Ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης - Εκτός Φίλης, Μπαλτάς, Αλεξιάδης και Παρασκευόπουλος

Ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης - Εκτός Φίλης, Μπαλτάς, Αλεξιάδης και Παρασκευόπουλος Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC (φωτογραφία αρχείου)
9

Μετά από έντονες παρασκηνιακές διεργασίες, διαφωνίες, καραμπόλες και ανατροπές της τελευταίας στιγμής οριστικοποιήθηκε ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης.

Ο Νίκος Φίλης και ο Αριστείδης Μπαλτάς απομακρύνονται από το υπουργείο Παιδείας και το υπουργείο Πολιτισμού αντίστοιχα.

Ο Σταύρος Κοντονής παίρνει τη θέση του Νίκου Παρασκευόπουλου στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ ο Νίκος Παππάς τοποθετείται στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και ΜΜΕ.

Εκτός κυβέρνησης μένουν ακόμη ο Θοδωρής Δρίτσας από το υπουργείο Ναυτιλίας, ο Τρύφων Αλεξιάδης από το υπουργείο Οικονομικών, ο τέως αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης, η Σία Αναγνωστοπούλου από το υπουργείο Παιδείας, ο τέως αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκος Μπόλαρης, ο Δημήτρης Μάρδας από το υπουργείο Εξωτερικών, ο τέως υφυπουργός Παιδείας Θεοδόσης Πελεγρίνης και η τέως υφυπουργός αρμόδια για θέματα Βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη.

15 συνολικά είναι τα νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση. Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου τοποθετήθηκε στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης με υφυπουργό τον Στέργιο Πιτσιόρλα, ενώ ο Κώστας Γαβρόγλου διορίστηκε υπουργός Παιδείας με υφυπουργούς τον Δημήτριο Μπαξεβανάκη και τον Κωνσταντίνο Ζουράρι.

Το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανέλαβε η Έφη Αχτσιόγλου ενώ στο υπουργείο Οικονομικών υφυπουργός τοποθετήθηκε η Κατερίνα Παπανάτσιου.

Αλλαγή ηγεσίας είχαμε και στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με την ηθοποιό Λυδία Κονιόρδου να τίθεται επικεφαλής, ενώ τη θέση του υφυπουργού Αθλητισμού πήρε ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναπληρωτής υπουργός τοποθετήθηκε ο Σωκράτης Φάμελος , στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών υφυπουργός ο Νικόλαος Μαυραγάνης , στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής υφυπουργός ο Νεκτάριος Σαντορινιός και στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υφυπουργός ο Βασίλειος Κόκκαλης.

Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ ο Δημήτριος Λιάκος και υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Δημήτριος Τζανακόπουλος.

Παραμένουν στα υπουργεία τους ο Νίκος Κοτζιάς, ο Πάνος Καμμένος, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Χρήστος Σπίρτζης.

Όπως ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, το νέο υπουργικό συμβούλιο διαμορφώνεται ως εξής:

Πρωθυπουργός: Αλέξης Τσίπρας


Αντιπρόεδρος κυβέρνησης: Ιωάννης Δραγασάκης

 

Υπουργείο Εσωτερικών

Υπουργός: Πάνος Σκουρλέτης
Αναπληρωτής υπουργός Προστασίας Πολίτη: Νίκος Τόσκας
Υφυπουργός Mακεδονίας - Θράκης: Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά

Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Υπουργός: Όλγα Γεροβασίλη

Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

 

Υπουργός: Νίκος Παππάς

Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης

 

Υπουργός: Δημήτρης Παπαδημητρίου
Αναπληρωτής υπουργός: Αλέξης Χαρίτσης
Υφυπουργός: Στέργιος Πιτσιόρλας

Υπουργείο Τουρισμού

Υπουργός: Έλενα Κουντουρά

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Υπουργός: Πάνος Καμμένος
Αναπληρωτής υπουργός: Δημήτρης Βίτσας

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

 

Υπουργός: Κώστας Γαβρόγλου


Αναπληρωτής υπουργός για Έρευνα και Καινοτομία:Κωστας Φωτάκης

Υφυπουργός: Δημήτριος Μπαξεβανάκης

Υφυπουργός: Κωνσταντίνος Ζουράρις

Υπουργείο Εξωτερικών

Υπουργός: Νίκος Κοτζιάς

Αναπληρωτής Υπουργός αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις: Γεώργιος Κατρούγκαλος

