Σε πάνω από 400.000 υπολογίζει ο Γιάννης Βρούτσης τις εκκρεμείς συντάξεις, όπως δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Open TV. 

 

Ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι μέχρι στιγμής οι εκκρεμείς συντάξεις – υποθέσεις φτάνουν τις 400.000 ενώ το κόστος ξεπερνά τα 2 δισεκατομμύρια. «Από 01/06/2020 το 34,33% των νέων εκκρεμών συντάξεων θα γίνεται ψηφιακά, από 01/01/2021 το 23,29% και κάτι λιγότερο από 10% θα δοθεί από 01/06/2021», είπε αναλυτικά ο υπουργός. «Είχε γίνει δουλειά την περίοδο 2012 -2014», υπογράμμισε, αναφερόμενος στο ασφαλιστικό βιογραφικό του προγράμματος Άτλας και κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι δεν εφάρμοσε τη μεταρρύθμιση ενώ θα μπορούσε να το κάνει. 

 

Ο Γιάννης Βρούτσης εκτίμησε ότι «σε δύο χρόνια από τώρα η έννοια της εκκρεμούς σύνταξης θα ακούγεται σαν κάτι παρωχημένο και θα ξεχαστεί». Παράλληλα υποστήριξε ότι οι εξαγγελία αυτή είναι κάτι που έρχεται από το παρελθόν, υπάρχει έτοιμο και δεν θα δαπανηθεί ούτε ένα ευρώ από το ελληνικό δημόσιο. «Ο ΣΥΡΙΖΑ το απαξίωσε, δεν είχε μπει στη λογική να ασχοληθεί με αυτό», σημείωσε ο υπουργός Εργασίας. Σχετικά με τις συντάξεις χηρείας, ο Γιάννης Βρούτσης υποστήριξε ότι θα λυθεί άμεσα το θέμα, μέσα από εφαρμογή εκφράζοντας την ελπίδα πως αυτό θα υλοποιηθεί εντός του έτους. 

 

Για το ΚΕΑ, ο υπουργός Εργασίας είπε πως θα αλλάξει και θα γίνει ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. «Τα κριτήρια για αυτό δεν θα αλλάξουν και στόχος μας είναι να βελτιωθεί το ποσό που θα καταβάλουμε».