Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 9,8% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 9,8% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
1

Σταθερά μεγάλο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ για τις εθνικές εκλογές, καταγράφει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας MARC για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 34,4% έναντι 24,6% του ΣΥΡΙΖΑ, με τη μεταξύ τους διαφορά να διαμορφώνεται στο 9,8%. Το ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει 7,1%, το ΚΚΕ 4,9% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 3,5%, το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη με 3,4%, και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου στο όριο του 3%.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι στο 10,8%.

Σε ό,τι αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει τη «θετική γνώμη» των ερωτηθέντων σε ποσοστό 44,8% και δεύτερος είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 33,9%. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί τρίτος με 33,2% και ο Γιάννης Βαρουφάκης είναι τέταρτος με 29,5%.

Στο σενάριο της επτακομματικής Βουλής, οι έδρες θα κατανεμηθούν ως εξής:

ΝΔ: 154 έδρες
ΣΥΡΙΖΑ: 75
ΚΙΝΑΛ: 22
ΚΚΕ: 15
ΧΑ: 12
ΜεΡΑ25: 12
ΕΛ.ΛΥ: 10

Ενδεικτικές του κλίματος είναι και οι απαντήσεις των ερωτηθέντων για τον προτιμότερο «κορμό» της κυβέρνησης αφού το 32,4% προτιμά αυτοδυναμία της ΝΔ, το 15,8% κυβέρνηση συνεργασίας με «πυρήνα» τη ΝΔ, το 18,7% κυβέρνηση συνεργασίας με «κορμό» τον ΣΥΡΙΖΑ και το 11% αυτοδύναμη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος το 6,3% δηλώνει πως προτιμά κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. 

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Πολιτική / Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Τασούλα: Ας είναι το νέο έτος μια ευκαιρία να αλλάξουμε όλα όσα μας πληγώνουν

«Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερη ειλικρίνεια στη δημόσια ζωή και λιγότερη στρεψοδικία και τοξικότητα στα κοινωνικά δίκτυα και στην πολιτική» τόνισε μεταξύ άλλων
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Φτάνει πιά με την προπαγάνδα! Βγάλτε την κρυφή δημοσκόπηση της πρεσβείας της Βενεζουέλας που δίνει διαφορά μισή μονάδα να ξεστραβωθεί ο λαός!ΑΑΧΑΧΑΧΑΧ!