Χρυσοχοΐδης μετά τη νέα εκτέλεση στη Βάρη: Θα έχουμε πόλεμο με το οργανωμένο έγκλημα

Χρυσοχοΐδης μετά τη νέα εκτέλεση στη Βάρη: Θα έχουμε πόλεμο με το οργανωμένο έγκλημα Facebook Twitter
Πόλεμο με το οργανωμένο έγκλημα προανήγγειλε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης - Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi
0

«Με το οργανωμένο έγκλημα, κανείς να μην αμφιβάλλει, θα έχουμε πόλεμο. Όχι της αστυνομίας μόνο, αλλά της δημοκρατίας. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε, τόσο πιο γρήγορα θα νικήσουμε!», τονίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε δήλώσή του με αφορμή τη νέα δολοφονία που σημειώθηκε το πρωί, στην περιοχή της Βάρης.

Ο υπουργός έκανε λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, «μετρώντας» τέσσερις ανθρωποκτονίες έγιναν σε δύο μήνες. Πρόσθεσε πως αυτά τα άγρια εγκλήματα, «δίκαια συνταράσσουν την κοινή γνώμη. Γιατί δεν είμαστε συνηθισμένοι σε αυτά», υποστηρίζοντας πως «είναι πάντα, από μηδενικά έως πολύ λίγα».

Κίνδυνος κανονικής μαφίας

«Το οργανωμένο έγκλημα δεν έχει ιδεολογικές αναφορές, αλλά έχει πολύ χρήμα και έχει αρχίσει εδώ και καιρό να το νομιμοποιεί σε επιχειρηματικές δραστηριότητες. Εάν έτσι εισέλθει στους θεσμούς, θα έχουμε ζήτημα κανονικής μαφίας. Η δημοκρατία οφείλει να απαντήσει γρήγορα. Οργανωμένη, ενωμένη, συντονισμένη. Όποιος ψάχνει κομματικά οφέλη φοβίζοντας τον κόσμο και μπερδεύει τους δολοφόνους με τα Πανεπιστήμια, πριονίζει το κλαδί που στεκόμαστε όλοι. Όποιος μιλά για 'Αγρια Δύση, όποιος ειρωνεύεται με σφαίρες, χαλάζια και τίτλους ταινιών για να καταλήξει πως δεν χρειάζεται αστυνομία στα Πανεπιστήμια, τίποτε δεν κατάλαβε! Κι από συνήθεια κινδυνολογεί ασύστολα και λαϊκίζει απεριόριστα. Εδώ έχουμε αυγό του φιδιού! Ας μην το αφήσουμε, τυφλωμένοι από άλλα μικρά, να γίνει εφιάλτης μας». 


 

Ο ίδιος υποστήριξε πως η αστυνομία «δεν ολιγωρεί» και στις δύο τελευταίες εβδομάδες έγιναν έλεγχοι σε 65 «μαγαζιά» και 25 στοχευμένοι έλεγχοι σε στέκια της νύχτας. 

Σήμερα το πρωί, νεκρός από πυρά καλάσνικοφ έπεσε 39χρονος πυγμάχος στην περιοχή της Βάρης. Οι άγνωστοι δράστες επέβαιναν σε μαύρο πολυτελές τζιπ, από το οποίο άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ πετυχαίνοντας το θύμα τους, που εκείνη τη στιγμή κατευθυνόταν στον πυγμαχικό σύλλογο «Αίολος», στο κεφάλι. Στο σημείο της δολοφονίας βρέθηκαν πάνω από δέκα κάλυκες. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν στην ΔΕΘ

Πολιτική / ΔΕΘ: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν για μεσαία τάξη, στεγαστικό και φοροελαφρύνσεις

Οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου είναι συνεχείς και επικεντρώνονται στο εύρος της απήχησης που θα έχουν οι παρεμβάσεις, με βάση τις αντοχές της οικονομίας και τα διαθέσιμα δημοσιονομικά περιθώρια
LIFO NEWSROOM
Ανακοίνωση τριών υπουργείων για Βασιλίσσης Όλγας: «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα»

Πολιτική / «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα» - Παρέμβαση τριών υπουργείων για Βασ. Όλγας

Τα υπουργεία Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Υποδομών & Μεταφορών εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση και καλούν τον Δήμο Αθηναίων να «τηρήσει τις προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασίες»
LIFO NEWSROOM
Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM