Αντιδράσεις και πόλεμος δηλώσεων από τη αντιπολίτευση για την ομιλία Τσίπρα περί "Δίκαιης Ανάπτυξης"

Αντιδράσεις και πόλεμος δηλώσεων από τη αντιπολίτευση για την ομιλία Τσίπρα περί "Δίκαιης Ανάπτυξης" Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
1

Έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχει ξεσηκώσει η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην εκδήλωση "Ελλάδα 2021: Δίκαιη Ανάπτυξη -Παραγωγική Ανασυγκρότηση", που συνδιοργάνωσαν τα υπουργεία Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, όπου και παρουσίασε εκτενώς το όραμα της κυβέρνησης για μια "Δίκαιη Ανάπτυξη", βιώσιμη και δημοκρατική.

Ειδικότερα, με κεντρικό μότο "Ελλάδα 2021", από το Μουσείο της Ακρόπολης ο πρωθυπουργός ξεδίπλωσε τους βασικούς μοχλούς του αναπτυξιακού σχεδίου της κυβέρνησης και κήρυξε πανστρατιά για την ανάπτυξη, υπογραμμίζοντας ότι όλες οι κυβερνητικές προσπάθειες πλέον επικεντρώνονται στον στρατηγικό στόχο της προώθησης της Δίκαιης Ανάπτυξης".

Ο κ. Τσίπρας έθεσε τον "νέο εθνικό στόχο" της "Ελλάδας του 2021", μιας χώρας, όπως σημείωσε, που θα έχει ανακτήσει την εργασία, θα παράγει και θα μοιράζει δίκαια νέο πλούτο. Κάλεσε "να αναστρέψουμε τη σισύφεια πορεία" και "να δουλέψουμε ώστε η Ελλάδα του σήμερα να γίνει συνώνυμο της προσπάθειας για ανάκαμψη και ανασύνταξη. Η Ελλάδα του 2021 να είναι συνώνυμο δημιουργίας, αλληλεγγύης και ευημερίας". Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι πυρήνας, γύρω από τον οποίο ξεδιπλώνεται ο αναπτυξιακός σχεδιασμός της κυβέρνησης, είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας.

Σημείωσε ότι για πρώτη φορά τα τελευταία 6 χρόνια έχουμε σταθερό μακροοικονομικό, δημοσιονομικό και επενδυτικό περιβάλλον, και τώρα "μπορούμε να υλοποιήσουμε και να σχεδιάσουμε την Ελλάδα της μεταμνημονιακής εποχής". Υπογράμμισε ότι η Δίκαιη Ανάπτυξη που οραματίζεται αυτή η κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση με αυτό που νοηματοδότησαν ως ανάπτυξη, οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, με συρρικνωμένους μισθούς και συντάξεις, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων εργασίας και ασφυκτική συρρίκνωση του δημόσιου τομέα. Αντίθετα, σημείωσε ότι για την κυβέρνηση ανάπτυξη σημαίνει μεταξύ άλλων οικονομία με παραγωγική εξειδίκευση, επούλωση τραυμάτων του κοινωνικού κράτους, συνεργατικά σχήματα κοινωνικής οικονομίας, επιχειρηματικότητα με παραγωγή βιώσιμων και αξιοπρεπώς αμειβόμενων θέσεων εργασίας.

 

Εν συνεχεία, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε αναλυτικά στους τομείς του αναπτυξιακού σχεδιασμού όπως τα Αναπτυξιακά εργαλεία, η Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας, η Επανεκκίνηση των μεγάλων έργων υποδομής, ο Σχεδιασμός για νέα έργα και τον τομέα της Ενέργειας αλλά και το όραμα της δίκαιης ανάπτυξης και την καταπολέμηση της ανεργίας.

 

ΝΔ : "Οι πολίτες γνωρίζουν ότι Τσίπρας και ανάπτυξη δεν πάνε μαζί"


"Ο πρωθυπουργός που παριστάνει τον οπαδό του Μαδούρο, σήμερα φόρεσε το κοστούμι του διαχειριστή", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ με αφορμή όσα είπε σήμερα ο πρωθυπουργός περί δίκαιης ανάπτυξης. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί τον κ. Τσίπρα χαρακτηριστικά ότι "έχει πολύ θράσος να μιλάει για ανάπτυξη ο πρωθυπουργός που εξαιτίας του χάθηκαν 21 δισ. ευρώ από το ΑΕΠ της χώρας ή 5000 ευρώ από κάθε νοικοκυριό τη διετία 2016-2016".


