Καμίνης: Το δημοψήφισμα θα είναι διχαστικό και πρέπει να αποφευχθεί

Καμίνης: Το δημοψήφισμα θα είναι διχαστικό και πρέπει να αποφευχθεί Facebook Twitter
3

Καμίνης: Το δημοψήφισμα θα είναι διχαστικό και πρέπει να αποφευχθεί Facebook Twitter

Ο Δήμαρχος Αθηναίων μίλησε στη LifO αμέσως μετά την επίσκεψή που έκανε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μαζί με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρη και εξήγησε τη σκέψη του πίσω από την ανάληψη πρωτοβουλιών για το δημοψήφισμα. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε:

 

"Πολλοί με ρωτούν τί τελικά είναι προτιμότερο: να μη γίνει το δημοψήφισμα ή να υπερισχύσει το «ναι»; Απαντώ ξεκάθαρα: όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής, ο ελληνικός λαός θα έχει διχασθεί. Αυτή η πολυτέλεια δεν υπάρχει.

 

Μετά από πέντε χρόνια απίστευτων θυσιών, κάθε κυβέρνηση, στη δύσκολη διαπραγμάτευση, θεωρώ ότι θα έπρεπε να προσδοκά να έχει μαζί της όλον τον ελληνικό λαό. Πολύ περισσότερο μία κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή, όπως η ελληνική κυβέρνηση. Προτείνοντας δημοψήφισμα, η κυβέρνηση διχάζει, δεν ενώνει. Και η μεθόδευση του βιαστικού δημοψηφίσματος βάζει κηλίδες νομιμότητας στη δημοκρατία.

 

Με τον Γιάννη Μπουτάρη αποφασίσαμε να αναλάβουμε πρωτοβουλία, ώστε να ξεπεραστεί το διαφαινόμενο αδιέξοδο. Θεωρούμε ότι η επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα. Το δημοψήφισμα θα είναι διχαστικό και πρέπει να αποφευχθεί.

 

Αν ωστόσο, αυτό δεν συμβεί θα αγωνιστούμε για να κρατήσουμε τον ελληνικό λαό ενωμένο και τη χώρα μέσα στον πυρήνα της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όσοι στο παρελθόν συναντηθήκαμε σε αγώνες για τα δικαιώματα, την ελευθερία και την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, πρέπει να συναντηθούμε και πάλι στην κάλπη, λέγοντας ΝΑΙ στο ερώτημα για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη. Η Ελλάδα έχει χύσει αίμα για τη δημοκρατία και την Ευρώπη. Θα την κρατήσουμε εκεί που της αξίζει."

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