«Δεν δέχομαι μύγα στο σπαθί μου επί του ηθικού πεδίου!» - Όλα όσα είπε ο Τσίπρας χτες βράδυ στον Χατζηνικολάου

«Δεν δέχομαι μύγα στο σπαθί μου επί του ηθικού πεδίου!» - Όλα όσα είπε ο Τσίπρας χτες βράδυ στον Χατζηνικολάου Facebook Twitter
20

Είναι η ώρα οι ηγέτιδες δυνάμεις της Ευρώπης να συνειδητοποιήσουν την απειλή και να ζητήσουν από το ΔΝΤ να ξεκαθαρίσει τη στάση του, ανέφερε στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης του ο πρωθυπουργός στην εκπομπή «στον Ενικό». Ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στις διαφωνίες των θεσμών για το ελληνικό πρόγραμμα, είπε πως οι ευρωπαϊκοί θεσμοί θα πρέπει να ζητήσουν από το Ταμείο είτε να κινηθεί στον ρεαλισμό και να δεχθεί μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο του προγράμματος είτε να αποχωρήσει. Για μια ακόμη φορά υπογράμμισε την ανάγκη για γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης σημειώνοντας ότι η Ελλάδα τηρεί τη συμφωνία κατά τα γράμμα και ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα οδηγήσει στην πολυπόθητη συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους, «την Ιθάκη μας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Σχετικά με την απαγόρευση πρόσβασης των δημοσιογράφων στα hot spots:

Για το ρόλο του ΔΝΤ
«Δεν ήμουν από αυτούς επιθυμούσα διακαώς την συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, έκανα όμως αυτή την υποχώρηση διότι έπρεπε να υπάρξει συμφωνία. Τώρα λοιπόν αυτό το οποίο πιστεύω αλλά πιστεύω και όλοι οι ευρωπαίοι συνειδητοποιούν, είναι ότι πρέπει να υπάρξει μια επιστροφή στο ρεαλισμό από την πλευρά του Ταμείου για να προχωρήσουμε», είπε ο πρωθυπουργός και ξεκαθάρισε ότι δεν συσχετίζει την αξιολόγηση με την προσφυγική κρίση ούτε και είναι στο σχεδιασμό της κυβέρνησης να επικαλεστεί την προσφυγική κρίση για να βγει εκτός των πλαισίων της συμφωνίας. Σημείωσε όμως ότι η προσφυγική κρίση εκ των πραγμάτων, πρέπει να βάλει σε άλλο πλαίσιο τον τρόπο σκέψης στην Ευρώπη, «διότι αυτή τη στιγμή οι ηγέτιδες δυνάμεις της Ευρώπης συνειδητοποιούν ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε πολύ μεγάλο κίνδυνο». Επικαλέστηκε δε τις δηλώσεις του Φρ. Ολάντ ότι αν η Ευρώπη είχε ενδώσει στις πιέσεις κάποιων ανοήτων για το Grexit, η Ευρώπη σήμερα δεν θα είχε τη δυνατότητα να προφυλαχθεί. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του κ. Σόιμπλε που είπε ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να αντέξει ταυτόχρονα δύο κρίσεις. «Τούτη την ώρα λοιπόν πρέπει οι ηγέτιδες δυνάμεις της Ευρώπης να συνειδητοποιήσουν τις μεγάλες απειλές. Και σε ότι αφορά το θέμα της διαφωνίας ανάμεσα στους θεσμούς θα πρέπει να ζητήσουν από το ΔΝΤ μια ξεκάθαρη τοποθέτηση: Ή συμφωνείς με το πρόγραμμα και μένεις, άρα έρχεσαι σε ρεαλιστικούς στόχους ή δεν συμφωνείς με το πρόγραμμα και θες να αποχωρήσεις, να μας το πεις ανοιχτά. Αυτή είναι η άποψη μου και την λέω ανοιχτά. Αυτή πιστεύω ότι πρέπει να είναι και η στάση της Ευρώπης, διότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή περιθώριο για νέες διαφωνίες», είπε ο πρωθυπουργός.
«H παρουσία του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα δεν έχει να κάνει με τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, άλλωστε το γεγονός ότι δεν χρειαστήκαμε 25, όπως αρχικά είχε υπολογιστεί, αλλά μόλις 5,7 δισ. ευρώ, μας δίνει τη δυνατότητα να καλύψουμε τις χρηματοδοτικές ανάγκες και χωρίς την παρουσία του Ταμείου. Μόνο από τον ESM», εξήγησε ο πρωθυπουργός και παρατήρησε ότι η παρουσία του ταμείου έχει σχέση με τις πιέσεις που υπάρχουν και στο γερμανικό κοινοβούλιο για την αναγκαιότητα της παρουσίας του. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι «το ζήτημα τώρα είναι να υπάρξει επιτέλους μια συμφωνία ανάμεσα στους θεσμούς για να προχωρήσουμε», καθώς η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει προτάσεις μέσα στο πλαίσιο και το γράμμα της συμφωνίας.
Ερωτηθείς πότε επιστρέφουν οι θεσμοί, ο πρωθυπουργός είπε αυτή την ώρα γίνεται προσπάθεια να πειστεί το Ταμείο να συμφωνήσει να κάνει μια στροφή στο ρεαλισμό. Εξέφρασε την εκτίμηση για επιστροφή στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου και πρόσθεσε ότι το Πάσχα θα έρθει μαζί με την ανάσταση της οικονομίας.

