Απόστολος Γκλέτσος: Αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ για «προφανή λόγο»

Απόστολος Γκλέτσος: Αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ για «προφανή λόγο» Facebook Twitter
Ο Απόστολος Γκλέτσος / Φωτ: Eurokinissi
0

Μετά τον Γιώργο Τσίπρα την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε και ο Απόστολος Γκλέτσος.

Ο βουλευτής ανακοίνωσε την αποχώρησή του με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Σήμερα τελειώνει κάθε σχέση μου με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ο λόγος προφανής». Η ανάρτησή του Απόστολου Γκλέτσου, ο οποίος ήταν και υποψήφιος πρόεδρος στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, ερμηνεύεται από πολλούς ως άνοιγμα στον Άλεξη Τσίπρα την ώρα που φουντώνουν τα σενάρια για την δημιουργία νέου πολιτικού φορέα. Το επόμενο διάστημα θα φανεί αν όλα αυτά έχουν βάση.
 

Ο Γιώργος Τσίπρας αποχώρησε με αιχμές από τον ΣΥΡΙΖΑ

Την οριστική αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποίησε προηγουμένως ο Γιώργος Τσίπρας, μέσω επιστολής του στην Οργάνωση Μελών Μαγούλας και τη Νομαρχιακή Επιτροπή Δυτικής Αττικής.

Σε ένα πολυσέλιδο κείμενο, ο πρώην βουλευτής και συγγενής του Αλέξη Τσίπρα καταγγέλλει τον «πολιτικό και οργανωτικό εκφυλισμό» του κόμματος, τον οποίο εντοπίζει ήδη από την περίοδο μετά τις εκλογές του 2019, ενώ χαρακτηρίζει την εκλογή και παραμονή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία ως «ταφόπλακα» σε μια ήδη βαθιά κρίση.

Ο κ. Τσίπρας σημειώνει πως η κρίση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εμφανής ήδη από τις εκλογές του 2023 και επιτείνεται από την άρνηση του κόμματος να κάνει ουσιαστικό απολογισμό. Κατηγορεί τα στελέχη της ηγετικής ομάδας πως ενδιαφέρονται πρωτίστως για την αναπαραγωγή θέσεων, αδιαφορώντας για τις πολιτικές συνέπειες και την κοινωνική απήχηση.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η απάντηση στο «όχι» των αγροτών - «Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης σε αγρότες: «Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα»

Οι αγρότες απάντησαν «όχι» στο κάλεσμα του πρωθυπουργού για συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου - Αν τα αιτήματά τους δεν γίνουν πράξη δεν προτίθενται να συμμετάσχουν σε οποιονδήποτε διάλογο με την κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΦΡΑΠΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου κάλεσε την αστυνομία για τον Γιώργο Ξυλούρη - «Να ενημερωθεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου»

Ο Γιώργος Ξυλούρης, γνωστός με το ψευδώνυμο «Φραπές», φέρεται να απείλησε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη διάρκεια της εξεταστικής επιτροπής
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης για Τσίπρα: «Ποιος θα εμπιστευθεί τον καπετάνιο που πέταξε το πλοίο στα βράχια»

«Το «rebranding» του κ. Τσίπρα κατέληξε το πιο σύντομο ανέκδοτο» δήλωσε από την πλευρά του ο Παύλος Μαρινάκης σχετικά με τη βιβλιοπαρουσίαση της «Ιθάκης» από τον Αλέξη Τσίπρα.
LIFO NEWSROOM