Αγωγή με την οποία ζητά την καταβολή ενός εκατομμυρίου ευρώ, έκανε ο Εφραίμ για το σύνολο των δημοσιευμάτων του Κώστα Βαξεβάνη. Η αγωγή που αναφέρεται ακόμη και σε δημοσιεύματα πριν από 3 χρόνια, φτάνει τις 48 σελίδες και υποστηρίζει πως έχει συκοφαντηθεί, ενώ έχει θιγεί η τιμή και η υπόληψή του. Αν και η αγωγή δεν μπορεί να σταθεί νομικά, αφού όσα έχουν γραφτεί στηρίζονται σε πραγματικά γεγονότα, δύο πράγματα είναι σημαντικά.

Πρώτο:δεν γίνεται αγωγή και στα μέσα ενημέρωσης που φιλόξενησαν τις αποκαλύψεις (ALPHA,NET,ΕΠΙΚΑΙΡΑ,www.koutipandoras.gr κλπ) αλλά μόνο στον Κώστα Βαξεβάνη.

Δεύτερο:γίνεται πρόχειρα και εσπευσμένα μετά την εκπομπή για το Βατοπέδι που προβλήθηκε στην ΕΡΤ και συντονίζεται με προσπάθειες που γίνονται για μία ακόμη φορά να κοπεί η εκπομπή. Ο Εφραίμ καταφεύγει σε αγωγές αλλά αρνείται κατ’επανάληψη να απαντήσει στα ντοκουμέντα που βγάζουμε παρά τις προσκλήσεις μας. Κάνει, λοιπόν, μια απέλπιδα προσπάθεια να καμφθεί όποια δημοσιογραφική προσπάθεια γίνεται για την αποκάλυψη του σκανδάλου και την προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών, κυρίως των πολιτικών.

Το Βατοπέδι, δεν είναι σήμερα ένα μοναστήρι αλλά ένας κύκλος χρήματος. Ο Εφραίμ έχει μια ντουζίνα δικηγόρους και κεφάλαια με τα οποία μπορεί να «ταλαιπωρεί» όπως πιστεύει όποιον είναι ενοχλητικός. Την ίδια ώρα, βέβαια, άλλοι δημοσιογράφοι πληρώνονται αδρά για να τον αγιοποιούν και να τον ξεπλένουν στα site της «θρησκευτικής κατάνυξης». Το να κάνει αγωγή σε δημοσιογράφο ένας άνθρωπος που επικαλείται τα ιερά και τα όσια, τη συγχώρεση και τη θυσία, είναι από μόνο του αποδεικτικό της «αγιότητάς» του αλλά και της θέσης του. Το σκάνδαλο που ξεκίνησε τις αρχές της δεκαετίας του 2000 αποκαλύφθηκε.

Ο Εφραίμ, θεωρεί πως μπορεί να λύσει το πρόβλημα με τον τρόπο που έχει συνηθίσει. Είναι προφανές ότι δεν μπορεί. Ο ίδιος και η ομάδα του, οι εντιμότατοι φίλοι του (Καραμπέρης, Λαυρεντιάδης, Εμμανουήλ, Φερέτης) είναι και οι ίδιοι υπόδικοι. Αποδεικνύοντας ταυτόχρονα το πώς αντιλαμβάνονταν την θρησκευτικότητα και την εντιμότητα. Προσπαθεί, λοιπόν, να μάθει αγωγή στην ανεξάρτητη δημοσιογραφία με αγωγές. Για να δούμε, είναι έτοιμος και για το αποτέλεσμα;

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr