Γκάγκα: Νομίζω θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω πολύ γρήγορα - Υπομονή δύο με τρεις εβδομάδες

Γκάγκα: Νομίζω θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω πολύ γρήγορα - Υπομονή δύο με τρεις εβδομάδες Facebook Twitter
Πηγή: Eurokinissi.
0

Αισιόδοξη για την επιδημιολογική εξέλιξη της πανδημιας στη χώρα εμφανίστηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα:  «νομίζω ότι θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω πολύ γρήγορα», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο Mega, «νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή μια, δυο, τρεις εβδομάδες και θα δούμε τα κρούσματα να κατεβαίνουν, θα δούμε τα πράγματα να είναι καλύτερα». 

Ωστόσο, αναφερόμενη στην επόμενη εβδομάδα τόνισε ότι αυτή είναι σημαντική «γιατί έχουμε πάρα πολλά κρούσματα, έχουμε σαφώς λιγότερες νοσηλείες, αλλά σίγουρα έχουμε πίεση στα νοσοκομεία. Τη βλέπουμε κυρίως στα τμήματα των επειγόντων αλλά και στην πληρότητα των κλινών, των απλών κλινών ευτυχώς και όχι των ΜΕΘ».

Στο μεταξύ, μίλησε και για το πενθήμερο της καραντίνας μετά από μόλυνση με τον ιό υπογραμμίζοντας ότι η μετάλλαξη Όμικρον περνάει πολύ γρήγορα. «Δε λέμε να γυρίσει κανείς [στην εργασία του] με συμπτώματα ή κάποιος που δεν αισθάνεται καλά ή κάποιος που έχει θετικό τεστ. Αν κάποιος το περάσει σε δύο μέρες και μετά αισθάνεται καλά, μπορεί να γυρίσει στη δουλειά με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, όπως η μάσκα υψηλής προστασίας».

Για τα υγειονομικά πρωτόκολλα με τα οποία θα ανοίξουν τα σχολεία η κα Γκάγκα είπε ότι το «50%+1» σε κρούσματα για το κλείσιμο ενός τμήματος μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων ήταν «θέση της επιτροπής». 

«Το 50%+1 είναι πιο εύκολο τώρα με τη μετάλλαξη Όμικρον και πλέον τα πρωτόκολλα ελέγχου είναι πιο αυστηρά» είπε χαρακτηριστικά. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