Χατζηδάκης: Επ’ αόριστον αναστολή σε ανεμβολίαστους νοσοκομείων - μονάδων φροντίδας από 16 Αυγούστου

Χατζηδάκης: Επ’ αόριστον αναστολή σε ανεμβολίαστους νοσοκομείων - μονάδων φροντίδας από 16 Αυγούστου Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / EUROKINISSI
0

Σε ισχύ θα τεθεί από τις 16 Αυγούστου το μέτρο της επ’ αόριστον αναστολής εργασίας στους εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και σε υγειονομικούς που δεν εμβολιάζονται κατά της covid-19.

Αυτό αποκάλυψε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, σημειώνοντας πως ήδη έχει περάσει σχετική νομοθετική ρύθμιση.

«Πέρασε η νομοθετική ρύθμιση για υποχρεωτικότητα εμβολιασμών στα νοσοκομεία και τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και αναπήρων. Το μετρό προχώρα από 16 Αυγούστου και μετά θα τίθενται σε αναστολή όσοι δεν εμβολιάζονται» ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας, μάλιστα, πως απόφαση του υπουργού Υγείας μπορεί να επεκτείνεται το μετρό.

Ερωτηθείς πόση διάρκεια θα έχει η αναστολή εργασίας, απάντησε «επ' αόριστον», όπως ορίζει νόμος, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε εμβολιασμό κατά της covid-19.

«Από τη μία πλευρά υπάρχουν οι απολύσεις ως θεωρητική προσέγγιση, από την άλλη η επιλογή να κάνουμε την προσευχή μας ''Θεέ μου βοήθησε να φώτισε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να πάνε να εμβολιαστούν''. Δεν είμαστε ούτε με τη μια προσέγγιση ούτε με την άλλη. Αν θέλαμε να μιλήσουμε για απολύσεις θα το κάναμε» σημείωσε.

Διαλέγουμε, συνέχισε ο κ. Χατζηδάκης, κάποιους τομείς προτεραιότητας που είναι οι πιο ευαίσθητοι. «Θα δούμε πώς θα προχωρήσει και στη συνέχεια θα σταθμίσουμε τα πράγματα».

Έκτακτα μέτρα εν μέσω καύσωνα

Για τα έκτακτα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων ενόψει των δύσκολων συνθηκών λόγω καύσωνας ο υπουργός διευκρίνισε ότι υπάρχει μια εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών και «μια δική μας εγκύκλιος που προϋπήρχε από τον Ιούνιο βασίζεται σε επιστημονικές συμβουλές από εμπειρογνώμονες»

«Εφαρμόζονται μετρά προστασίας από ακραίες συνθήκες οπού απαιτείται, από τις 12 μέχρι τις 4μμ αν χρειάζεται γίνεται και παύση εργασιών» είπε.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