Το δημοψήφισμα
«Το Γενάρη πήρα εντολή για διαπραγμάτευση και έχετε απέναντι σας τον Τσίπρα. Και όχι τον Σαμαρά και όχι τον Παπανδρέου ή οποιονδήποτε άλλον. Θέλω να σας πω ότι δεν υπήρξε άλλος πρωθυπουργός που να πάει αυτή την κόντρα μέχρι τέλους! Παίζοντας το κεφάλι του αλλά όχι το μέλλον του ελληνικού λαού», είπε ο πρωθυπουργός όταν ο Νίκος Χατζηνικολάου σχολίασε ότι ενώ ο κ. Τσίπρας έλεγε στην Μέρκελ go back σήμερα ζητεί την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα. «Όταν συνειδητοποίησα μετά το δημοψήφισμα, ότι η επιμονή μου θα ήταν να παίξω το μέλλον της χώρας και του ελληνικού λαού, έκανα πίσω. αλλά μόνο τότε έκανα πίσω. Δεν έκανα πίσω ούτε στις απειλές, ούτε στους εκβιασμούς ούτε στις απειλές που δέχθηκα μέσα και έξω από τη χώρα. Και όταν κάναμε αυτόν το συμβιβασμό, τότε είχα το σθένος να μην το κρύψω κάτω από το τραπέζι και να ζητήσω ξανά την έγκριση του ελληνικού λαού. Και πήρα την έγκριση του ελληνικού λαού. 'Αρα να τελειώνει αυτή η πλάκα», είπε ο πρωθυπουργός.
Όταν ο δημοσιογράφος επικαλέστηκε δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη ότι στην πραγματικότητα η κυβέρνηση ήθελε να βγει «ναι» στο δημοψήφισμα με μικρή διαφορά για να το υλοποιήσει στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας είναι ότι αυτή είναι μια απολύτως ανόητη κριτική αυτή διότι είχε δηλώσει πως αν έχανε το δημοψήφισμα θα έπαυε να είναι και πρωθυπουργός. «Τιμώ την πολιτική διαφωνία, αλλά δεν δέχομαι στο ηθικό πεδίο μύγα στο σπαθί μου! Εκείνες τις ημέρες κάποιοι ετοιμάζονταν να καταλάβουν το Μαξίμου και τώρα μιλάνε για ειδικά δικαστήρια. Δέχομαι κριτική αν έκανα ή δεν έκανα καλή διαπραγμάτευση. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι δέχεται την πολιτική κριτική, όμως πρόσθεσε «δεν δέχομαι μύγα στο σπαθί μου επί του ηθικού πεδίου, δεν δέχομαι λάσπη. Να τελειώνει η πλάκα ότι έκανα το «όχι» του δημοψηφίσματος «ναι»!

