Κατρίνης: Πείτε ξεκάθαρα γιατί παρακολουθούσατε τον Ανδρουλάκη

Κατρίνης Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi.
0

Εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό σχετικά με το αν παρακολουθούνται και άλλοι πολιτικοί παράγοντες του δημοσίου βίου ζήτησε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης, στη συζήτηση για τις παρακολουθήσεις στη Βουλή. 

«Καλέσατε τον Νίκο Ανδρουλάκη για να τον γνωριστείτε, αφού όμως πρώτα τον παρακολουθούσατε, αλλά δεν μπαίνει σε παζάρια ούτε είναι βολικός εταίρος μαζί σας ούτε με τον κ. Τσίπρα που τώρα εμφανίζεται τιμητής», είπε από το βήμα της Βουλής ο κ. Κατρίνης, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας πως το κόμμα συνεχίζει «αυτόνομη πορεία».

Κατά τον κ. Κατρίνη, ]στόχος την κυβέρνησης είναι η συγκάλυψη της αλήθειας και των ενόχων στο σκάνδαλο των υποκλοπών. Ανέφερε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται αφού το 2022 αναβιώνει η περίοδος 1990-1993.

«Ποιους άλλους παρακολουθούσε ή παρακολουθεί η ΕΥΠ επί των ημερών σας; Δεν ξέρετε; Δε ρωτήσατε να μάθετε; Δεν σας ενδιαφέρει; Κύριε Μητσοτάκη, το ζήτημα δεν είναι να δικαιολογείστε λέγοντας ότι δεν ξέρατε. Το ζήτημα είναι ποιοί σας πιστεύουν. Γιατί ακόμα και στελέχη της παράταξης σας, δεν σας πιστεύουν» υποστήριξε ο κ. Κατρίνης.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Κατρίνης ζήτησε ζήτησε επανειλημμένως να μάθει τον λόγο παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ. 

«Σας καλώ να πείτε ξεκάθαρα τον λόγο εθνικής ασφάλειας που επικαλείστε και για τον οποίο παρακολουθούσατε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Και επειδή προφανώς δεν θα το κάνετε γιατί δεν υπάρχει κανένας τέτοιος λόγος, καταφεύγετε σε επιχειρήματα του επιπέδου να έρθει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να του κάνετε κατ΄ ιδίαν ενημέρωση. Στα κρυφά δηλαδή και στο αυτί. Ε, λοιπόν, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν θα πάει. Και σας προκαλεί να πείτε δημόσια ό,τι έχετε να πείτε», υπογράμμισε ο κ. Κατρίνης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

«Οι ενέργειες της κυβέρνησης και της ΕΥΠ είναι χτύπημα στη Δημοκρατία», τόνισε ο επικεφαλής της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Επικαλέστηκε δε τον Αναστάσιο Πεπονή ο οποίος στην αγόρευση του για την υπόθεση των υποκλοπών , το 1993, είχε πει πως «η ΝΔ ενσωμάτωσε το παρακράτος στο κράτος»

Γνωστοποίησε ακόμη πως το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα καταθέσει αίτημα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας να προσκομιστεί εκεί ο πλήρης φάκελος της υπόθεσης παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη, ώστε η αρμόδια Επιτροπή να λάβει γνώση του θέματος και να υπάρξει φως. «Να δούμε ποιος φοβάται να αποκαλύψει για ποιο λόγο παρακολουθήθηκε όλο αυτό το διάστημα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ».

«Το ΠΑΣΟΚ δεν παίζει το παιχνίδι κανενός και δεν εκβιάζεται» είπε και πρόσθεσε ότι προτεραιότητά του κόμματος είναι η αποκάλυψη της αλήθειας.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM