Αύριο θα ψηφίσει το γερμανικό Κοινοβούλιο για τη συμφωνία

Αύριο θα ψηφίσει το γερμανικό Κοινοβούλιο για τη συμφωνία Facebook Twitter
EPA/RAINER JENSEN
0

To ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Γερμανίας θα συνεδριάσει εκτάκτως αύριο στις 10:00 (τοπική ώρα), προκειμένου να εξουσιοδοτήσει την γερμανική κυβέρνηση για τις διαπραγματεύσεις για το τρίτο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Βουλής, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η συζήτηση έχει προβλεφθεί να διαρκέσει 185 λεπτά.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της Bild, οι βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ και των Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU), οι οποίοι θα καταψηφίσουν το αίτημα της γερμανικής κυβέρνησης, εκτιμάται ότι θα φτάσουν τους 50. 

Η γερμανική εφημερίδα φιλοξένησε δηλώσεις δέκα βουλευτών οι οποίοι προαναγγέλλουν ότι θα ψηφίσουν «όχι» στην ψηφοφορία. Επισημαίνεται ότι για την επιμήκυνση του δεύτερου προγράμματος στήριξης είχαν ψηφίσει αρνητικά τον Φεβρουάριο, 29 μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας της CDU/CSU και τρεις βουλευτές της Αριστεράς.

Το γαλλικό Κοινοβούλιο ήταν το πρώτο που ενέκρινε τη συμφωνία χθες, ενώ σήμερα θα συνεδριάσει το φινλανδικό.  Η Φινλανδία ήταν η χώρα που κράτησε πολύ σκληρή στάση στις διαπραγματεύσεις καθώς στον κυβερνητικό συνασπισμό συμμετέχουν οι ακροδεξιοί Αληθινοί Φινλανδοί που ζητούσαν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν δώσει εντολή στον πρωθυπουργό τους να επιμείνει στις διαπραγματεύσεις σε ένα Grexit.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗ

Πολιτική / Νέα πυρά Γεωργιάδη κατά Ανδρουλάκη: «Μασαμπούκωσε 1,2 εκατ. ευρώ και μας κουνά το δάκτυλο, πέρασε «ζάχαρη» τη δεκαετία των μνημονίων»

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην ενοικίαση ακινήτου από το δημόσιο, ιδιοκτησίας της οικογένειας του Νίκου Ανδρουλάκη
THE LIFO TEAM
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΓΚΕΛΕΣΤΑΘΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Πολιτική / Παραιτήθηκε η Ιωάννα Γκελεστάθη από τη Νέα Δημοκρατία: Ανέφερε «πολιτικό, αξιακό και ψυχικό ρήγμα με την ηγεσία»

Η Ιωάννα Γκελεστάθη υπέβαλε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή της «από κάθε κομματική ιδιότητα συμπεριλαμβανομένης και αυτής του απλού μέλους» - Η ανάρτησή της
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό να ιδρώσουμε όλοι μαζί τη φανέλα»

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, η οποία διήρκεσε πάνω από έξι ώρες - Στο κλείσιμό του, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ενότητας και συνέχειας του κυβερνητικού έργου, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη συλλογικής προσπάθειας και προετοιμασίας για τις επόμενες πολιτικές μάχες
THE LIFO TEAM