Για το ασφαλιστικό
Ειδικά για το ασφαλιστικό, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η συμφωνία μας αναγκάζει να καταθέσουμε προτάσεις που θα εξασφαλίζουν τη μείωση των κρατικών δαπανών για το ασφαλιστικό σύστημα κατά 1% του ΑΕΠ και αυτή η μείωση επιτυγχάνεται με μια σειρά από ρυθμίσεις, όπως η προτεινόμενη ρύθμιση για τις εργοδοτικές εισφορές. Οι Κυβερνήσεις υπάρχουν για να διαμορφώνουν μέσα στο πλαίσιο των στόχων την πολιτική τους, ανέφερε στο σημείο αυτό ο πρωθυπουργός σημειώνοντας πως μια μείωση για 13η φορά των συντάξεων θα λειτουργήσει υφεσιακά.
Ειδικά για το ζήτημα των συντάξεων, ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση θα επιμείνει στην ανάγκη να προστατευθούν οι συνταξιούχοι που έχουν δει τις συντάξεις τους να μειώνονται κατά 35% μέσο όρο τα τελευταία πέντε χρόνια. Η πρόταση της κυβέρνησης προστατεύει πλήρως τις συντάξεις των σημερινών συνταξιούχων, είπε ο πρωθυπουργός και για το ενδεχόμενο να τεθεί ένα πλαφόν σε υψηλές συντάξεις, είπε: «έγνοια μας δεν είναι να προστατεύσουμε αυτούς που έχουν μια μεγάλη σύνταξη. Έγνοια μας είναι να προστατεύσουμε την πλειοψηφία που έχουν συντάξεις από 600 έως 1200 ευρώ και βεβαίως ο στόχος μας δεν είναι να μειωθούν ούτε και οι συντάξεις που είναι 1400 , 1500 ευρώ. Θα μπορούσαμε λοιπόν να συζητήσουμε να μπει ένα πλαφόν». Ο πρωθυπουργός εξήγησε όμως ότι και αυτό το μέτρο θα έχει συμβολική αξία διότι είναι λίγες αυτές οι συντάξεις και άρα είναι μικρή και η περικοπή αυτών των δαπανών. «Δεν το αποκλείω, δεν είναι κόκκινη μας γραμμή οι συντάξεις των 3.000 ευρώ», είπε και τόνισε ότι η πρόταση που έχει καταθέσει η κυβέρνηση είναι να μην περικοπούν οι συντάξεις που καταβάλλονται σήμερα. Ανέφερε δε ότι ζήτημα περικοπής δεν έχει τεθεί από τους θεσμούς.

Για τους αγρότες
Αναφερόμενος στα μέτρα για τους αγρότες, ο πρωθυπουργός είπε ότι η πρόταση της κυβέρνησης είναι σχεδιασμένη ώστε το φορολογικό νομοσχέδιο να ισοφαρίσει την όποια επιβάρυνση στον τομέα των εισφορών για τον αγροτικό κόσμο καθώς η συμφωνία του καλοκαιριού επιβάλλει εναρμόνιση της φορολογίας του αγροτικού κόσμου με τη φορολογία των υπολοίπων. Είπε επίσης ότι στόχος είναι να πάρει μια σύνταξη αξιοπρέπειας.
Ο πρωθυπουργός είπε επίσης ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να βρεί τρόπο και για αγρότες και για ελεύθερους επαγγελματίες τις όποιες επιβαρύνσεις να τις αμβλύνει. Έφερε δε ως παράδειγμα την πρόνοια μέσα στην αγροτική οικογένεια ο ένας εκ των δύο συζύγων να καλύπτεται με το εργόσημο και να εκπίπτει έτσι ένα σημαντικό ποσό.
Για το ενδεχόμενο να υπάρξει συντελεστής φορολογίας στο 50%, είπε ότι αν υπάρξει θα αφορά εισοδήματα άνω των 65.000 ευρώ και τόνισε ότι αυτό δεν είναι ταξικό μίσος, όπως έχει δηλώσει ο πρόεδρος της ΝΔ, αλλά είναι ταξική δικαιοσύνη.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι έτοιμα προς κατάθεση είναι ο αναπτυξιακός νόμος, το νομοσχέδιο για τα αδήλωτα εισοδήματα του εξωτερικού, το νομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και το νομοσχέδιο για το λαθρεμπόριο καυσίμων. Επιδίωξη του οικονομικού επιτελείου είναι αυτά τα νομοσχέδια να κατατεθούν μέσα στο Μάρτιο, παράλληλα με το φορολογικό και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Τα σενάρια περί οικουμενικής. 

Ο Αλέξης Τσίπρας απέρριψε τα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης τονίζοντας ότι ο λαός έδωσε τον Σεπτέμβριο και κυβέρνηση και πρωθυπουργό. Η κυβέρνηση έχει ακόμη 3,5 χρόνια ανέφερε ενώ σημείωσε ότι είναι ανάγκη να υπάρχει συνεννόηση στα εθνικά θέματα. Ωστόσο, πρόσθεσε, η ανάγκη για συνεννόηση στα εθνικά θέματα δεν νομίζω ότι παζαρεύεται με ομερτά στα θέματα της διαπλοκής και της διαφθοράς. Ο πρωθυπουργός είπε ότι η διαρκής ανακίνηση αυτής της συζήτησης με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι εύχονται τα χειρότερα προκειμένου να βρεθούν σε θέση εξουσίας.
Ο κ. Τσίπρας αποκάλυψε ότι στην πρώτη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη υπήρξαν σημεία συμφωνίας και διαφωνίας και πρόσθεσε ότι του δήλωσε ότι θέλει να έχει αντίπαλο κάποιο που διαφωνεί καθαρά και όπως είπε, του ζήτησα να υπάρξει από κοινού προσπάθεια για τον εκλογικό νόμο και το σύνταγμα. Του πρότεινα επίσης, είπε ο πρωθυπουργός να υπάρξει ρήτρα στο σύνταγμα ώστε να μην είναι εύκολη η προσφυγή σε εκλογές. Ακόμη του ζήτησε να γυρίσει η χώρα σελίδα στο θέμα της διαπλοκής και της διαφθοράς και να πάμε στην εκλογή του ΕΣΡ και να πάμε στην αδειοδότηση των καναλιών. Έφυγε, είπε ο κ. Τσίπρας αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα το σκεφθεί αν φύγουν οι εξουσίες από υπουργό Επικρατείας. Το έκανα είπε ο κ. Τσίπρας και αμέσως μετά , ο κ. Μητσοτάκης δημιούργησε μια ολόκληρη γραμμή άμυνας για να μποϊκοτάρει την εκλογή ΕΣΡ και να καλύψει τον Παπασταύρου και την υπόθεση της λίστας Μπόργιανς.

Για Ψυχάρη

Απαντώντας σε ερώτηση για τις συναντήσεις του με τον ιδιοκτήτη του ΔΟΛ Σταύρο Ψυχάρη ο κ. Τσίπρας είπε ότι μπορεί «αν χρειαστεί να συναντήσω και τον διάβολο θα το κάνω αλλά δεν θα πουλήσω την ψυχή μου». Πρόσθεσε ότι δεν θα κριθεί από το ποιόν συναντά αλλά από το τι πράττει.
Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι ο Ψυχάρης του ζήτησε να μην υπάρξει δημοσιότητα για την συνάντησή τους και πρόσθεσε ότι ο Ψυχάρης έχει ζητήσει και άλλες φορές συνάντηση μετά τις εκλογές , αλλά ο ίδιος αρνήθηκε.
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι υπερήφανος για την κυβέρνησή του γιατί δεν χαρίστηκε και δεν εκβιάστηκε , και δεν θα χαριστεί σε κανέναν. Μεμπτό θα ήταν, σημείωσε, αν είχε ευνοήσει τον συγκεκριμένο εκδότη και ότι αν τον είχε ευνοήσει την επομένη θα ήταν στο MEGA, κάτι που ποτέ δεν συνέβη καθώς όπως είπε στο συγκεκριμένο κανάλι έχει να εμφανιστεί από το 2012. Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για πανικό του συγκεκριμένου εκδότη, ενώ απαντώντας σε ερώτηση ότι μπορεί να δώσει στη δημοσιότητα άλλα στοιχεία, ο κ. Τσίπρας είπε «ας τα βγάλει όλα και να πάει στον εισαγγελέα που τελευταία τον συναντά συχνά».

