Ως«πολιτικώς επωφεληθέντα» από την προσπάθεια ενοχοποίησης πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της Novartis χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ο Ανδρέας Λοβέρδος. 

 

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, διαφοροποίησε τον ρόλο του πρώην πρωθυπουργό από αυτόν του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, τονίζοντας ότι η σύσταση εξεταστικής επιτροπής πρέπει να αφορά αποκλειστικά τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης. 

 

«Δεν πρέπει ο πολιτικώς επωφεληθείς από αυτή την ιστορία, που είναι ο κ. Τσίπρας, να ταυτιστεί με αυτόν που είναι μπορεί ο ηθικός αυτουργός της σκευωρίας, δηλαδή τον κ. Παπαγγελόπουλο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

«Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στον ηθικό αυτουργό, που φέρεται να είναι ο Παπαγγελόπουλος και στον επωφεληθέντα. Ανήκει στους επωφεληθέντες ο κ. Τσίπρας» τόνισε ο κ. Λοβέρδος. «Να μην γλιστρήσουμε σε λύση εξεταστικής, γιατί γίνεται για τα πράγματα, όχι για τα πρόσωπα, συνεπώς εκεί ο Τσίπρας θα διεκδικούσε ρόλο διογκωμένο... Θα ήθελε να γίνει η αφελής κίνηση εναντίον του» σημείωσε.

 

«Αν ήθελε, με τον αριθμό των βουλευτών που έχει, θα μπορούσε να προτείνει μόνος του εξεταστική... Θέλει διογκωμένο ρόλο για να βρει αντιπολιτευτικό στίγμα» σημείωσε.