Η πολυσυζητημένη δήλωση Βούτση: Αν δεν είμαστε κυβέρνηση δεν θα μετέχουμε απαραίτητα στην υλοποίηση του προγράμματος...

Η πολυσυζητημένη δήλωση Βούτση: Αν δεν είμαστε κυβέρνηση δεν θα μετέχουμε απαραίτητα στην υλοποίηση του προγράμματος... Facebook Twitter
8

"Αν δεν τύχουμε μιας νέας έγκρισης (σ.σ ανάδειξη σε κυβέρνηση) δεν είναι απαραίτητο να μετέχουμε στην υλοποίηση του προγράμματος που ψηφίσαμε, αλλά μπορούμε να στηρίξουμε ή να ψηφίζουμε συγκεκριμένα μέτρα για τα οποία έχουμε δεσμευθεί» είναι η πολύκροτη δήλωση που έκανε σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης. 

Όπως είπε, ο πρωθυπουργός ήταν υποχρεωμένος να πάει σε εκλογές. «Το είχαμε πει ότι αν δεν έχουμε ούτε 120 στην ψηφοφορία στις 13 Αυγούστου θα πάμε σε εκλογές. Εξαντλήθηκε ο κύκλος των δυνατοτήτων μας. Είχαμε προειδοποιήσει γι' αυτό και χαρακτηριστικά ο κος Τσίπρας είχε πει θα προχωρήσουμε μαζί ή δεν θα προχωρήσουμε καθόλου. Είχαμε 6 αναρτημένα νομοσχέδια και σοβαρές διατάξεις τα οποία δεν μπορούσαμε πλέον να νομοθετήσουμε και να τα περάσουμε»

Με αφορμή τις παραπάνω δηλώσεις ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κος Καραγκούνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Τώρα που φαίνεται να ξεθυμαίνει η αλαζονεία του ΣΥΡΙΖΑ, εξατμίζεται και η αξιοπιστία του. Μας λένε ότι το αν θα τηρήσει την υπογραφή του εξαρτάται από το αν θα είναι πρώτο ή δεύτερο κόμμα. Και έτσι αφού έπαψε να είναι αντιμνημονιακός τώρα έπαψε να είναι και υπεύθυνος. Τώρα που η ηττοπάθεια έχει αρχίσει να τους επηρεάζει, οι παραιτήσεις διαδέχονται η μία την άλλη, τώρα που υποχωρεί η αλαζονεία τους εξατμίζεται πια και η αξιοπιστία τους».

Aντιδράσεις υπήρξαν και από το ΠΑΣΟΚ από το οποίο εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Η δήλωση του κ. Βούτση ακούγεται σουρεαλιστική, αλλά είναι τυχοδιωκτική. Για γέλια και για κλάματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ χρέωσε τον ελληνικό λαό με μέτρα 14 δις. Και αυτά τα μέτρα φέρουν την υπογραφή του κ. Τσίπρα, του κ. Καμμένου, των Υπουργών τους και του πρώτου τη τάξη Υπουργού κ. Νικόλαου Βούτση. Που θα φτάσει η ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ; Στην πραγματικότητα δείχνουν ότι ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να κυβερνήσουν. Δεν έχουν κανένα σχέδιο για τη χώρα.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