Υφυπουργός: Ιωάννης Αμανατίδης

Υφυπουργός αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό: Τέρενς Σπένσερ Κουίκ

Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

 

Υπουργός: Σταύρος Κοντονής
Αναπληρωτής: Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Υπουργείο Οικονομικών

Υπουργός: Ευκλείδης Τσακαλώτος

Αναπληρωτής Υπουργός: Γεώργιος Χουλιαράκης

Υφυπουργός: Κατερίνα Παπανάτσιου

Υπουργείο Υγείας

Υπουργός Ανδρέας Ξανθός

Αναπληρωτής Υπουργός: Παύλος Πολάκης

Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

 

Υπουργός: Λυδία Κονιόρδου

Υφυπουργός Αθλητισμού: Γεώργιος Βασιλειάδης

Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Υπουργός: Γιώργος Σταθάκης

Αναπληρωτής Υπουργός: Σωκράτης Φάμελος

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Υπουργός: Χρήστος Σπίρτζης

Υφυπουργός: Νικόλαος Μαυραγάνης

Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

 

Υπουργός: Παναγιώτης Κουρουμπλής

Υφυπουργός: Νεκτάριος Σαντορινιός

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

 

Υπουργός: Ευάγγελος Αποστόλου

Αναπληρωτής Υπουργός: Ιωάννης Τσιρώνης

Υφυπουργός: Βασίλειος Κόκκαλης

Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής

Υπουργός: Ιωάννης Μουζάλας

Υφυπουργός: Ιωάννης Μπαλάφας

Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Υπουργός: Έφη Αχτσιόγλου

Αναπληρώτρια Υπουργός αρμόδια για την Καταπολέμηση της Ανεργίας: Ουρανία Αντωνοπούλου

Αναπληρώτρια Υπουργός αρμόδια για την Κοινωνική Αλληλεγγύη: Θεανώ Φωτίου

Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων: Αναστάσιος Πετρόπουλος

Υπουργός Επικρατείας: Αλέξανδρος Φλαμπουράρης

Υπουργός Επικρατείας: Χριστόφορος Βερναρδάκης

Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ: Δημήτριος Λιάκος

Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Δημήτριος Τζανακόπουλος

Η ορκωμοσία του νέου υπουργικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο 5 Νοεμβρίου στη 13.00.