Για την αξιολόγηση

Η κυβέρνηση τηρεί κατά γράμμα την συμφωνία , ενώ σήμερα δεν υπάρχει καμία ομοιότητα με την κατάσταση που επικρατούσε πέρυσι το πρώτο εξάμηνο δήλωσε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση αν θα έχουμε επανάληψη της έντασης του 2015.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ΔΝΤ ο πρωθυπουργός ζήτησε να απαντήσει το ίδιο , αν συμφωνεί με το πρόγραμμα να μείνει, αν όχι να μας το πει.
Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η προσφυγική κρίση βάζει εκ των πραγμάτων σε άλλο τρόπο σκέψης την ΕΕ καθώς πολλοί συνειδητοποιούν ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε κίνδυνο, ενώ ο Ολάντ δήλωσε ότι αν η ΕΕ είχε ενδώσει και είχε βγάλει την Ελλάδα από την ευρωζώνη σήμερα θα είχε σοβαρό πρόβλημα.
Για την αξιολόγηση ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι η πιο κρίσιμη αξιολόγηση γιατί θα μας δώσει και «την διαγραφή -ελάφρυνση» του χρέους και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι σύντομα θα κλείσει η αξιολόγηση. Ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την πολιτική του στην οικονομία τονίζοντας ότι τα αποτελέσματα που έχουμε είναι πολύ καλύτερα και από τις προβλέψεις. Οι ελληνικές τράπεζες είναι οι καλύτερα ανακεφαλαιοποιημένες στην Ευρώπη, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος κουρέματος καταθέσεων. Επίσης, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2016 η χώρα θα πάει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης

Για την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Τώρα, με την συμμετοχή του ΝΑΤΟ στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στο Αιγαίο, τελειώνουν τα παιχνίδια της απόδοσης ευθυνών δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην εκπομπή «στον Ενικό» στο τηλεοπτικό σταθμό «Σταρ», ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση απέκλεισε το ενδεχόμενο αποχώρησης της χώρας από την Σένγκεν, τονίζοντας ότι μια τέτοια κίνηση θα οδηγούσε την Ελλάδα στο περιθώριο και θα επέφερε πλήγμα στον τουρισμό.
Ο κ. Τσίπρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο χρήσης του βέτο στην ΕΕ επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της. Ενόψει μάλιστα της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών την Παρασκευή, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κατάσταση είναι σύνθετη και η συζήτηση δεν θα είναι άσπρο μαύρο, αλλά θα εξετάσουμε όλα τα ενδεχόμενα. Εγώ πρόσθεσε, επιδιώκω την καλύτερη δυνατή απόφαση και για την πετύχουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα εργαλεία που προσφέρουν οι συνθήκες. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι απόψε δέχθηκε τηλεφώνημα από τον πρόεδρο της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ , ο οποίος του εξέφρασε την συμπαράστασή του στο προσφυγικό.
Απαντώντας σε ερώτηση ποια θα είναι η αντίδρασή του στην περίπτωση που η αντιπολίτευση δεν συναινέσει για την στάση της κυβέρνησης στην ΕΕ, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι η σύνοδος των αρχηγών θα γίνει για να συμφωνήσουμε σε μια εθνική γραμμή. Την Πέμπτη, είπε ο κ. Τσίπρας, θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο για να πάρει απόφαση που θα κατατεθεί στην σύσκεψη των αρχηγών ώστε να υπάρξει κοινό ανακοινωθέν.
Ο πρωθυπουργός απέρριψε την αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας στο Αιγαίο αναφερόμενος στην γνωστή υπόθεση με το ταξίδι στο Ιράν και την θέση της περί αποστρατικοποιημένων νησιών, ενώ σημείωσε ότι η κλιμάκωση δεν προσφέρει τίποτα. Αντίθετα, σημείωσε , μόνο με συνεργασία μπορεί να αντιμετωπιστεί το προσφυγικό πρόβλημα. Αν δεν συνεργαστεί η Τουρκία, είπε ο κ. Τσίπρας, ούτε με το ΝΑΤΟ θα έχουμε αποτέλεσμα. Ακόμη ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την σημασία εφαρμογής της συμφωνίας επανεισδοχής προς την Τουρκία, ενώ δήλωσε ότι προς συζήτηση η απευθείας επανεγκατάσταση προσφύγων από την Τουρκία σε χώρες της Ευρώπης.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πραγματοποίηση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας Τουρκίας που προγραμματίζεται για τις 8 Μαρτίου, ο κ.Τσίπρας δήλωσε ότι η κυβέρνηση εργάζεται για την πραγματοποίηση και την επιτυχία του Συμβουλίου. Ωστόσο, πρόσθεσε, κατά την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών κ. Τσαβούσογλου στην Αθήνα την Παρασκευή θα εκτιμηθεί η κατάσταση, γιατί και οι δύο κυβερνήσεις θέλουν να γίνει το Συμβούλιο και να έχει επιτυχία. Αν όμως, είπε ο πρωθυπουργός, υπάρχει χάος στο Αιγαίο με τις ροές, υπάρχει ο κίνδυνος να μην γίνει.
Σχετικά με τον τουρισμό, ο κ. Τσίπρας απηύθυνε έκκληση να σταματήσει η διαρκής επίκληση του κινδύνου για τον τουρισμό και να σταματήσει η καταστροφολογία σχετικά με τις επιπτώσεις της κρίσης στον τουρισμό, ενώ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο ώστε να μην υπάρξει μείωση του τουρισμού.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ζούμε την μεγαλύτερη προσφυγική κρίση μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο και πρόσθεσε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα που υπερβαίνει τις δυνατότητες μιας κυβέρνησης , ενώ αναφέρθηκε και στις εγγενείς αδυναμίες της ΕΕ , που όπως είπε στα κρίσιμα θέματα δεν μπορεί να συνεννοηθεί και να μοιράσει το βάρος.
Ο κ. Τσίπρας απέρριψε τις επικρίσεις ότι η κυβέρνηση δεν ήταν έτοιμη, ενώ επέκρινε την προηγούμενη κυβέρνηση για επαναπροωθήσεις και έκανε λόγο για τον «ανοιχτό φάκελο του Φαρμακονησίου».

