Επιχείρηση «θάψιμο» για τη λίστα Λαγκάρντ

Επιχείρηση «θάψιμο» για τη λίστα Λαγκάρντ Facebook Twitter
0

Στο αρχείο επιχειρεί, σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία»,  να βάλει η κυβέρνηση τη λίστα Λαγκάρντ και τις άλλες τρεις λίστες, δηλαδή του Λουξεμβούργου, των ακινήτων στο Λονδίνο και των εμβασμάτων στο εξωτερικό

Στο πρωτοσέλιδο της σήμερα η εφημερίδα αναφέρει ότι σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών, «πρέπει να μπει μια «κόκκινη γραμμή» με το παρελθόν της φοροδιαφυγής και να ασχοληθούμε με τις νέες υποθέσεις».

Στελέχη του ΣΔΟΕ καταγγέλλουν στην εφημερίδα, ότι το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να αφαιρέσει τις υποθέσεις από το ΣΔΟΕ και να τις «θάψει» στις ΔΟΥ, κάτω από χιλιάδες φακέλους ανέλεγκτων υποθέσεων.

Σημειώνουν επίσης, ότι ουσιαστικά με αυτή την απόφαση "δένουν" τα χέρια, των ελεγκτών που εδώ και μήνες έχουν αναλάβει να εντοπίσουν, κάτω από αντίξοες συνθήκες, τις υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής που κρύβουν αυτές οι λίστες.

Τονίζουν ακόμα ότι οι υποθέσεις αφαιρούνται από το ΣΔΟΕ, τη στιγμή που είχε γίνει το πρώτο ξεσκαρτάρισμα ονομάτων και θα ακολουθούσε άνοιγμα λογαριασμών σε υποθέσεις, για τις οποίες υπήρχαν ενδείξεις μεγάλης φοροδιαφυγής.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM