονα, όμως, είναι και μία πολύ σημαντική ευκαιρία για να μπορέσουμε να μιλήσουμε όχι μόνο για το παρόν αλλά και για το μέλλον της Ευρώπης» σημείωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Πιστεύω δεν θα μπορούσαμε να διαλέξουμε πιο συμβολικό τόπο από τον λόφο της Πνύκνας, όπου έκανε τα πρώτα της βήματα η Δημοκρατία, για να διατυπώσουμε τα οράμά μας για τις αναγκαίες αλλαγές, τις γενναίες αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε για να ξανακάνουμε την Ευρώπη πιο ελκυστική στη γενιά μας, αλλά και στις γενιές που έρχονται» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η σημερινή επίσκεψή μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό ορόσημο τόσο για τις ελληνογαλλικες σχέσεις που παραδοσιακά είναι στενές, έχουμε μεγάλες ρίζες σε βάθος χρόνου, τόσο όμως και για τις αναγκαίες τομές που πρέπει να σχεδιάσουμε για να βγει οριστικά η Ευρώπη από τη σημερινη της κρίση».

«Ας μην ξενχνάμε ότι η ελληνική κρίση ήταν ταυτόχρονα και ευρωπαϊκή κρίση. Η έξοδος, λοιπόν, της Ελλάδας από την κρίση θα σηματοδοτήσει και το οριστικό τέλος της κρίσης και για την Ευρώπη», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

Μακρόν: «Να μιλήσουμε για το πώς θα βγούμε όλοι από την κρίση»

 

Ο Γάλλος Πρόεδρος από την πλευρά του ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικώς για αυτήν την πρόσκληση, υπογραμμίζοντας ότι είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη εκτός Γαλλίας, που πραγματοποιεί, από την ημέρα που εξελέγη. Γιατί, «η Ελλάδα είναι για μένα κάτι πολύ σημαντικό», υπογράμμισε.


Συνεχίζοντας ανέφερε ότι προσβλέπει στις επαφές και τις συζητήσεις που έχει στην Αθήνα, γιατί «πρέπει να μιλήσουμε για την έξοδο από την κρίση. Μετά τις δικές σας μεταρρυθμίσεις και τις τρομακτικές προσπάθειες του ελληνικού λαού, πρέπει επιτέλους να μιλήσουμε και για το μέλλον. Για το πώς θα βγούμε όλοι από την κρίση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μακρόν.

Πολιτική
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM
Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Πολιτική / Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Η απάντηση του δημάρχου Αθηναίων στις δηλώσεις του Νόαμ Κατζ, ο οποίος άσκησε κριτική για ελλιπή προστασία της πόλης από «οργανωμένες μειονότητες», ανεπαρκή καθαριότητα και έλλειψη ασφάλειας που –κατά τον ίδιο– κάνει τους Ισραηλινούς τουρίστες να αισθάνονται άβολα
LIFO NEWSROOM