ΚΚΕ: Να γιατί δεν θα φτηνύνει η τιμή στο γάλα

ΚΚΕ: Να γιατί δεν θα φτηνύνει η τιμή στο γάλα Facebook Twitter
12

Τη θέση του για την υπόθεση της επιμήκυνσης της ζωής του φρέσκου γάλακτος η οποία μετά τη συμφωνία με την Τρόικα απειλεί ακόμη και την κυβέρνηση λόγω διαφωνιών, δίνει με ανακοίνωση του το ΚΚΕ.

 «Η εξελισσόμενη αντιπαράθεση για το γάλα κρύβει την ουσία του προβλήματος, ότι δηλαδή τα μέτρα του ΟΟΣΑ και οι κανονισμοί της ΕΕ, προσδιορίζουν την ημερομηνία λήξης ενός προϊόντος, σύμφωνα με τα συμφέροντα των κερδών των μονοπωλίων της γαλακτοβιομηχανίας και όχι τη λαϊκή ανάγκη για φτηνό και ποιοτικό γάλα» αναφέρει η ανακοίνωση..

Τονίζει, επίσης, ότι «γι' αυτό οι προτάσεις τους για γάλα πολύ μεγαλύτερης των πέντε ημερών διάρκειας, απαξιώνει την ποιότητά του, συρρικνώνει και χτυπάει την εγχώρια γαλακτοπαραγωγή, ενισχύει τις εισαγωγές και την αύξηση της ανεργίας».

«Είναι ψέμα ότι με τα μέτρα του ΟΟΣΑ θα μειωθεί η τιμή στο γάλα για τη λαϊκή οικογένεια. Άλλωστε το γάλα υψηλής παστερίωσης με πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ημερών είναι ακριβότερο. Αυτό που θα γίνει είναι να μειωθεί η τιμή της πρώτης ύλης, με την εισαγωγή φθηνού γάλακτος, που μαζί με τη μείωση στην αμοιβή εργασίας, θα εξασφαλίζει στον γαλακτοβιομήχανο ακόμα μεγαλύτερα κέρδη» σημειώνεται.

«Αυτή είναι η πολιτική της ΕΕ, κυβερνήσεων και κομμάτων του ευρωμονόδρομου, που πρέπει να ανατραπεί, για να μπορέσει ο λαός, με τη δική του εξουσία, να αξιοποιήσει και να αναπτύξει τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, εξασφαλίζοντας ποιοτικά, ασφαλή και φτηνά τρόφιμα» καταλήγει η ανακοίνωση.

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM
ΔΕΘ: οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Πολιτική / ΔΕΘ: Οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Παιδεία, υγεία, ενέργεια και χωροταξία είναι οι τέσσερις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, οι οποίες ξεπερνούν «τους κυβερνητικούς κύκλους», όπως είπε και απαιτούν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.
LIFO NEWSROOM