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

9 σχόλια
Μεγάλα Highlight η νέα κοπέλα, Ζουραρις και το ξεπέταγμα Κατρουγκαλου και Φιλη που ηταν ή το Παιδειας ή τπτ!Μιλάμε έχει περάσει σε άλλη φάση ο Τσίπρας, σύντροφος ξεσύντροφος, τους πετάει όλους έξω εαν τον δυσκόλεψαν. Παίζει και η Περιστέρα να του είπε: ώρα μπουλάκο μου να γίνεις για μια 2η φορά σκληρός με τους δικούς σου πάλι. Τέλος πάντων. Απ ότι φαίνεται πέταξε γενικά τον ανεπιθυμητο κόσμο έξω που δέχθηκαν και την μεγαλύτερη οργή του λαού (συχνά όχι εξαιτίας του δύσκολου πόστου τους αλλά εξαιτίας προσωπικών γκαφών). Βλεπε Μπαλτά (αλήθεια μπράβο που πήρε πόδι το απολίθωμα), Αλεξιάδη, Κατρούγκαλο πχ. Εντύπωση δεν προκαλεί ο Καμμένος που έμεινε καθώς είναι ο συνέταιρος του. Προκάλεσε όμως η παραμονή του Πολάκη που γενικά δεν είναι συμπαθής και ας προσπαθεί για πάταξη διαπλοκής υποτίθεται. Ενδιαφέρον διορισμούς (δλδ δεν μπορώ να πουμε ακόμα αν είναι θετικό ή αρνητικό, συχνά το 2ο, ο χρόνος και το έργο θα δείξουν και ύστερα κράζουμε ή όχι ελεύθερα) θεωρώ την Υπουργό Πολιτισμού καθώς είναι του χώρου, στο Αθλητισμού έναν πρώην γ.γ. καταπολέμησης διαφθοράς (που να δει το ελλ. Ποδόσφαιρο), στο Υπουργείο Παιδείας τον πανεπιστημιακό και τον Ζουραρι (όλο εκπλήξεις θα είναι) καθώς και την νέοτερη Υπουργό όλων, 31 ετών, στο Εργασίας η οποία ήδη έφαγε τεράστιο κράξιμο και μάλιστα άδικα κατα την γνώμη μου μόνο και μόνο επειδή είναι νέα κοπέλα! Σορρυ αλλά είδαμε και τους παλιούς. Σιγά σιγά ας αναλαβει και η γενιά μας η νέα γενιά απ όπου και αν προέρχεται, είναι θετική κίνηση. Ας δοκιμαστεί πρώτα η γυναίκα και έπειτα ας πέσουν και ανάλογα σχόλια!! Τώρα ο Παππάς, ε, είναι κολλητάριγιαυτό και πήρε 2η ευκαιρία σε παρεμφερές Υπουργείο. Πάντως αν τα κάνει θάλασσα πάλι, δεν πιστεύω να τον προστατεύσει ο φίλος του πάλι. Ας μην περιμένουμε θαύματα αλλά μακάρι το νέο υπουργικό συμβούλιο να τα πάει καλύτερα για το καλό των Ελλήνων. Το οτι θα έκανε ανασχηματισμό ήταν λογικό και επόμενο, το σχήμα δεν τραβούσε άλλο. Είδομεν για το νέο.
Το βασικο ερωτημα το οποιο ετεθη απο καποιους πολυ σοβαρους γνωστες του "τι εστι πολιτικη" οταν πρωτοσχηματισε κυβερνηση ο Συριζα δεν ηταν αυτο το οποιο εθετε ο μεσος πολιτης,ητοι το : "θα καταφερουν κατι καλο αυτοι ;".Διοτι η απαντηση στο ερωτημα αυτο ηταν,κατα το μαλλον η ηττον,προφανης.Οι "γνωστες",αντιθετα,εθεταν το ερωτημα"Να δουμε ποσον καιρο θα χρειασθει ο Τσιπρας να γινει κανονικος πολιτικος ηγετης".Νομιζω οτι η σχετικη πραγματικοτητα ξεπερασε και τις πλεον αισιοδοξες προβλεψεις τους.Διοτι ο Τσιπρας ξεκινησε την διαδικασια "πολιτικης ωριμανσης του"στους εξη μηνες,και μεσα σε εναμιση χρονο εγινε προφανες οτι την εχει ολοκληρωσει.Απολυτα.Ξεχασα ομως να παραθεσω ποιο ειναι το βασικοτερο χαρακτηριστικο το οποιο ποσδιοριζει τον "ωριμο πολιτικο ηγετη".Μα το να "καθαριζει σαν αυγα",χωρις καν να "ανοιγοκλεισει τα ματια του",οποιους "συντροφους" του τον αμφισβητουν η δημιουργουν προβληματα τα οποια θετοουν εν κινδυνω την παραμονη του στην εξουσια.Αδιαφορωντας αν αυτοι υπηρξαν στενοι συνεργατες και "φιλοι" του.Διοτι στην πολιτικη δεν υπαρχουν φιλιες.Υπαρχουν μονον σκοπιμοτητες.