Η ΝΔ στην ίδια ανακοίνωση χαρακτηρίζει τον κ. Τσίπρα πρωθυπουργό των ψεμάτων, των λουκέτων και της φοροεπιδρομής που εκείνος επέλεξε. "Ο πρωθυπουργός που πάγωσε τα έργα και που στέγνωσε από ρευστότητα την αγορά, τολμά να μιλάει για ανάπτυξη. Προκαλεί όλους τους Έλληνες", προσθέτει η Συγγρού και σημειώνει ότι οι συμπολίτες μας ξέρουν ότι Τσίπρας και ανάπτυξη δεν πάνε μαζί. "Τσίπρας και Δικαιοσύνη δεν πάνε μαζί. Όσο παραμένει η κυβέρνηση Τσίπρα, η "πίτα" του ΑΕΠ μικραίνει, ενώ τα κομμάτια που αναλογούν στον καθένα και λιγότερα γίνονται και μοιράζονται άδικα", συμπληρώνει η ΝΔ επισημαίνοντας πως αυτή είναι η πραγματικότητα που βιώνουν όλοι οι Έλληνες. "Αδιαφορούν για τις φιέστες και τις υποσχέσεις του κ. Τσίπρα", προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υπογραμμίζει πως ανάπτυξη μπορεί να έρθει μέσα από μεταρρυθμίσεις, περιορισμό των κρατικών δαπανών, μείωση των φορολογικών συντελεστών, προσέλκυση επενδύσεων και ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας.


"Όσα αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να υλοποιήσει. Το μόνο καινούργιο από τον κ. Τσίπρα είναι ότι, ενώ ειρωνεύτηκε πρόσφατα στη Βουλή τον κ. Μητσοτάκη για το στόχο που έθεσε για τη μείωση της ανεργίας, σήμερα έσπευσε να τον υιοθετήσει πλήρως στα λόγια. Αυτό τουλάχιστον προσπάθησε να το αντιγράψει σωστά", καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

 

Ποτάμι: Η ομιλία του αποδεικνύει περίτρανα πόσο εκτός πραγματικότητας βρίσκεται κι αυτός και το επιτελείο του

Η σημερινή ομιλία του κ. Τσίπρα αποδεικνύει περίτρανα πόσο εκτός πραγματικότητας βρίσκεται τόσο αυτός όσο και το επιτελείο του αναφέρει το Ποτάμι για την ομιλία του πρωθυπουργού.


«Προφανώς αγνοούν ότι η υγιής και διατηρήσιμη ανάπτυξη στηρίζεται σε σοβαρές επενδύσεις από σοβαρούς επιχειρηματίες και δεν έρχεται με απλοϊκές εκθέσεις ιδεών. Πως θα έρθουν νέοι επενδυτές και ποια κίνητρα θα δοθούν για να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους αυτοί που ήδη δρουν στην Ελλάδα; Αυτό το ερώτημα δεν απαντήθηκε ούτε σήμερα. Αντιθέτως διατηρείται το κακό ψυχολογικό και υφεσιακό κλίμα που δημιουργούν τα πρωτοφανή φορολογικά μέτρα, η κρατικίστικη αντίληψη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και το πολιτικό μήνυμα που εκπέμπουν οι υποκριτικοί λυγμοί υπουργών της κυβέρνησης μετά από κάθε ιδιωτικοποίηση» αναφέρει το Ποτάμι.


«Με τέτοια μυαλά, θα συζητάμε διαρκώς για το πως θα μοιράσουμε τη φτώχεια κι όχι πως θα πάρουν όλοι μέρισμα ανάπτυξης. Το φόντο που επέλεξαν απόψε οι επικοινωνιολόγοι της κυβέρνησης είναι πράγματι εντυπωσιακό. Όμως όταν δεν υπάρχει μήνυμα η εικόνα παραμένει κενή και τελικά εικόνα, όπως το όμορφο φόντο του Καστελλόριζου το 2010» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

ΠΑΣΟΚ: Ευτυχώς τα αγάλματα δεν έχουν φωνή

 

Ολόκληρο επικοινωνιακό show, έστησε ο κ Τσίπρας, για να επαναλάβει τα χιλιοειπωμένα. Τα ίδια και τα ίδια. Ευτυχώς τα αγάλματα δεν έχουν φωνή , δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά για την ομιλία του πρωθυπουργού.


«Τι να περιμένει η ανάπτυξη από μια κυβέρνηση διώκτη των επενδύσεων. Με τους εξοντωτικούς φόρους και τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, με το άδειο κέλυφος του Αναπτυξιακού νόμου, με τις αμφιθυμίες των υπουργών, το κράτος των ημετέρων, τα εξόχως υφεσιακά μέτρα του μνημονίου.Ό,τι δηλαδή χρειάζεται για να φύγουν και οι λίγοι που επιμένουν να επενδύσουν στην Ελλάδα», αναφέρει η κ Γεννηματά και επισημαίνει πως «για την κοινωνική δικαιοσύνη, ας ρωτήσουν αυτούς που χάνουν το ΕΚΑΣ, αυτούς που έχασαν το επίδομα θέρμανσης, αυτούς που θίγει η μείωση του αφορολόγητου».«Κρίμα για την χώρα. Μια ακόμα απογοήτευση για όσους περίμεναν ακόμη, να κάνει κάτι ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ» καταλήγει η δήλωση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