Την προκήρυξη 500 νέων θέσεων μόνιμου ιατρικού προσωπικού για την κάλυψη κυρίως άγονων θέσεων προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

 

Κατά την ενημέρωση για την πανδημία ο υφυπουργός επισήμανε ότι στην αρχή της πανδημίας ο προγραμματισμός ήταν για 2.000 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού και έχουν ξεπεράσει τις 7.000 οι προσλήψεις.

 

Προσέθεσε ότι ολοκληρώνονται οι 1.400 θέσεις μόνιμου προσωπικού και τις επόμενες ημέρες θα προκηρυχθούν 500 και πλέον νέες θέσεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού, «οι οποίες πρωτίστως θα καλύψουν άγονες θέσεις που είχαν προκηρυχθεί στο παρελθόν και ειδικότητες οι οποίες είναι αναγκαίες για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

 

Αναδιάταξη δυνάμεων για τον εμβολιασμό

 

«Δίνουμε τη μάχη του εμβολιασμού του πληθυσμού, που είναι ένα μεγάλο στοίχημα προκειμένου να καλυφθεί το σύνολο του πληθυσμού».

 

Στο πλαίσιο αυτό αναδιατάσσονται οι δυνάμεις του ΕΣΥ, όπως είπε, προκειμένου να ανταποκριθεί το ΕΣΥ στις απαιτήσεις του εμβολιασμού και να καλυφθεί το σύνολο του πληθυσμού.

 

Όπως είπε, όλες οι χώρες χρησιμοποιούν και τα νοσοκομεία ως εμβολιαστικά κέντρα, όλες οι χώρες χρησιμοποιούνε τις δομές της ΠΦΥ, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στον εμβολιασμό.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr