Γαλλικός εκνευρισμός για τη Δραπετσώνα

Γαλλικός εκνευρισμός για τη Δραπετσώνα Facebook Twitter
0

Έντονες είναι οι γαλλικές αντιδράσεις για τη διάταξη του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα με την οποία αλλάζει ο χαρακτήρας  της έκτασης των 650 στρεμμάτων στα πρώην Λιπάσματα Δραπετσώνας, προκειμένου να αναπλαστεί η περιοχή.

Τμήμα της περιοχής ανήκει στη γαλλική τσιμεντοβιομηχανία Lafarge (117 στρ.), οι διαμαρτυρίες της οποίας έφτασαν μέχρι τον Ολάντ αφού με τη ρύθμιση ακυρώνεται κάθε μελλοντική βιομηχανική επένδυση ή επέκταση των εγκαταστάσεων. που διαθέτουν στην περιοχή οι σημερινοί ιδιοκτήτες της, δηλαδή η Lafarge και η  Εθνική Τράπεζα που κατέχει 254 στρέμματα.

Μάλιστα σε ό,τι αφορά στην Εθνική Τράπεζα η έκταση είχε αποτιμηθεί στα 100 εκ. και είχε υπολογιστεί στην ανακεφαλαιοποίηση.  

Σε ό,τι αφορά στη Lafarge με τη ρύθμιση αυτή ακυρώνεται κάθε  επένδυση στο σημαντικότερο από άποψη γεωγραφικής θέσης και πωλήσεων Κέντρο Διανομής Τσιμέντου Δραπετσώνας της ελληνικής θυγατρικής της ΑΓΕΤ. Το κέντρο αυτό αντιπροσωπεύει το 30% των συνολικών πωλήσεων της ΑΓΕΤ εντός της Ελλάδας.

Τα Νέα γράφουν ότι για το θέμα έχει ενημερωθεί η γαλλική πρεσβεία που μετέφερε ήδη τη δυσαρέσκειά της στην ελληνική κυβέρνηση. Παράλληλα ο όμιλος Lafarge έκανε παρέμβαση στη γαλλική κυβέρνηση, με πρόθεση το ζήτημα να φτάσει ακόμη και στο επίπεδο του γραφείου του προέδρου Ολαντ.

Οι Γάλλοι θέτουν στην ουσία θέμα αποζημίωσης και προειδοποιούν με αγωγές ζητώντας την απόσυρση της διάταξης. Σημειώνουν ότι τόσο οι ίδιοι όσο και η Εθνική, έχουν δικό τους σχέδιο για την ανάπτυξη της περιοχής, που προβλέπει τη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων αλλά και συνέχιση της βιομηχανικής δραστηριότητας.

Στην επίμαχη έκταση εντάσσονται και 82 στρέμματα που ανήκουν στην Aegean Oil του ομίλου Μελισσανίδη.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Θα τα αλλάξει όλα στον ΣΥΡΙΖΑ;

LiFO politics / Στέφανος Κασσελάκης: Θα τα αλλάξει όλα στον ΣΥΡΙΖΑ;

Οι δημοσιογράφοι της LiFO Αρης Δημοκίδης και Γιάννης Πανταζόπουλος συζητούν με τη Βασιλική Σιούτη τη διαδρομή του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και την αναστάτωση που έχει φέρει η εκλογή του στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ρεπορτάζ και σχόλια για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