Γιώργος Κύρτσος: Παραιτήθηκε από το ΕΛΚ - Σε ποια πολιτική ομάδα προσχώρησε

Γιώργος Κύρτσος: Παραιτήθηκε από το ΕΛΚ - Σε ποια πολιτική ομάδα προσχώρησε Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi
0

Την παραίτησή του από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) υπέβαλε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Γιώργος Κύρτσος, που προσχώρησε στην ευρωπαϊκή ομάδα του Renew Europe. 

Στην επιστολή παραίτησής του που επέδωσε στον Μάνφρεντ Βέμπερ, αρχηγό του ΕΛΚ, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «αρνούμαι να παραμείνω σιωπηλός σε θέματα που αφορούν την ελευθερία του Τύπου και το Κράτος Δικαίου και ειλικρινά λυπάμαι που εσείς προσωπικά αποφασίσατε για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας, να καλύψετε τις μη φιλελεύθερες πρακτικές του κ. Μητσοτάκη», προτρέποντάς τον μάλιστα να διαβάσει την πρόσφατη έρευνα των «Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα» για την κατάσταση στην Ελλάδα. 

Ολόκληρη η επιστολή

Αγαπητέ κ. Βέμπερ

Θα ήθελα να σας ανακοινώσω την απόφασή μου να σταματήσω να είμαι μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με άμεση ισχύ.

Η παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη και η δική σας απόφαση περί αποστέρησης των πολιτικών μου δικαιωμάτων ως μέλους του ΕΛΚ για 12 μήνες, έχει δημιουργήσει μία πολιτικά ασφυκτική ατμόσφαιρα για εμένα. Προσπάθησα να υπερασπιστώ την ελευθερία του Τύπου και τον σεβασμό απέναντι στο Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα και βρέθηκα εκτός του υποτιθέμενου φιλελεύθερου κόμματος που είναι η Νέα Δημοκρατία. Συν τοις άλλοις, ταχθήκατε υπέρ του κ. Μητσοτάκη επί του θέματος, «τιμωρώντας» ένα αφοσιωμένο και εξαιρετικά εργατικό μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σας προτείνω να διαβάσετε την τελευταία έκθεση της ΜΚΟ Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα η οποία περιγράφει τα αποτελέσματα της μη φιλελεύθερης πολιτικής του κ. Μητσοτάκη όσον αφορά την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα, η Ελλάδα κατέχει τη χειρότερη θέση στην ΕΕ αναφορικά με την προάσπιση της ελευθερίας του Τύπου. Η Βουλγαρία ήταν το χειρότερο κράτος-μέλος στη λίστα της έκθεσης για το 2021. Επιπλέον, η Ουγγαρία του Όρμπαν βελτιώθηκε τους τελευταίους 12 μήνες ενώ η Ελλάδα έπεσε από τη θέση 70 μεταξύ των 180 χωρών, στη θέση 108.

Αρνούμαι να παραμείνω σιωπηλός σε θέματα που αφορούν την ελευθερία του Τύπου και το Κράτος Δικαίου και ειλικρινά λυπάμαι που εσείς προσωπικά αποφασίσατε για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας, να καλύψετε τις μη φιλελεύθερες πρακτικές του κ. Μητσοτάκη.

Σας ευχαριστώ για τη συνεργασία από το 2014 έως το 2021.

Δρ. Γεώργιος Κύρτσος​​​​​

Προσχωρεί στο Renew Europe

Παράλληλα, ο Γιώργος Κύρτσος προσχώρησε στην Πολιτική Ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου Renew Europe, που τον καλωσόρισε μέσω Twitter. 


Όπως εξηγησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρης Παπαδημούλης, η συγκεκριμένη πολιτική ομάδα αποτελεί σύμπραξη ευρωβουλευτών του Μακρόν και Φιλελευθέρων.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

Πολιτική / Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

 Όταν απευθύνεστε σε αυτήν την παράταξη δεν θα χρησιμοποιείτε τον όρο «γαλάζια συμμορία», δεν τη δέχομαι από ένα κόμμα, που έχει στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Σύλληψη και κράτηση για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα – Νέα μέτρα υπό τον απόηχο της άρνησης Χάφταρ να δεχθεί την ευρωπαϊκή αποστολή
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Πολιτική / Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ επισήμανε πως «η Ελλάδα θα μεριμνήσει ώστε να ελεγχθούν οι μεταναστευτικές ροές» και υπογράμμισε ότι η επιτήρηση θα ενταθεί στο πλαίσιο ευρωπαϊκής συνεργασίας
LIFO NEWSROOM
Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Πολιτική / Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών της Ιταλίας και της Μάλτας, μετέβη στη Λιβύη για διαβουλεύσεις με τις πλευρές των Ντμπέιμπα και Χαφτάρ
LIFO NEWSROOM
Νίκος Χριστοδουλάκης: «Υπάρχει ένα οργανωμένο δίκτυο που αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

LiFO politics / Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ένα οργανωμένο δίκτυο αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, δίνει τη δική του ερμηνεία και εκτιμά ότι η κρίση «δεν μας έκανε σοφότερους, αλλά χειρότερους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

Πολιτική / Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

«Eκδόθηκαν οι πρώτες αρνητικές αποφάσεις για αιτούντες προερχόμενους από τη Συρία, αφού συνεκτιμήθηκε ο λόγος της φυγής τους σε συνδυασμό με τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά» δήλωσε ο υπουργός υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM