Κώστας Καραμανλής για Τέμπη: Αν ήμουν συγγενής θύματος, δεν θα ήθελα να συναντηθώ με τον υπουργό

Κώστας Καραμανλής για Τέμπη: Αν ήμουν συγγενής θύματος, δεν θα ήθελα να συναντηθώ με τον υπουργό Facebook Twitter
0

Αν ήμουν συγγενής θύματος από το δυστύχημα στα Τέμπη, δεν θα ήθελα να συναντηθώ με τον υπουργό που είχε τη γενική εποπτεία, παραδέχθηκε ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Ο Κώστας Καραμανλής παραδέχθηκε ότι όταν ρωτήθηκε κατά τη σχετική συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα Τέμπη, απάντησε «χωρίς να το σκεφτεί δεύτερη φορά», πως αν εκείνος ήταν συγγενής θύματος, δεν θα ήθελε να συναντηθεί με τον υπουργό που είχε τη γενική εποπτεία των σιδηροδρόμων. Τόνισε πάντως πως δεν έχει κανένα πρόβλημα να συναντηθεί οποιαδήποτε στιγμή «με τον οποιονδήποτε», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στους συγγενείς θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Καραμανλής για Τέμπη: Είμαι στη διάθεση των αρχών για εξηγήσεις

Στην ίδια συνέντευξη, ο Κώστας Καραμανλής επάνέλαβε πως είναι στη διάθεση των αρχών για όποιες εξηγήσεις χρειαστεί να δοθούν, ενώ πρόσθεσε πως έχει βρεθεί «κατηγορούμενος», χωρίς να υπάρχουν κατηγορίες. «Δεν κρύβομαι και το είπα στη Βουλή με τον πιο καθαρό τρόπο, δεν κρύβομαι πίσω από καμία βουλευτική ασυλία. Είτε ήμουν είτε δεν ήμουν βουλευτής η διαδικασία υπάγεται στο άρθρο 86. Αν υπάρξει κατηγορητήριο να το δούμε και είμαι στη διάθεση όλων των αρχών. Με κατηγορούν χωρίς να υπάρχουν κατηγορίες» ανέφερε χαρακτηριστικά. Απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί προανακριτικής ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι «η αντιπολίτευση λέει να κάνουμε μία προανακριτική έτσι και δεσμευτείτε ότι θα την ψηφίσετε. Φέραμε λένε προανακριτική για την 717. Η προανακριτική για την 717 αφορούσε μία οικονομική σύμβαση και δεν είχε καμία σχέση με τα Τέμπη».

Η τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Παρασκευής ο Κώστας Καραμανλής έρχεται μετά την τοποθέτησή του από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το αντίδοτο απέναντι στην ακρίβεια, είναι η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος»

«Δεν αρκεί μόνο να βρει κάποιος οποιαδήποτε δουλειά, αλλά το πώς, θα παντρέψουμε τις ανάγκες των επιχειρήσεων με τις ανάγκες των εργαζομένων», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΙΤΑΚΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν χρειάζονται διαμεσολαβητές στα ελληνοτουρκικά» - Πότε αναμένεται η συνάντηση με τον Ερντογάν

Όσα είπε ο πρωθυπουργός για τις σχέσεις της Ελλάδας με ΗΠΑ, Τουρκία και Ισραήλ, τον στόχο της αυτοδυναμίας, την τροπολογία για τη συνεπιμέλεια, την αναθεώρηση του Συντάγματος
THE LIFO TEAM