20

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM

σχόλια

15 σχόλια
Έχω την υποψία ότι ο Τσίπρας πάει να κάνει έξοδο αλλά Κωστάκη Καραμανλή. Τάχα μου δε θέλω καθόλου να πέσω, αλλά τι να κάνω που με ρίξανε. Απαλλαγή από τις ευθύνες του με το "γενναίο και υπεράνω" χαμόγελο της ήττας. Και μην ξεχνάμε τη δικαιολογία των συστημικών μέσων ενημέρωσης. Νομίζω πως ξέρει πως κάθε φορά που μιλάει και με αυτά που λέει καίγεται περισσότερο κ όλο αυτό γίνεται επίτηδες. Δηλαδή αλήθεια δεν είχε άλλη δουλειά να κάνει ΑΥΤΗ την ώρα από το να εμφανίζεται συο γυαλί και να μιλάει για μύγες;
Όχι φυσικά. Αλλά όλα αυτά τα έκανε με τις πλάτες της Γιάννας, πιθανώς και του Σόρος οι οποίοι φαίνεται πως τον εγκαταλείπουν σιγά σιγά, αφού το σχέδιο να γυρίσουμε στη δραχμή δεν τους βγήκε. Τον Αλαβάνο τον έφαγε, αλλά παρέμενε ένα θλιβερό 4%. Ο Κουβέλης φαγώθηκε κυρίως από μόνος του. Ξέρει πως είναι άχρηστος γιατί ακόμα και οι αριβίστες χρειάζονται πλάτες. Το θλιβερό είναι πως πιστεύει ακόμα ότι μπορεί να φύγει ως ήρωας. Και πιο θλιβερό θα είναι να τα καταφέρει.
Αν με συγκλονιζει κατι σε αυτη την ιστορια της κυβερνητικης "αριστερας" ειναι η απυθμενη υποκρισια που δειχνουν (και αυτοι που τους ψηφισαν)Αν ο πυρηνας αναπαραγωγης της υποκρισιας στην Ελληνικη κοινωνια ηταν στις προηγουμενες δεκαετιες η οικογενεια, τωρα αυτο φαινεται να εχει μετατεθει στο πολιτικο πεδιο και στην κυβερνώσα "αριστερα":- Απολύσεις ας γίνονται, αρκει να είναι λόγω των capital controls, και όχι απο τομείς του δημοσιου που δεν θα επρεπε να ειχε καμια δουλεια in the first place. Θελουμε ααθαριστριες και οχι γιατρούς στο δημοσιο.- Κλειστα κεντρα κρατησης να υπαρχουν αρκει να μην λεγονται Αμυγδαλεζα, γιατι αν αυτο https://t.co/ouUCxGNVTS δεν ειναι κλειστο κέντρο κρατησης τοτε τι ειναι;- Να γινεται δεκτο απο τους ίδιους που συμμετείχαν στο "κινημα" των 30ετων περιοδικων καταληψεων στα ελληνικα ΑΕΙ, οτι τα ξένα λειτουργουν καλύτερα εξαιτίας (και) ακριβως των μη καταληψεων. Ταυτοχρονα ομως οι καταληψεις να ειναι περιπου χειμωνιατικος θεσμος. - Ανθρωποι ας πνιγονται κατα χιλιάδες, αρκεί να γινεται 5 μέτρα εξω απο τα δικα μας θαλασσια συνορα που υποτιθεται δεν υπαρχουν.- Να ξερουμε για την απυθμενη φοροδιαφυγη αλλά το όριο του πλουτου να τοποθετείται στα 30.000 ευρώ και οχι στο φοροφυγα που δηλωνει 5.000- Να μιλαμε για ακροδεξια και διαπλοκη αλλα ο "εκδοτης" της Ακροπολης να κατοικοεδρευει ΕΡΤ, να συνεργαζονται με τους ψεκΑΝΕΛ, και ακομα χειροτερα να ακουγονται διαφορα περιεργια για τις αδειες, την ευνοια γνωστου μαφιοζου εφοπλιστη στις περιφερειακες και ακομα χειροτερα να φημολογειται οτι ο ιδιος θα παρει και τηλεοπτικη άδεια! (Αυτο ιδιως ελπιζω να ειναι απλα λάσπη. Αλλοιως η μαφια θα εχει κυριαρχησει πλήρως και επισημα ... Ο χωρος του συγκεκριμενου δε εχει και σχεσεις με ΧΑ!!!)- Ενταξει η καταγγελία της διαπλοκης και η συναντηση στα κρυφα 4 φορες μαζι της ειναι πταίσμα μπροστα στα αλλα.