ΑΝΤΙΟ ΔΙΟΝΥΣΗ

«Εμφύλιος» στο ΚΙΝΑΛ: Ο Παπανδρέου ζητά την απόσυρση του ν/σ για τις διαδηλώσεις «κόντρα» στη Γεννηματά

«Εμφύλιος» στο ΚΙΝΑΛ: Ο Παπανδρέου ζητά την απόσυρση του ν/σ για τις διαδηλώσεις «κόντρα» στη Γεννηματά Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Εκτός της επίσημης γραμμής του ΚΙΝΑΛ έθεσε τον εαυτό του ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, για το σχέδιο νόμου για τις πορείες και τις διαδηλώσεις. 

Ενώ το ΚΙΝΑΛ έχει δηλώσει πως θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο που έχει καταθέσει η κυβέρνηση, ο κ. Παπανδρέου κάλεσε το Μαξίμου να το αποσύρει, ενώ αναφέρθηκε και ονομαστικά στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ. «Το νομοσχέδιο περιόριζε και περιορίζει το δικαίωμα στις συναθροίσεις. Δυναμιτίζει το κλίμα, οδηγεί σε διχαστικές αντιπαραθέσεις. Υπήρξαν αντιδράσεις από φορείς εργαζομένων. Παρά τη διάθεση Γεννηματά να επιδιώξει εποικοδομητική στάση, το νομοσχέδιο παραμένει αντιδημοκρατικό. Το δικαίωμα της συνάθροισης είναι βασικό κάθε δημοκρατικού πολιτεύματος». 

Νωρίτερα, η Φώφη Γεννηματά είχε υπεραμυνθεί της προσπάθειας του ΚΙΝΑΛ για να αλλάξει το περιεχομένου του νομοσχεδίου, λέγοντας ότι «το ξαναγράψαμε με δημοκρατικό μελάνι».

Ο Γιώργος Παπανδρέου έρχεται να προστεθεί στους άλλους 4 βουλευτές του κόμματος που διαφωνούν με το νομοσχέδιο (Καστανίδης, Πουλάς, Κατρίνης, Μουλκιώτης).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Φώφη Γεννηματά είχε συναντηθεί με τον Γ. Παπανδρέου για να λυθεί το ζήτημα, αλλά ο πρώην πρωθυπουργός αποφάσισε να ασκήσει σκληρή στο νομοσχέδιο, λέγοντας ότι «ανοίγει τον δρόμο σε κάθε λογής προβοκάτορα να δράσει».

Πολιτική
0

ΑΝΤΙΟ ΔΙΟΝΥΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΥΡΙΖΑ για Άγνωστο Στρατιώτη: Η κυβέρνηση φέρνει νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη νίκη Ρούτσι

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ για Άγνωστο Στρατιώτη: Η κυβέρνηση φέρνει νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη νίκη Ρούτσι

«Η κυβέρνηση φέρνει μια νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη μεγάλη νίκη του Πάνου Ρούτσι, για να απαγορέψει στους γονείς των θυμάτων να γράφουν τα ονόματα των παιδιών τους, που με εγκληματικό τρόπο σκοτώθηκαν»
LIFO NEWSROOM
«Θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»: Το μήνυμα Γεραπετρίτη στον Φιντάν στη συνάντησή τους στο Λουξεμβούργο

Πολιτική / «Θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»: Το μήνυμα Γεραπετρίτη στον Φιντάν στη συνάντησή τους στο Λουξεμβούργο

Ο κ. Γεραπετρίτης επανέλαβε ότι η οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και υφαλοκρηπίδας αποτελεί τη μοναδική διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, υπογραμμίζοντας πως «θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης προς Φιντάν για το πρόγραμμα SAFE: «Όποιος ενοχλείται, να το αποδεχθεί»

Πολιτική / Γεραπετρίτης προς Φιντάν για το πρόγραμμα SAFE: «Όποιος ενοχλείται, να το αποδεχθεί»

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα, οι δύο υπουργοί θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση τη Δευτέρα στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, όπου αναμένεται να τεθεί το ζήτημα του προγράμματος SAFE
LIFO NEWSROOM