Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ανέφερε πως αυτή η άτυπη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε γιατί ο χρόνος τελειώνει, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για όλους.


Ο Ντ. Τουσκ σημείωσε πως μένει μόνο μία εβδομάδα και η στρατηγική του «περιμένουμε και βλέπουμε» πρέπει να τελειώσει.


Όπως ανέφερε, σκοπός της συνάντησης δεν είναι να γίνει η επεξεργασία των τεχνικών λεπτομερειών αλλά να δοθεί ένα τέλος στα «πολιτικά παίγνια».

 

Πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι κάναμε ότι μπορούσαμε για να λύσουμε αυτό το πρόβλημα, σεβόμενοι παράλληλα τους φορολογούμενους πολίτες όλων των χωρών επεσήμανε ο Ντ. Τουσκ, προσθέτοντας πως «το παιχνίδι των ευθυνών δεν οδηγεί πουθενά».


Επιπλέον, τόνισε πως αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι οι αρχηγοί να αναλάβουν την ευθύνη να αποφύγουν το χειρότερο σενάριο, που δεν είναι άλλο από την «ανεξέλεγκτη» και «χαοτική» έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.


Τέλος, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανέφερε ότι στο διάστημα που μεσολάβησε από την Παρασκευή οπότε κάλεσε τους 19 αρχηγούς των κρατών και των κυβερνήσεων της ευρωζώνης, έχουν πραγματοποιηθεί πολλά θετικά βήματα, μεταξύ των οποίων και η κατάθεση των νέων ελληνικών προτάσεων. Αυτές, είπε, είναι «πρώτες, πραγματικές προτάσεις από την ελληνική πλευρά», τις οποίες θα αξιολογήσουν οι θεσμοί, ωστόσο χρειάζεται περαιτέρω δουλειά για να φτάσουμε σε μια συμφωνία.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr