Αδήλωτο το 1 εκ. ευρώ που έβγαλε ο Ισίδωρος Κούβελος από τη χώρα

Αδήλωτο το 1 εκ. ευρώ που έβγαλε ο Ισίδωρος Κούβελος από τη χώρα Facebook Twitter
0


Ύστερα από τον πανικό που δημιουργήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, αρχικά με την φήμη που σερνόταν από δημοσιογραφικά γραφεία και διαδρόμους μέχρι στα πρωτοσέλιδα μεγάλων εφημερίδων, ότι ένας βουλευτής είχε βγάλει 1 εκ. ευρώ από τη χώρα, μέχρι την δημοσιοποίηση του ονόματός του την περασμένη Τρίτη ακούστηκαν και γράφτηκαν διάφορα (άλλοτε εύστοχα, άλλοτε ανακριβή).


Σήμερα όμως όπως προκύπτει από το πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών ότι ο λογαριασμός στον οποίο έγινε η μεταφορά του 1 εκ. ευρώ - που όπως υποστήριξε ο Κούβελος ήταν για την συμμετοχή του σε αγορά ποσοστού ενός υπό ναυπήγηση πλοίου- δεν έχει δηλωθεί στην φορολογική δήλωση που υπέβαλε στις 30/6/2011.


“Mε επιστολή του προς την επιτροπή ο κ. Κούβελος δηλώνει ότι : “εκ παραδρομής δεν αναφέρεται στην δήλωσή μου καθότι η κίνηση του ποσού έγινε από ρευστοποίηση μετοχών στις ΗΠΑ για συμμετοχή σε αγορά ποσοστού σε υπό ναυπήγηση πλοίου» δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής ελέγχου «πόθεν έσχες» Βαγγέλης Αργύρης και συμπλήρωσε ότι “από τον έλεγχο του πόθεν έσχες οικονομικού έτους 2011, χρήσης 2010, δεν προκύπτει αύξηση της περιουσιακής κατάστασης που δεν δικαιολογείται. Η επιτροπή αφού έλαβε υπόψη τις εξηγήσεις του κ. Κούβελου κρίνει ότι ανακύπτει ζήτημα εφαρμογής του άρθρου.3 παρ. 3,4 του Νόμου 3213/2003».






0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΥΡΙΖΑ για Άγνωστο Στρατιώτη: Η κυβέρνηση φέρνει νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη νίκη Ρούτσι

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ για Άγνωστο Στρατιώτη: Η κυβέρνηση φέρνει νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη νίκη Ρούτσι

«Η κυβέρνηση φέρνει μια νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη μεγάλη νίκη του Πάνου Ρούτσι, για να απαγορέψει στους γονείς των θυμάτων να γράφουν τα ονόματα των παιδιών τους, που με εγκληματικό τρόπο σκοτώθηκαν»
LIFO NEWSROOM
«Θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»: Το μήνυμα Γεραπετρίτη στον Φιντάν στη συνάντησή τους στο Λουξεμβούργο

Πολιτική / «Θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»: Το μήνυμα Γεραπετρίτη στον Φιντάν στη συνάντησή τους στο Λουξεμβούργο

Ο κ. Γεραπετρίτης επανέλαβε ότι η οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και υφαλοκρηπίδας αποτελεί τη μοναδική διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, υπογραμμίζοντας πως «θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»
LIFO NEWSROOM