Λαγκάρντ: Eίμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με την Ελλάδα, αλλά την Τρίτη πρέπει να πληρωθεί η δόση

Λαγκάρντ: Eίμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με την Ελλάδα, αλλά την Τρίτη πρέπει να πληρωθεί η δόση Facebook Twitter
1

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε σε χθεσινή συνέντευξή της στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC ότι το Ταμείο είναι «έτοιμο» να συζητήσει με την Ελλάδα.


Η Λαγκάρντ επεσήμανε πάντως ότι το δημοψήφισμα που σχεδιάζεται να διεξαχθεί στην Ελλάδα σχετικά με τους όρους μιας νέας διάσωσης της χώρας θα είναι άκυρο μετά την Τρίτη, οπότε ολοκληρώνεται το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης.


Σύμφωνα με την ίδια, οι Έλληνες θα ψηφίσουν για προτάσεις που πλέον δεν θα ισχύουν.


Παρόλα αυτά η επικεφαλής της ΔΝΤ επεσήμανε ότι αν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη και υπέρ της ανάταξης της οικονομίας της χώρας, τότε οι πιστωτές είναι διατεθειμένοι να προσπαθήσουν.


Μιλώντας στο BBC η Λαγκάρντ τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ακόμη χρόνο για να αλλάξει γνώμη και να δεχθεί τις προτάσεις της ευρωζώνης.

Σε δεύτερη συνέντευξή της στο αμερικανικό δίκτυο CNBC δήλωσε πως η Ελλάδα παραμένει μέλος της Ευρωζώνης και πως πρέπει να αποπληρώσει το ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου. "Αν δεν πληρώσουν έως το βράδυ της Τρίτης τότε θα πρέπει να ενεργοποιήσω μία σειρά διαδικασιών που υπάρχουν" φέρεται να δηλώνει.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της η Ευρωζώνη είναι πλέον πιο προστατευμένη σε σχέση με το 2011, ωστόσο εξέφρασε την αγωνία πως η κατάσταση είναι ακόμη ανησυχητική. 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΓΚΕΛΕΣΤΑΘΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Πολιτική / Παραιτήθηκε η Ιωάννα Γκελεστάθη από τη Νέα Δημοκρατία: Ανέφερε «πολιτικό, αξιακό και ψυχικό ρήγμα με την ηγεσία»

Η Ιωάννα Γκελεστάθη υπέβαλε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή της «από κάθε κομματική ιδιότητα συμπεριλαμβανομένης και αυτής του απλού μέλους» - Η ανάρτησή της
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό να ιδρώσουμε όλοι μαζί τη φανέλα»

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, η οποία διήρκεσε πάνω από έξι ώρες - Στο κλείσιμό του, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ενότητας και συνέχειας του κυβερνητικού έργου, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη συλλογικής προσπάθειας και προετοιμασίας για τις επόμενες πολιτικές μάχες
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΒΟΥΛΗ

Πολιτική / Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Βουλή: Η οικονομική δραστηριότητα που δεν σέβεται το περιβάλλον, είναι «οικο-ανομία»

Έδωσε ομιλία ύστερα από 27 χρόνια - Σήμερα είναι η δεύτερη μέρα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Αθήνα
THE LIFO TEAM