Δρίτσας: Δεν θα πουλήσουμε τη ψυχή μας στον διάβολο για τέταρτο μνημόνιο

Δρίτσας: Δεν θα πουλήσουμε τη ψυχή μας στον διάβολο για τέταρτο μνημόνιο Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΛΩΛΗΣ ΝΙΚΟΣ
2

«Όχι και να πουλήσουμε την ψυχή μας στο διάβολο για ένα τέταρτο πρόγραμμα» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989.


Ο υπουργός τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι νεοφιλελεύθερο κόμμα, αλλά «αριστερό κόμμα, με αριστερή κυβέρνηση, και δεσμεύτηκαμε να υλοποιήσουμε ένα πρόγραμμα με πολλά νεοφιλελεύθερα στοιχεία». «Το ερώτημα που θέσαμε ενώπιον του λαού είναι αν αυτόν τον συμβιβασμό θέλει να τον αναλάβουμε ως ευθύνη εμείς ή να τον παραδώσουμε ως ευθύνη στη ΝΔ και στο παλιό πολιτικό σύστημα. Ο ελληνικός λαός μάς είπε πέρσι τον Σεπτέμβριο να αναλάβουμε εμείς. Αυτή την ευθύνη διαπραγματευόμαστε μέρα- νύχτα. Δεν μπορούμε παρά να συνομολογήσουμε ότι το δίλημμα που τέθηκε στον λαό πέρσι το φθινόπωρο ήταν πολύ σκληρό και οδυνηρό στις βασικές του συντεταγμένες», πρόσθεσε.


Σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις, είπε ότι «δεν υπάρχει κανένας υπουργός που να λέει τη δική του άποψη για τις ιδιωτικοποιήσεις», και υπογράμμισε πως δημιουργήθηκε «τεχνητός θόρυβος» γύρω από τη θέση που διατύπωσε ότι «δεν ήταν στην προγραμματική φαρέτρα του ΣΥΡΙΖΑ οι ιδιωτικοποιήσεις». Συμπλήρωσε πως «αυτό είναι γεγονός και τη θέση αυτή μπορεί να τη διατυπώσει και ο πρωθυπουργός».


Όπως είπε ο Θ. Δρίτσας, «υπάρχουν ιδιωτικοποιήσεις που ανεξάρτητα της προγραμματικής μας θέσης, μπορούν να γίνουν με την εξασφάλιση της μέγιστης ωφέλειας και μερικές που γίνονται με την λογική πάρε ό,τι θέλεις παλιατζή».

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κασσελάκης: 30 μήνες φυλακή και 50.000 ποινή με αναστολή για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Πολιτική / Κασσελάκης: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Η εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική με το σκεπτικό ότι δεν ανέμενε το Σεπτέμβριο του 2023 να εκλεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δε γνώριζε την απαγόρευση να διαθέτει καταθέσεις στο εξωτερικό ως πολιτικός αρχηγός
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, επισκέφθηκε την Ελλάδα για να ενισχύσει τη διμερή συνεργασία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εστιάζοντας στο μεταναστευτικό, την περιφερειακή σταθερότητα και την ενεργειακή συνεργασία.
LIFO NEWSROOM