Εκτός της επίσημης γραμμής του ΚΙΝΑΛ έθεσε τον εαυτό του ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, για το σχέδιο νόμου για τις πορείες και τις διαδηλώσεις. 

 

Ενώ το ΚΙΝΑΛ έχει δηλώσει πως θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο που έχει καταθέσει η κυβέρνηση, ο κ. Παπανδρέου κάλεσε το Μαξίμου να το αποσύρει, ενώ αναφέρθηκε και ονομαστικά στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ. «Το νομοσχέδιο περιόριζε και περιορίζει το δικαίωμα στις συναθροίσεις. Δυναμιτίζει το κλίμα, οδηγεί σε διχαστικές αντιπαραθέσεις. Υπήρξαν αντιδράσεις από φορείς εργαζομένων. Παρά τη διάθεση Γεννηματά να επιδιώξει εποικοδομητική στάση, το νομοσχέδιο παραμένει αντιδημοκρατικό. Το δικαίωμα της συνάθροισης είναι βασικό κάθε δημοκρατικού πολιτεύματος». 

 

Νωρίτερα, η Φώφη Γεννηματά είχε υπεραμυνθεί της προσπάθειας του ΚΙΝΑΛ για να αλλάξει το περιεχομένου του νομοσχεδίου, λέγοντας ότι «το ξαναγράψαμε με δημοκρατικό μελάνι».

 

Ο Γιώργος Παπανδρέου έρχεται να προστεθεί στους άλλους 4 βουλευτές του κόμματος που διαφωνούν με το νομοσχέδιο (Καστανίδης, Πουλάς, Κατρίνης, Μουλκιώτης).

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Φώφη Γεννηματά είχε συναντηθεί με τον Γ. Παπανδρέου για να λυθεί το ζήτημα, αλλά ο πρώην πρωθυπουργός αποφάσισε να ασκήσει σκληρή στο νομοσχέδιο, λέγοντας ότι «ανοίγει τον δρόμο σε κάθε λογής προβοκάτορα να δράσει».