- Να ξερουμε τι ειναι το μονο που μπορει να γινει, αλλα να μην το κανει κανεις εως οτου φανει εξαναγκασμενος (ναι για το δημοψηφισμα λεω)- Να λες καμια περικοπη σε μισθους και συνταξεις και να κυκλοφορουν διαφορα σεναρια που ολα εχουν περικοπες σε μισθους και συνταξεις - Η μελλοντικη συνταξη 600Ε για αυτον που πληρωνει τωρα εισφορες να δηλωνει ο Τσιπρας οτι ειναι αξιοπρεπης, αλλά η μειωση απο τα 1400 στα 1300 να τον τωρινο συνταξιουχο να ειναι καποιου είδους κοκκινη γραμμη. Ναι το ειπε, στοχος του ειναι η μη μειωση των ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ συνταξεων, οι αυριανες ας ειναι και 600Ε- Να σε ψηφιζει η νεολαια και το κομμα σου να εχει μοναδικο μελλημα την προστασια (με το τροπο που το εννοιει) "μισθων και συνταξεων " ΣΗΜΕΡΑ και αυριο ας καει και το παλιαμπελο.... 600Ε και πολλά είναι. - Το χτύπημα της διαπλοκής μεσω του φυγετε εσεις να ερθουμε εμεις, οι αδειες στον Υπουργο και τους 151 της Βουλης (δηλ. το ιδιο) και οχι σε κοινη ανεξαρτητη αρχη των 180 ψηφων της βουλής.Ο Τσιπρας φαινεται οτι μπορει να καταλαβει τον πυρηνα των προβληματων, ωστοσο ειναι αποφασισμένος, λόγω ακριβως αυτής της υποκρισίας, να μην κανει ΤΙΠΟΤΑ για αυτα. Η λίστα μπορεί να είναι ατελείωτη αλλά αυτό δεν εχει σημασία. Το ακομα χειρότερο είναι ότι οι δε ψηφοφοροι του αναλισκόμενη σε ενα μιγμα λουμπεν ή μεγαλοαστικής (αναλογα με την καταγωγή) lifestyle αριστερας και μπαλιτσας (ενδεικτικο το παραδειγμα δημοφιλους καθεστωτικου χιουμοριστικου και καλα site που ασχολείται και με τα δύο) πορεύονται με ανικανοτητα αναλυσης οποιοδήποτε προβληματος και την πεποιηθηση τι και αν καταστρεψουν την χωρα: η καπιταλιστικη Ολλανδια Βρετανια και Δ.Ευρώπη δεν ειναι και τοσο μακρια, they dont give a damn, αρκει να φαινονται cool, και ας εχουν ψωνισει αποψεις απο τα LIDL...Αυτη λοιπον η υποκρισία με αφήνει αφωνο.
αυτα ειναι οι εσωτερικες μου σκεψεις, δυστυχως ειμαι αφωνος οταν αντιμετωπιζω φιλους και γνωστους που εχουν παθει αυτοκτονικο ιδεασμο + λαιφσταιλ αριστερα απο πολυ παρακολουθηση μπαλιτσας και τζαμπα αριστερας απο το λουμπεν πχ.
Για το δημοψήφισμαΚάνοντας το Όχι Ναι και μάλιστα ακόμη βαρύτερο Ναι διέλυσε την πίστη του κόσμου στη Δημοκρατία, έδωσε στον κόσμο εντελώς την αίσθηση ότι ό,τι και αν ψηφίσει δεν παίζει απολύτως κανένα ρόλο.Για το προσφυγικό/μεταναστευτικό, την περιθωριοποίηση της χώρας και τον ρόλο του ΝΑΤΟ στο ΑιγαίοΕίχε τόση μεγάλη άγνοια και σε αυτόν τον τομέα οπού τοποθέτησε αρμόδια υπουργό την Τασία, την Χριστοδουλοπούλου που αγνοούσε επιδεικτικά τις υποχρεώσεις της χώρας, hot spots, καταγραφές κ.λπ. μιλώντας για πολιτική των ανοικτών θυρών, όπου οι μετανάστες θα έρχονται, θα λιάζονται λίγο εδώ και θα εξαφανίζονται σε όποια χώρα θέλουν!
Δεν άντεξα να το διαβάσω όλο. Αυτό που θα ήθελα να γράψω, σχετικά με το "δε δέχομαι μύγα επί του ηθικού πεδίου μου", είναι ότιοι μύγες δεν αντιλαμβάνονται ηθικά ή ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Πολλές φορές έλκονται από ακαθαρσίες.