Ελένη Γερασιμίδου: Η ανακοίνωση του ΚΚΕ για την προσαγωγή της οικογένειας της στη ΓΑΔΑ

ΚΚΕ: Καταδικάζει την προσαγωγή της οικογένειας της Ελένης Γερασιμίδου Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ καταγγέλλει τη στάση της ΕΛ.ΑΣ εναντίον διαδηλωτών που υποστηρίζουν τον παλαιστινιακό λαό, ανάμεσα στους οποίους βρέθηκε και η οικογένεια της Ελένης Γερασιμίδου.

Το ΚΚΕ,  λίγο μετά την προσαγωγή του συζύγου και της κόρης της Ελένης Γερασιμίδου, κάνει λόγο «για πογκρόμ που έχουν εξαπολύσει από το πρωί κυβέρνηση και αστυνομία εναντίον των πολύμορφων και συμβολικών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας για τη σφαγή στη Γάζα».

Τονίζει πως «θύματα» αυτής της επιχείρησης υπήρξαν και οι ηθοποιοί Αντώνης και Αγγελική Ξένου, οι οποίοι προσήχθησαν και κρατήθηκαν στη ΓΑΔΑ για εξακρίβωση στοιχείων, «επειδή πέρασαν έξω από την Ισραηλινή πρεσβεία έχοντας αναρτήσει μια παλαιστινιακή σημαία στο αυτοκίνητό τους».

»Η πλήρης ευθυγράμμιση της κυβέρνησης με το κατοχικό κράτος του Ισραήλ και η εμπλοκή της χώρας μας στο μακελειό είναι σε πλήρη αντίθεση με το λαϊκό αίσθημα και γι’ αυτό επιστρατεύει την τρομοκρατία και την καταστολή» σημειώνει το ΚΚΕ.

Σύμφωνα με την καταγγελία που κοινοποίησε η Αγγελική Ξένου, κόρη της Ελένης Γερασιμίδου και του Αντώνη Ξένου, «πριν λίγο βγήκαμε με τον πατέρα μου  από τη ΓΑΔΑ για εξακρίβωση στοιχείων μας πήραν επειδή υψώσαμε την παλαιστινιακή σημαία περνώντας από την πρεσβεία του Ισραήλ».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΚΚΕ

«Το ΚΚΕ καταδικάζει το πογκρόμ που έχουν εξαπολύσει από το πρωί κυβέρνηση και αστυνομία εναντίον των πολύμορφων και συμβολικών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας για τη σφαγή στη Γάζα, κατά τη διάρκεια του Μαραθώνιου Αγώνα Δρόμου, με αποτέλεσμα την προσαγωγή δεκάδων Παλαιστινίων.

Θύματα αυτής της επιχείρησης υπήρξαν και οι ηθοποιοί Αντώνης και Αγγελική Ξένου, οι οποίοι προσήχθησαν και κρατήθηκαν στη ΓΑΔΑ «για εξακρίβωση στοιχείων», επειδή πέρασαν έξω από την Ισραηλινή πρεσβεία έχοντας αναρτήσει μια παλαιστινιακή σημαία στο αυτοκίνητό τους.

Η πλήρης ευθυγράμμιση της κυβέρνησης με το κατοχικό κράτος του Ισραήλ και η εμπλοκή της χώρας μας στο μακελειό είναι σε πλήρη αντίθεση με το λαϊκό αίσθημα και γι’ αυτό επιστρατεύει την τρομοκρατία και την καταστολή. Επιδιώκει να φιμώσει κάθε έκφραση αγωνιστικής κινητοποίησης, ακόμα και συμβολικές ενέργειες αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Οι σημερινές εκδηλώσεις αλληλεγγύης αποδεικνύουν ότι το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» θα ακουστεί ακόμη πιο δυνατά».


 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το πώς εξελίχθηκε το κόμμα του;»

Πολιτική / Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το κόμμα του;»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «δικαίωση» την προσχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία - «Φεύγουν από αλλού ο ένας μετά τον άλλον και έρχονται στη ΝΔ»
LIFO NEWSROOM
Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM