Βουλευτής των ΑΝΕΛ δωρίζει το μισό του μισθό επειδή δεν υλοποίηθηκαν οι προεκλογικές υποσχέσεις

Βουλευτής των ΑΝΕΛ δωρίζει το μισό του μισθό επειδή δεν υλοποίηθηκαν οι προεκλογικές υποσχέσεις Facebook Twitter
5

Ο Κώστας Δαμαβολίτης, βουλευτής Ηρακλείου των ΑΝΕΛ, αποφάσισε να δωρίζει την μισή βουλευτική του αποζημίωση σε διαφορετικές κάθε μήνα κοινωνικές δομές που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην λειτουργία τους λόγω υποχρηματοδότησης.

Όπως εξήγησε ο ίδιος σε δηλώσεις του στο Flashnews.gr, είναι ένας τρόπος να πει συγγνώμη στους συμπολίτες του που δεν έχουν υλοποιηθεί οι προεκλογικές υποσχέσεις για ελάφρυνση των βαρών για τους ασθενέστερους αλλά και ένας τρόπος να οικοδομηθεί μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ του βουλευτή και των πολιτών.

Από τις 25 Ιανουαρίου που είμαστε κυβέρνηση, έχουμε άλλη ευθύνη. Ο πολιτικός που είναι στην αντιπολίτευση έχει άλλο βάρος. Από τις 25 Ιανουαρίου, μετέχω σε κυβερνητικό σχήμα που έδωσε ένα πλεγμα υποσχέσεων και δεσμεύσεων για καλύτερη ποιότητα ζωής στους συμπολιτες μας. Μετά από πέντε μήνες προσπάθειας της κυβέρνησης, δεν έχουμε ανάλογο αποτέλεσμα, αντ' αυτού έχουμε μέτρα τα οποία θα έχουν οδύνη για την ελληνική κοινωνία. Μέρος λοιπόν της ευθύνης για αυτό το αποτέλεσμα το έχω και εγώ.

Ειναι μια έμμεση συγγνώμη για αυτό το οποίο δεν κατάφερα να κάνω και πρέπει οπωσδήποτε από τη στιγμή που δεν κατάφερα να το κάνω να συμπάσχω με την ελληνική κοινωνία, τους συμπολίτες μου.

Όπως εξηγεί ο κ. Δαμαβολίτης, η συγκεκριμένη πράξη γίνεται σε μια φάση που χρειάζεται εμπιστοσύνη μεταξύ πολίτη και πολιτικού, προσθέτοντας οτι δεν μπορεί να πληρώνει μια ζωή ο πολίτης την αποτυχία της εκάστοτε πολιτικής επιλογής.

Έχουμε βαρεθεί να ακούμε αυτά τα χρόνια ότι ο πολιτικός αναλαμβάνει μόνο το πολιτικό κόστος. Πάντα μετά από μια κυβερνητική προσπάθεια που έχει απόκλιση, ο συνήθης ύποπτος (εννοεί οι πολίτες) πληρώνουν τον λογαριασμό. Δεν θέλω να το κάνω αυτό. Θέλω και εγώ να πληρώσω τον λογαριασμό. Να έχω ουσιαστικό κόστος και όχι μόνο πολιτικό

Αυτόν τον μήνα, η μισή βουλευτική αποζημίωση του Κώστα Δαμαβολίτη θα μοιραστεί στο ΚΕΘΕΑ και στο "Κέντρο Μέριμνας Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Ζωοδόχου Πηγή". Κάθε μήνα θα επιλέγονται διαφορετικές δομές που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην λειτουργία τους.

πηγή: flashnews.gr

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα το κάνει ξανά μετά το πρώτο μήνα. Πιθανότατα πιστεύει ότι ήδη πλησιάζουν νέες εκλογές, και ήδη άρχισε καινουργια προεκλογική εκστρατεία. Περιμένω επιβεβαίωση για την παραλαβή των χρημάτων από το κεθεα πριν πω το οποίο δηποτε μπράβο
Δεν το περιμενα να πω καλη κουβεντα για ατομο των ΑΝΕΛ ....Και οχι,δεν ειμαι αφελης..πολλα μπορω να εικασω αλλα θα το δω παντελως απονηρευτα κοντρα στο πνευμα των καιρων...Μπραβο ρε φιλε...

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