Δεν μπορειτε να φαντασθειτε ποσο διασκεδασε με καποιες χθεσινες ραδιοφωνικες εκπομπες"πεπειραμενων πολιτικων αναλυτων"οι οποιοι εκαναν εκτιμησεις σχετικα με το "ποιοι μενουν-ποιοι φευγουν"στον ,αμεσα επικειμενο,ανασχηματισμο.Ξερετε σε τι συμφωνουσαν ολοι ;Οτι ο Φιλης θα παραμεινει ακλονητος στην θεση του ! Διοτι μετα την ,πρωτοφανη για τον αρχιεπισκοπο,επιθεση κατα του Φιλη,ο Τσιπρας εκτιμουσαν οτι ειναι αναγκασμενος να τον διατηρησει στη θεση του διοτι ,σε αντιθετη περιπτωση,θα φανει οτι του επεβαλε ο Ιερωνυμος τι να κανει !Ξερετε ποιον θεωρουσαν βεβαιο οτι θα "καθαριστει" ; Τον Παναγιωτη Σκουρλετη !Ξερετε ποσοι προεβλεψαν τις αλλαγες που τελικα εγιναν σε καποια βασικα υπουργεια,οπως τα Οικονομιας,Εργασιας,Δικαιοσυνης κλπ ;Ουδεις !Περαν ομως των παραπανω "διασκεδαστικων" τα οποια απλα αποδεικνυουν -για πολλοστη φορα- το επιπεδο της πολιτικης δημοσιογραφιας και αναλυσης στην Ελλαδα,υπαρχει και η πολιτικη πραγματικοτητα.Ναι,λοιπον, ο Αλεξης Τσιπρας απεδειξε οτι εχει ενηλικιωθει πολιτικα.Εντελως τελειως !Οσοι δυσκολευονται να το κατανοησουν αυτο ας σκεφθουν το πως λειτουργουσαν οι δυο βασικοι "πολιτικοι ηγετες-ινδαλματα"της μεταπολιτευτικης περιοδου.Ο Κωνσταντινος Καραμανλης και ο Ανδρεας Παπανδρεου.Οι οποιοι,ως γνωστον,"εξαφανιζαν απο προσωπου πολιτικης",και μαλιστα ακαριαια,οποιοδηποτε στελεχος των κομματων τους τους δημιουργουσε το παραμικρο προβλημα,η,εστω,τολμουσε να ψελλισει κατι το οποιο δεν τους ηταν αρεστο η θα μπορουσε να εκληφθει ως αμφισβητηση τους ! Ναι,ο Αλεξης Τσιπρας ειναι φανερο οτι εχει ηδη εξελιχθει σε ωριμο πολιτικο ηγετη.Και ,προφανως,εχει μελλον μπροστα του......Πως ειπατε ; Αν ολα αυτα ειναι καλα για την χωρα ;Μα εγω στο παρον σχολιο μου ασχολήθηκα μονον με το τι προσδιοριζει εναν "πολιτικο ηγετη".Δεν ασχοληθηκα καθολου με το τι ειναι ωφελιμο για την χωρα.Οπως και αυτοι,αλλωστε.
Τι να πρωτοσχολιάσεις; Μου φαίνεται πολύ αστείο και κατάλληλο όνομα: ο Τέρενς Σπένσερ Κουίκ Υφυπουργός Απόδημου Ελληνισμού και ο Ν. Σαντορινιος υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής. Τον Γιάννη Πάριο επίσης θα μπορούσαν... Καλορίζικοι όλοι τους! (Διαβάζεται ειρωνικά)
"Ποιος κυβερνάει επιτέλους αυτό τον τόπο;" είχε ρωτήσει ο Καραμανλής το '63, μετά τη δολοφονία του Λαμπράκη. Άμα ζούσε σήμερα θα του απαντούσαμε: Το δίδυμο Ιερώνυμος - Καμμένος...
Πολυμελές, δύσκοαμπτο, με ονομασίες υπουργείων σιδηρόδρομους αλλά Παπανδρέου (του Γεωργίου του νεοτέρου). Αυτό που με ξεπερνά είναι το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που έχει: α) Αναπληρωτή Υπουργό για την καταπολέμηση της ανεργίας (!!!).β) Αναπληρωτή Υπουργό για την Κοινωνική Αλληλεγγύη (!!!).γ) Αναπληρωτή Υπουργό για θέματα κοινωνικής ασφάλισης (ΟΚ, εδώ δε χρειάζονται θαυμαστικά). Εν ολίγοις, όλα για τη μόστρα και για να πουλάμε αριστεριλίκι και από ουσία μηδέν. Τελικά, οι δεξιοί (που δεν τους είχα ψηφίσει ποτέ) μεγαλύτερες κοινωνικές ευαισθησίες είχαν στην πράξη από αυτό το τσούρμο.
Επιτέλους η σοβαρή αριστερά που όλοι περιμέναμε.Με Πιτσιόρλα για να πουλάμε με χαρά όπως όταν γυρίζουμε απο το Βερόπουλο και όχι κλαίγοντας λες και μας καθαρίζουν κρεμμύδια, και με Τερενς Κουίκ και Ζουράρι νομίζω απογειώνεται η ομάδα.Αν είχε και Κουβέλη μέσα θα ψήφιζα και εγώ σύριζα στις επόμενες εκλογές αλλά τον ζήταγε και η ρεάλ της μαδρίτης και μάλλον στράβωσε. :(