Το ΔΝΤ δείχνει κατανόηση για τους Έλληνες «αγανακτισμένους» (LOL)

Το ΔΝΤ δείχνει κατανόηση για τους Έλληνες «αγανακτισμένους» (LOL) Facebook Twitter
0

«Kατανόηση»  είναι η λέξη που εκστόμισε η εκπρόσωπος του ΔΝΤ Καρολίν Ατκινσον για τους Έλληνες «αγανακτισμένους» και επισήμανε ότι στόχος του προγράμματος είναι να μπει η Ελλάδα σε τροχιά ανάκαμψης. Την πρώτη ημέρα των συγκεντρώσεων στο Σύνταγμα ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου με ένα tweet ενημέρωνε για τις πρώτες αντιδράσεις στο κτίριο του Ταμείου στην Ουάσιγκτον , επισημαίνοντας ότι «το μήνυμα έφτασε» και τα στελέχη του ΔΝΤ «εκφράζουν ανησυχία».

Χθες στο Σύνταγμα παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 10 χιλιάδες διαδηλωτές ενώ το ραντεβού ανανεώνεται μέσω Facebook για σήμερα την ίδια ώρα. Την Κυριακή ανάλογες συγκεντρώσεις διοργανώνονται σε αρκετές Ευρωπαϊκές πόλεις.

Η κυρία Άτκινσον τόνισε ότι κατανοεί τους Έλληνες και επανέλαβε ότι «ο στόχος του προγράμματος είναι να βάλουμε την Ελλάδα σε τροχιά ανάκαμψης, σε τροχιά σταθερότητας με καλύτερες επιλογές και ευκαιρίες για τους πελάτες της».

Σε ότι αφορά την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και στην καταβολή της 5ης δόσης του δανείου, η εκπρόσωπος του ΔΝΤ μίλησε και για τις φωνές που ακούγονται εντός του Ταμείου και αντιτίθενται στην καταβολή της δόσης στη χώρα μας λέγοντας «Το Εκτελεστικό Συμβούλιό μας, δεν μας επιτρέπει να δανείζουμε χωρίς εγγυήσεις. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζουμε τα χρήματα των μελών μας όταν δανείζουμε».

Η ίδια παραδέχτηκε ότι παρ’ότι η Ελληνική κυβέρνηση και ο Ελληνικός λαός έχουν κάνει μεγάλες προσπάθειες τον τελευταίο χρόνο, η στάση των χρηματαγορών δεν επιβεβαίωσε τις προβλέψεις του ΔΝΤ.

Εν τω μεταξύ οι «Φαινάνσιαλ Τάιμς»σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ που είπε ότι σε περίπτωση που αρνηθεί να δώσει το μερίδιο της δόσης το ΔΝΤ τότε θα αναγκαστούν να δώσουν τα χρήματα οι εταίροι , τις απέδωσε στο κλίμα πίεσης προς τους Έλληνες για να υπάρξει συναίνεση και προς τους Ευρωπαίους για να συμφωνήσουν στη δημιουργία μόνιμου μηχανισμού στήριξης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