Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Βερολίνο: Θετική αποτίμηση από τα γερμανικά ΜΜΕ

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Βερολίνο: Θετική αποτίμηση από τα γερμανικά ΜΜΕ Facebook Twitter
0

Θετικά αποτιμούν τα γερμανικά ΜΜΕ την πρώτη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βερολίνο και την συνάντησή του με την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ενώ εστιάζουν κυρίως στις προοπτικές συνεργασίες των δύο χωρών.

Για «αρμονική εικόνα των δύο» ηγετών κατά την συνέντευξη Τύπου έκανε λόγο ο σχολιαστής του ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου n-tv Κρίστιαν Βιλπ, ο οποίος επισήμανε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφθασε στο Βερολίνο με καθαρό μήνυμα, ότι θέλει να αφήσει πίσω του τα τελευταία δέκα χρόνια κρίσης, με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδιαίτερα της Γερμανίας.

«Το γεγονός ότι η ίδια η κυρία Μέρκελ στις δηλώσεις της είπε ότι παίζει μεγάλο ρόλο η ψυχολογία δείχνει ότι η Ελλάδα είναι σε αυτόν τον δρόμο, ότι δεν έχει και τόσο άδικο ο Έλληνας πρωθυπουργός όταν λέει ότι η Ελλάδα έχει βγει από την κρίση. Μπορούσε κανείς να διαβάσει ανάμεσα στις γραμμές ότι η Μέρκελ στηρίζει αυτή την πορεία του ομολόγου της και πιστεύω ότι δεν θα του βάλει εμπόδια στην πορεία του», ανέφερε ο σχολιαστής.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός «ζητά επενδύσεις και όχι χάρες», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του περιοδικού Der Spiegel, στο οποίο επισημαίνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε στο Βερολίνο ως μεταρρυθμιστής και «προς το παρόν δεν θέλει να ζητήσει χαλάρωση των μέτρων λιτότητας». «Για την Άνγκελα Μέρκελ μια νέα εμπειρία: ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός από την αρχή της κρίσης ο οποίος σε επίσκεψή του στο Βερολίνο δεν ζητά βοήθεια από την Καγκελάριο. Το μήνυμα, το οποίο βγαίνει από το στρατόπεδο του προσφάτως εκλεγμένου συντηρητικού πρωθυπουργού, είναι ενδεικτικό μιας νέας αυτοπεποίθησης στην Αθήνα», γράφει το περιοδικό.

Σε μια «εμφανή προσπάθεια να μην εστιάσουν στις δυσκολίες του παρελθόντος, αλλά σε ευκαιρίες του μέλλοντος», αναφέρεται σχολιάζοντας την εμφάνιση των δύο ηγετών η Deutsche Welle.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM
Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα ούτε υπομονή»

Πολιτική / Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα- ούτε υπομονή»

«Είναι καλό όσοι θέλουν να έρθουν να συζητήσουμε αυτές τις ανακοινώσεις, εμείς θα τις κάνουμε είτε έρθουν είτε όχι» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
THE LIFO TEAM
ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Πολιτική / Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Τασούλα: Ας είναι το νέο έτος μια ευκαιρία να αλλάξουμε όλα όσα μας πληγώνουν

«Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερη ειλικρίνεια στη δημόσια ζωή και λιγότερη στρεψοδικία και τοξικότητα στα κοινωνικά δίκτυα και στην πολιτική» τόνισε μεταξύ άλλων
THE LIFO TEAM