Λίγο περισσότεροι από τους μισούς εργαζόμενους σε δομές φροντίδας ηλικιωμένων και ΑμεΑ είναι ανεμβολίαστοι κατά της covid-19, ανέφερε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

 

Αντίθετα, όπως σημείωσε, οι άνθρωποι που φιλοξενούνται σε αυτές τις δομές, οι ανάπηροι και οι ηλικιωμένοι, είναι εμβολιασμένοι σε μεγάλο βαθμό που ενδεχομένως να φτάνει αυτή την ώρα στο 80%.

 

Ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ  και αναφερόμενος στην επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλους κλάδους, είπε πως η κυβέρνηση θα εκτιμήσει εκ νέου την κατάσταση, αφού εξετάσει πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα σε επίπεδο εμβολιασμών, στο επιδημιολογικό κομμάτι αλλά και τι γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη.

 

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός διευκρίνισε πως όταν ο εργαζόμενος ενημερώνει τον εργοδότη του σχετικά με το αν έχει εμβολιαστεί, βοηθά σε μία καλύτερη αντιμετώπιση της κατάστασης στην επιχείρηση στην οποία εργάζεται.

 

 

Για την απονομή των συντάξεων ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι στόχος είναι το επόμενο τρίμηνο να αυξηθούν και να ανέρχονται στις 30. 000 το μήνα.