Το ΚΚΕ ανακοίνωσε το ψηφοδέλτιό του για τις Ευρωεκλογές και στους υποψηφίους συγκαταλέγονται καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί, αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

 

Στο ψηφοδέλτιο ξεχωρίζουν τα ονόματα της δημοσιογράφου Σεμίνας Διγενή, του ομοσπονδιακού προπονητή στίβου Γιώργου Πομάσκι, αυτά της πρώην βουλευτή Α' Αθήνας του κόμματος και ηθοποιού, Λίλας Καφαντάρη, αλλά και εκείνο της πρώην βουλευτή του ΔΗΚΚΙ Βίκης Αράπη.

 

Σύμφωνα με τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ περιλαμβάνονται «προσωπικότητες της κοινωνικής ζωής, άνθρωποι που συμπαρατάσσονται σήμερα με το ΚΚΕ, προερχόμενοι από άλλους πολιτικούς χώρους: Από το ΠΑΣΟΚ, το ΣΥΡΙΖΑ, τη ΛΑΕ, ανένταχτοι της αριστεράς».

 

Ανάμεσά τους και ο σημερινός ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης. Ο δεύτερος εκλεγμένος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος αυτή τη φορά κατεβαίνει στις εκλογές ως υποψήφιος δήμαρχος για το Δήμο Θεσσαλονίκης. 

 

Μεταξύ άλλων, υποψήφιος θα είναι ο Γραμματέας της ΚΝΕ Νίκος Αμπατιέλος ενώ στη λίστα περιλαμβάνονται και δύο αξιωματικοί, ο ταξιάρχος ε.α. Μιχάλης Σοφικίτης και ο συνταγματάρχης ε.α. Γιάννης Αγγέλου, που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.

 

Στο ψηφοδέλτιο έχουν συμπεριληφθεί επίσης μια σειρά από κορυφαία συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΜΕ, όπως οι Δήμος Κουμπούρης (Συνταξιούχων ΙΚΑ), Αφροδίτη Ρέτζιου (διοίκηση ΑΔΕΔΥ), Μουσταφά Αχμέτ (διοίκηση Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων), Λεωνίδας Στολτίδης (μέλος διοίκησης ΓΣΕΕ), Γιώτα Ταβουλάρη (πρόεδρος Ομοσπονδίας Φαρμακοϋπαλλήλων), Γιάννης Τασιούλας (πρόεδρος Ομοσπονδίας Οικοδόμων).

 

Κατά την παρουσίαση, ο Δημήτρης Κουτσούμπας κάλεσε τους πολίτες να πουν ένα δυνατό «όχι» στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενισχύοντας το ΚΚΕ.

 

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ για τις Ευρωεκλογές


Αγγέλου Γιάννη

Αμπατιέλος Νίκος

Ανδρουλιδάκης Μανόλης

Αράπη – Καραγιάννη Βασιλική

Βάγκος Γιάννης

Βασιλειάδης Σάββας

Βιτάλης Δημήτρης

Γαβαλά Μαρία

Γρηγοριάδου Άννα

Διγενή Σεμίνα

Ελευθεριάδου Ρούλα

Έξαρχος Νίκος

Καπέτη Θεανώ

Καφαντάρη Λίλα

Κερατζή Ιμπράμ Ιμπραήμ

Κλάδης Διονύσης

Κολιζέρας Θανάσης

Κουζιάκη Τίνα

Κουμπούρης Δήμος

Λιονής Γρηγόρη

Μαρούδας Ρίζος

Μαστρολέων Δέσποινα

Μιχαήλ Μιχάλης

Μουσταφά Άχμετ

Νικολάου – Αλαβάνος Λευτέρης

Παναγιωτακοπούλου Χριστίνα

Παναγιωτάρα Νατάσσα

Παπαδάκης Κώστας

Παπαδόπουλος Μάκης

Πομάσκι Ιγκόρ

Ράζου Λουίζα

Ρέτζιου Αφροδίτη

Σκαλούμπακα Χριστίνα

Σοφικίτης Μιχάλης

Σπαρτινός Δημήτρης

Σταθόπουλος Δημήτρης

Στολτίδης Λεωνίδα

Ταβουλάρη Γιώτα

Τασιούλας Γιάννης

Τζίμας Θανάσης

Τσιουπρά Κωνσταντίνα

Χαλιού Έφη