Εμπρησμός στα γραφεία του Real: Επικοινωνία Μητσοτάκη με τον Χατζηνικολάου - Καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος

Εμπρησμός στα γραφεία του Real: Επικοινωνία Μητσοτάκη με τον Χατζηνικολάου - Καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος Facebook Twitter
Φωτ.: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
0

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε επικοινωνία με τον επικεφαλής του Real Group, δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου, μετά τον εμπρησμό που σημειώθηκε στα γραφεία του σήμερα τα ξημερώματα.

Ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, τον διαβεβαίωσε πως η πολιτεία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

«Κάθε απόπειρα τρομοκράτησης δημοσιογραφικών φωνών πέφτει στο κενό. Κάθε στοχοποίηση δημοσιογράφων είναι απολύτως καταδικαστέα» επισημάνθηκε σε σχετική ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου.

Εμπρησμός στα γραφεία του Real: Επικοινωνία Μητσοτάκη με τον Χατζηνικολάου - Καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος Facebook Twitter
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Η εμπρηστική επίθεση

Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στο κτήριο, ενώ από την έρευνα εντοπίστηκαν υπολείμματα αυτοσχέδιου μηχανισμού. Συγκεκριμένα, το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εντόπισε τρία γκαζάκια με ταινία.

Ο μηχανισμός βρέθηκε σε εξωτερικό κλιμακοστάσιο του κτηρίου, μεταξύ του ισογείου και του πρώτου ορόφου. Σημειώνεται ότι το ισόγειο του κτηρίου είναι κενό, στον πρώτο και δεύτερο όροφο στεγάζονται τα γραφεία Real FM & Real News, ενώ στον τρίτο όροφο βρίσκονται γραφεία ναυτιλιακής εταιρίας.

Οι μεγάλες ζημιές έχουν προκληθεί στον τρίτο όροφο, αλλά υπάρχουν αρκετές και στους άλλους δύο.

Εμπρησμός στα γραφεία του Real: Επικοινωνία Μητσοτάκη με τον Χατζηνικολάου - Καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος Facebook Twitter
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Από το κτήριο απεγκλωβίστηκε μία εργαζόμενη του ραδιοφωνικού σταθμού, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Την προανάκριση για την υπόθεση θα αναλάβει πιθανότητα η Κρατική Ασφάλεια.

Καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος

Ο πολιτικός κόσμος έχει καταδικάσει τον εμπρησμό στο μέσο μαζικής ενημέρωσης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, έκανε λόγο για «επίθεση στην ελευθερία του Τύπου και της ενημέρωσης».

«Η εμπρηστική επίθεση στον Real FM, ακόμη μια επίθεση στην ελευθερία του Τύπου και της ενημέρωσης. Η Πολιτεία οφείλει άμεσα να φέρει τους δράστες στη δικαιοσύνη» ανέφερε σε μήνυμά του στα social media.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σημείωσε πως πρόκειται για «

αποτρόπαια πράξη ενάντια στη δημοσιογραφία, ενάντια στην ελευθεροτυπία κι εν τέλει ενάντια στη Δημοκρατία», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Στη χώρα μας η ανεξαρτησία των μέσων ενημέρωσης δέχεται συνεχή πλήγματα: από την ανεξιχνίαστη δολοφονία Καραϊβάζ μέχρι και εμπρηστικές επιθέσεις που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή εργαζομένων» σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκφράζοντας παράλληλα «συμπαράσταση» σε «όλους τους ανθρώπους και τους εργαζόμενους του σταθμού».

Εμπρησμός στα γραφεία του Real: Επικοινωνία Μητσοτάκη με τον Χατζηνικολάου - Καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος Facebook Twitter
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

«Το ελάχιστο που έχει να κάνει η κυβέρνηση και οι αρμόδιες Αρχές είναι να φέρουν άμεσα τους δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης».

Από πλευράς του, το ΚΚΕ έκανε λόγο για «πράξη αποτρόπαια και απολύτως καταδικαστέα».

«Η επίθεση, με εκρηκτικούς μηχανισμούς, στα γραφεία που στεγάζονται η εφημερίδα Real News και ο ραδιοφωνικός σταθμός Real fm, με μεγάλους κινδύνους για τους εργαζόμενους σε αυτά τα Μέσα, είναι πράξη αποτρόπαια και απολύτως καταδικαστέα» ανέφερε, ειδικότερα.

«Το ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη του στους δημοσιογράφους, σε όλους τους εργαζόμενους της εφημερίδας και του σταθμού».

Εμπρησμός στα γραφεία του Real: Επικοινωνία Μητσοτάκη με τον Χατζηνικολάου - Καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος Facebook Twitter
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

«Η εμπρηστική επίθεση στα γραφεία του Real FM, συνιστά αισχρή και άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια που έθεσε σε κίνδυνο την ζωή μίας εργαζόμενης γυναίκας για στρέφεται ευθέως κατά της ελευθερίας του λόγου και της Δημοκρατίας» επεσήμανε η Ελληνική Λύση.

Το κόμμα «καταδικάζει απερίφραστα και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο αυτό το έγκλημα. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον σταθμό, τους εργαζόμενους και την αποδοκιμασία μας στην κυβέρνηση που ενώ υποσχέθηκε «νόμο και τάξη», παρέδωσε την Ελλάδα σε χέρια εγκληματικών οργανώσεων».

Εμπρησμός στα γραφεία του Real: Επικοινωνία Μητσοτάκη με τον Χατζηνικολάου - Καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος Facebook Twitter
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NΔένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

Πολιτική / Δένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Πολιτική / Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Στόχος η διασφάλιση του ιστορικού καθεστώτος και της νομικής προσωπικότητας της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης – Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για θεσμική λύση
LIFO NEWSROOM
Διπλωματικό θρίλερ για τη Μονή Σινά: Το Κάιρο αμφισβητεί ιδιοκτησία – Κρίσιμη συνάντηση Γεραπετρίτη

Πολιτική / Μονή Σινά: Στο Κάιρο ο Γεραπετρίτης - Η ελληνική στάση και οι διπλωματικές παγίδες

Στο Κάιρο κρίνεται το μέλλον της Ι.Μ. Αγίας Αικατερίνης του Σινά - Η Ελλάδα επιδιώκει σεβασμό των συμφωνιών με την Αίγυπτο για τη διατήρηση της ιδιοκτησίας και της θρησκευτικής φυσιογνωμίας της Μονής
LIFO NEWSROOM
Βρούτσης προς Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους: Η Πολιτεία είναι αποφασισμένη, δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανοχή

Πολιτική / Βρούτσης προς Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους: Η Πολιτεία είναι αποφασισμένη, δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανοχή

Μετά τα επεισόδια στο ΣΕΦ και την αναβολή του 3ου τελικού Παναθηναϊκού–Ολυμπιακού, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού προειδοποιεί για άμεση διακοπή του πρωταθλήματος σε περίπτωση επανάληψης βίας
LIFO NEWSROOM