Την αντίθεση του στην τακτική να στέλνονται όλοι οι πρόσφυγες στην Αυστρία, εξέφρασε ο αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν, παίρνοντας θέση στα τελευταία γεγονότα, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Kurier.

 

όπως είπε συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα στην τελευταία Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του είπε ότι θα έχει την υποστήριξη του στο θέμα της λιτότητα, όμως " δεν πρέπει να επαναπαύονται ότι όλοι οι πρόσφυγες μπορούν να στέλνονται στην Αυστρία".

 

Η Ελλάδα δεν μπορεί να ζητά από την Αυστρία να δεχθεί 200.000 ανθρώπους τη στιγμή που η Ελλάδα την περασμένη χρονιά δέχθηκε 11.000 αιτούντες άσυλο και η Αυστρία 90.000, τόνισε ο Φάιμαν.

 

Τόνισε επίσης ότι  τα hotspots δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως πρακτορεία ταξιδίων, αλλά από αυτά θα πρέπει οι πρόσφυγες είτε να στέλνονται πίσω στην πατρίδα τους είτε να κατανέμονται στην Ευρώπη.

 

Ο αυστριακός καγκελάριος σημείωσε επίσης μεταξύ άλλων, ότι η χώρα του πρέπει να αναλάβει η ίδια δράση επειδή η ευρωπαϊκή λύση, την οποία ο ίδιος πάντα προτιμούσε, δεν έρχεται έγκαιρα και η Αυστρία είναι στη Διαδρομή των Βαλκανίων η πρώτη χώρα όπου οι πρόσφυγες όχι μόνον διέρχονται αλλά θέλουν και να παραμείνουν.

 

Προσθέτει δε, πως επιπλέον έχει αλλάξει τη στάση της η Γερμανία όπου την περασμένη χρονιά οι άνθρωποι βρίσκονταν στους σταθμούς με πανό καλωσορίσματος, όμως κάτι τέτοιο δεν υπάρχει πλέον, όμως η Αυστρία δεν μπορεί τώρα να αναλάβει το δικαίωμα στο άσυλο για ολόκληρη την ΕΕ.

 

 

Πηγή: DW

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr