Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος φθάνει στην αίθουσα του Προεδρικού Μεγάρου όπου  πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας του ως νέος υπουργός Οικονομικών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα,ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος φθάνει στην αίθουσα του Προεδρικού Μεγάρου όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας του ως νέος υπουργός Οικονομικών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα,ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

 

Σε μια σύντομη τελετή ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ορκίσθηκε απόψε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.


Ο κ.Τσακαλώτος έδωσε πολιτικό όρκο αναλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο μέχρι το πρωί κατείχε ο Γιάνης Βαρουφάκης.


Μιλώντας με δημοσιογράφους, λίγο πριν την ορκωμοσία του ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών σε μια δύσκολη στιγμή και πρόσθεσε «θα ήταν ψέμα να σας έλεγα ότι δεν είμαι αγχωμένος».

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

 

Στη συνέχεια ακολούθησε συνέντευξη τύπου με τον λόγο να παίρνει πρώτος ο Γιάνης Βαρουφάκης ο οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία και δύναμη στον νέο υπουργό. Ο κ. Βαρουφάκης προσδιόρισε σε επτά σημεία το έργο στο υπουργείο, και ειδικότερα στα εξής:

  • Στον αλγοριθμικό έλεγχο από ΣΔΟΕ, ΓΓΔΕ και Ελληνική Ένωση Τραπεζών στις καταθέσεις. Προανήγγειλε σοβαρότατο πλήγμα στη φοροδιαφυγή τον Σεπτέμβριο.
  • Στην πρόταση στους θεσμούς για την πλήρη ανεξαρτητοποίηση της ΓΓΔΕ.
  • Στην ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας, μέσω του φορολογικού καθεστώτος των start up.
  • Στην αναβάθμιση της ΓΓΠΣ και σε σύστημα πληρωμών.
  • Στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και τον μετασχηματισμό της αρμόδιας γενικής γραμματείας σε αναπτυξιακή τράπεζα.
  • Στον εξορθολογισμό του μισθολογίου των υπαλλήλων του υπουργείου.
  • Στην ανασύσταση των Σωμάτων Οικονομικών Επιθεωρητών.

 

 Nikos Libertas / SOOC
Nikos Libertas / SOOC

 

Με τη σειρά του ο κος Τσακαλώτος πρόσθεσε «Δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο χωρίς το Γιάνη Βαρουφάκη. Δεν θα μπορούσε άλλος υπουργός να είχε αναλάβει τη θέση και να μιλά πλέον όλη η Ευρώπη και ο πλανήτης για  βιώσιμη λύση και πως αυτό που ζητούν από αυτή τη χώρα δεν μπορεί να γίνει» ανέφερε και τόνισε πως όλοι πρέπει να του πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr